24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Pecah Zimbabwe

Bank Zimbabwe babagan Pariwisata Warisan

e4b2a9c6-fb8f-4e6f-90d5-f8b4b854a4cd
e4b2a9c6-fb8f-4e6f-90d5-f8b4b854a4cd
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Program pambiyantu Pamrentah Zimbabwe dijadwalake supaya pariwisata warisan luwih dhuwur sawise entuk sumber daya saka kas.

Iki diumumake dening menteri Pariwisata lan Industri Perhotelan, terhormat Prisca Mupfumira ing wawancara telpon saka Dubai, ing kana dheweke melu Pasar Perjalanan Arab. Menteri Mupfumira ujar: "Kita nampa kabar babagan pembangunan sing nyenengake yen Pamrentah wis nyetujoni anggaran sing dikirimake dening Menteri kanggo program tambahan. Aku wis nempatake proyek sing wis kliwat dadi bagean saka program 100 dina lan tim lan aku seneng karo alokasi sumber daya supaya bisa miwiti proyek iki. Zimbabwe duwe akeh Situs Perang Pembebasan sing kudu dielingake nalika ngrampungake sejarah dhewe.

Sajrone program satus dina, kita wis prioritasake limang situs, yaiku: Situs Pertempuran Chinhoyi lan kuburan Pitu Pahlawan (Chinhoyi), Trabablas Trail (Masvingo), Pupu Shangani (Matabeleland North), Situs Bulawayo Tua (Bulawayo) lan Desa Tangwena (Manicaland). Aku ngucapke matur nuwun banget marang kepemimpinan sing ngidini aku bisa menang kanggo tujuan penting iki lan kanggo rekanku, Menteri Dalam Negeri, terhormat Obert Mpofu lan kolega liyane ing Kabinet uga ing partai kanggo kabeh dhukungan. "

Sawise nggawe dispensasi anyar ing Zimbabwe lan pamrentahan anyar sing dipimpin dening Yang Mulia Presiden Republik Zimbabwe, Cde ED Mnangagwa, saben Menteri diwenehi target supaya bisa ditemoni sajrone satus dina pisanan mlebu kantor. Yaiku nalika Mupfumira sing terhormat njupuk program kepemimpinan minangka salah sawijining program 100 dina. Papat proyek kasebut dening Menteri Kehormatan Mupfumira pungkasane bakal ndeleng cahya sawise tumindak suwene patang puluh taun.

Sawise alokasi kerja sumber daya diwiwiti kanggo miwiti pembangunan patang situs kasebut. Wis kerja diwiwiti ing Chinhoyi Battle Site ing endi agensi pelaksana, Museum Nasional lan Monumen Zimbabwe (NMMZ) miwiti mobilisasi situs. Menteri Pariwisata lan Industri Perhotelan sing terhormat bakal enggal nyedhiyakake rencana gedhe kanggo negara kasebut sing bakal ngowahi pasuryan pariwisata ing Chinhoyi khusus lan Mashonaland West umume. Ngomentari pembangunan kasebut, Direktur NMMZ, Dr Godfrey Mahachi ujar, "Tim kita wis wiwit makarya. Kita matur nuwun kanthi hormat marang Menteri Pariwisata lan Industri Perhotelan sing terhormat amarga wis ngarahake proses iki lan Pamrentah amarga nggunakake sumber daya sing dibutuhake kanggo miwiti proyek kasebut. Minangka Museum Nasional lan Monumen Zimbabwe, kita seneng banget lan pancen terhormat bisa nglakokake proyek kasebut. Wiwit wiwitan 100 dina, kita wis ketemu para pemangku kepentingan lan mitra sing beda-beda minangka Panitia Enshrinement, nganakake sawetara kunjungan situs lan misi rencana menyang Chinhoyi lan situs liyane. Pancen prestasi sing apik kanggo bisa miwiti gaweyan lan aku uga pengin nambah swara kanggo matur suwun marang pihak berwenang kanggo sumber kasebut. ”

Pariwisata minangka ahli waris utama pembangunan iki amarga bakal nambah keragaman produk pariwisata ing negara kasebut. Pariwisata warisan dadi saya populer karo masarakat lelungan sing kepengin luwih paham babagan sejarah lan budaya uga masarakat ing tujuan sing dikunjungi. Kepala Eksekutif Otoritas Pariwisata Zimbabwe nambah swarane: "Pariwisata kudu dadi ahli waris utama pembangunan iki. Merek tujuan kita Zimbabwe A Wonder of Wonderness wis digawe ing pitu keajaiban jagad kita sing kalebu Sejarah Sejarah lan Warisan lan Wong lan Budaya sing Apik. Pangembangan papat situs lan liya-liyane mesthi bakal ningkatake pariwisata amarga iki bakal dadi tambahan sing apik kanggo basis daya tarik. Kita wis suwe ngenteni pembangunan kasebut lan seneng yen pungkasane para turis domestik lan internasional bisa ngrasakake bagean sejarah kasebut minangka asil saka program paningkatan. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.