Airlines Airport Argentina Breaking News Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

UNWTO: Pariwisata paling penting nggawe proyek sing luwih apik

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a-4
0a1a1a1a1a-4
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pengangguran global isih dhuwur kanthi luwih saka 190 yuta ing 2018, miturut Organisasi Buruh Internasional (ILO). Tingkat sing nguwatirake iki supaya kabeh sektor ekonomi duwe peran ing nggawe proyek, nyedhiyakake lapangan kerja sing berkelanjutan. Nalika sektor pariwisata saiki ngasilake 10% lapangan kerja ing jagad, potensine - yen bisa digunakake kanthi apik, bisa dadi sumber tenaga kerja lan wirausaha utama. Iki nuduhake topik diskusi sing penting, dadi agenda ing rapat kaping 8 Menteri Pariwisata ekonomi G20 lan Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) ing Buenos Aires, Argentina.

Ing rilis UNWTO, Menteri Pariwisata Argentina Gustavo Santos dikutip ujar manawa, "Kita kudu ningkatake peran pariwisata kanggo mbentuk masa depan jagad kita minangka sektor sing bakal nyiptakake akeh lapangan kerja ing dasawarsa ngarep."

Nalika nindakake iki, kudu ana pendekatan integral kanggo masa depan kerja ing pariwisata, kalebu pangembangan lan implementasi kabijakan anyar dening macem-macem pamrentah lan pihak sing gegandhengan. Iki kalebu ngrangkul inovasi lan teknologi, adaptasi transformasi digital sing maju, lan ningkatake pangembangan lan pendhidhikan katrampilan anyar kanggo nggawe lapangan kerja sing anyar.

Selaras karo iki, Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili njaluk pimpinan pariwisata supaya "nganut revolusi teknologi lan ngeculake potensine kanggo nggawe lapangan kerja sing luwih akeh lan luwih apik ing sektor kita, nggawe pariwisata minangka pilar sejatine target G20 yaiku pertumbuhan inklusif lan berkelanjutan ”.

Sanajan mangkono, tantangan utama tetep ngalang-alangi pangembangan pariwisata minangka pendhukung utama nggawe proyek sing luwih akeh. Munculake pasar anyar, ganti gaya urip, nambah persaingan, transisi demografi, pangembangan teknologi, nambah mobilitas, pola panjaluk lan prilaku lelungan, uga tekanan kanggo ngirim pengalaman pariwisata sing berkualitas kanggo para pengunjung minangka sawetara tantangan sing diidentifikasi ing cathetan kebijakan G20 . Utamane, ketidakcocokan antarane kualifikasi lan realita ing papan makarya minangka kendala utama sing ora bisa ditindakake kanggo nggayuh potensi pariwisata kanthi lengkap minangka perusahaan.

"Minangka pemangku kepentingan pariwisata, kita yakin manawa spesifikasi kerja lan adopsi budaya ing papan makarya iku paling penting. Kajaba iku, kita asring nyedhiyakake pelatihan ekstensif kanggo karyawan lan mitra kanggo ningkatake katrampilan, "ujare Cyrus Onyiego, Manajer J Country Wisata Kenya.

Mula ana macem-macem langkah sing diusulake dening Menteri Pariwisata ekonomi G20, kanthi tujuan supaya tantangan kasebut dadi kauntungan kompetitif:

- Nyengkuyung kabijakan sing nyengkuyung lapangan kerja sing lengkap lan produktif lan nggampangake kemajuan inovasi ing pariwisata lan nyipta gaweyan sing layak, perusahaan berkelanjutan, lan wirausaha, ing antarane para wanita lan pemuda;

- Nggawe kerangka kerja sing apik kanggo ngrangsang inovasi, wirausaha lan nyambungake ekosistem sing ngubungake perusahaan wiwitan, perusahaan utama, investor, lan pamrentah ing ranté nilai pariwisata;

- Nggawe mekanisme kerjasama ing antarane institusi pendhidhikan ing kabeh tingkatan, sektor swasta, pamrentah, lan mitra teknologi kanggo mriksa program pendhidhikan lan kabijakan pangembangan katrampilan

- Ngelingi pentinge UKM ing sektor pariwisata, warisan, lan budaya amarga menehi kontribusi kanggo nggawe lapangan kerja uga peran kanggo ngreksa lan promosi sumber daya budaya;

- Nyengkuyung panggunaan teknologi digital kanggo nggampangake lelungan uga nglibatake para pemangku kepentingan teknologi ing kabijakan pariwisata nasional

Pariwisata minangka kategori ekspor paling gedhe nomer telu ing donya, sawise bahan kimia lan bahan bakar. Ing taun 2016, kuitansi pariwisata internasional lan transportasi penumpang nyumbang 30% saka ekspor layanan jagad (1,442 milyar USD) lan 7% ekspor barang lan jasa sakabehe. Ing ekonomi G20, pariwisata internasional ngasilake meh 1,060 milyar USD, sing nuduhake 6.3% kabeh ekspor G20; miturut UNWTO.

Laporan keramahan 2017 dening Jumia Travel nuduhake manawa ing Kenya, kontribusi sektor kanggo pegaweane ana 9.3% ing taun 2015. Iki samesthine bakal munggah 2.9% pa ing taun 2026, umume nyumbang 9.5% saka total lapangan kerja.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov