Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking Maldives News Warta Breaking Travel Education tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Medeni! Pulo tropis sing asor ora bisa dipanggoni sajrone 30 taun

Pilih basa sampeyan
22
22
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pulo tropis sing endhek ora bisa dipanggoni sajrone 30 taun amarga mundhake segara lan banjir sing didorong ombak, ujare riset anyar. Kapuloan kalebu tujuan liburan swarga kaya Seychelles lan Maladewa (gambar) bisa kena pengaruh nalika taun 2030, jarene.

    • Para ahli sinau Pulo Roi-Namur ing Kapuloan Marshall wiwit 2013 nganti 2015
    • Sumber utama banyu ngombe kanggo atoll yaiku udan sing mlebu lemah
    • Naik permukaan laut diprediksi bakal nyebabake banyu laut dadi kontaminasi sumber iki
    • Iki diprediksi bakal kedadeyan tahunan ing pertengahan abad kaping 21
    • Pendhudhuk manungsa ing pulau-pulau atol bisa dadi mokal ing taun 2030 nganti 2060

Pulo tropis sing asor bisa dadi ora bisa dipanggoni sajrone 30 taun amarga mundhake segara lan banjir bandhang, ujare riset anyar. Para ahli ngelingake manawa cadangan banyu tawa ing atoll ing Pasifik lan samodra India bakal rusak banget owahan iklim manawa akeh sing ora bakal ndhukung manungsa maneh. Para ilmuwan prédhiksi manawa titik tip bakal tekan ing tengah abad iki nalika banyu soko njero lemah sing cocog kanggo ngombe bakal ilang kabeh. Kapuloan kalebu tujuan liburan swarga kaya Seychelles lan Maladewa bisa kena pengaruh sanalika 2030, jarene.

Peneliti saka Survei Geologi AS (USGS) lan Universitas Hawaii ing Mānoa fokus ing Pulo Roi-Namur ing Atol Kwajalein ing Republik Kepulauan Marshall kanggo panelitian situs, sing ditindakake wiwit November 2013 nganti Mei 2015. Sumber utama banyu tawar kanggo pulau-pulau atoll sing ndunungi yaiku udan sing mlebu lemah lan tetep ana ing njero lapisan banyu soko njero banyu seger sing ngambang ing ndhuwur banyu asin sing luwih padhet. Nanging, kenaikan permukaan laut diprediksi bakal nyebabake perairan badai lan ombak liyane sing nyapu lan nyebrang pulau-pulau sing sedhih, sing dikenal minangka tumpukan. Proses iki nggawe banyu tawar ing atol ora cocog kanggo dikonsumsi manungsa.

Para ahli nggunakake macem-macem skenario perubahan iklim kanggo proyek pengaruh kenaikan permukaan laut lan banjir bandhang ing wilayah kasebut. Para ilmuwan prédhiksi manawa, adhedhasar tingkat emisi gas omah kaca global saiki, Oversease bakal dadi kedadeyan tahunan ing sebagian besar pulau-pulau atol ing pertengahan Abad 21. Kelangan banyu soko njero lemah sing bisa diombe bakal ndadekake papan padunungan manungsa angel ing pirang-pirang lokasi wiwit taun 2030-an nganti 2060-an, jarene. Iki mesthine mbutuhake pamindhahan penduduk pulau utawa investasi finansial sing signifikan ing infrastruktur anyar, peneliti ngelingake.

Peneliti fokus ing Pulo Roi-Namur ing Atol Kwajalein ing Republik Kepulauan Marshall (gambar) kanggo panelitian situs, sing ditindakake wiwit November 2013 nganti Mei 2015 & Para ahli ngelingake manawa cadangan banyu tawa ing atoll ing Pasifik lan samodra India, kaya sing ana ing Kepulauan Marshall (gambar) bakal rusak banget dening perubahan iklim saengga akeh sing ora ndhukung maneh manungsa

panulis co tudy Dr Stephen Gingerich, ahli hidrologi USGS, ujar: 'Prastawa Oversease umume nyebabake banyu segara sing asat mlebu ing lemah lan ngombe akuifer banyu tawa. 'Udan mengko ing taun iki ora cukup kanggo mbuwang banyu uyah lan nyegerake pasokan banyu ing pulau kasebut sadurunge badai taun ngarep mbaleni kedadeyan tumpahan.' Republik Kepulauan Marshall duwe luwih saka 1,100 pulau sing kurang ing 29 atoll, lan dadi atusan ewu wong. Permukaan segara saya mundhak, kanthi rega paling dhuwur ing wilayah tropis, ing endi dununge ewonan pulau atol karang sing asor. Tim kasebut ujar manawa pendekatan kasebut bisa dadi proksi kanggo atoll ing saindenging jagad, sing umume duwe lanskap lan struktur sing padha - kalebu, rata-rata, malah tingkat lemah sing luwih murah.

Peneliti ujar manawa temuan anyar iki dudu relevan karo Kepulauan Marshall, nanging uga kanggo sing ana ing Kapuloan Caroline, Cook, Gilbert, Line, Society lan Spratly uga Kepulauan Maladewa, Seychelles, lan Kepulauan Hawaii Lor-Kulon. Panaliten sadurunge babagan ketahanan pulau-pulau kasebut ing permukaan segara diproyeksikan bakal ngalami pengaruh inundhasi minimal nganti paling ora pungkasane abad kaping 21. Nanging pasinaon sadurunge ora nimbang bebaya tambahan saka overlay sing didorong gelombang utawa uga pengaruh marang kasedhiyan banyu tawa. Panulis utama panelitian Dr Curt Storlazzi, saka USGS, nambahake: 'Titik tip nalika banyu ing lemah sing bisa diminum ing mayoritas pulau-pulau atol ora bakal diprakirake bakal tekan paling tengah abad kaping 21. 'Informasi kasebut minangka kunci kanggo ngevaluasi macem-macem bebaya lan prioritasake upaya kanggo nyuda resiko lan nambah ketahanan komunitas pulau-pulau atol ing saindenging jagad.'

Temuan lengkap riset diterbitake ing jurnal kasebut Advances Science

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.