24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Armenia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Kekacauan ing Armenia: Para demonstran mblokir dalan sepur, dalan menyang Bandara Internasional Yerevan

0a1-6
0a1-6
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Para pemrotes anti-pemerintah ngganggu lalu lintas ing ibukutha Armenia, ngalangi dalan sepur lan dalan sing tumuju Bandara Internasional Yerevan, sawise parlemen milih pamimpin pimpinan oposisi Nikol Pashinyan kanggo PM sementara.

Para pemrotes bisa mblokir dalan-dalan sing nyambung kutha Yerevan menyang distrik-distrik perumahan, ngganggu transportasi ing ibukota Armenia, rekaman saka adegan kasebut. Sistem metro Yerevan uga lumpuh nalika para demonstran lungguh ing trek, ngalangi kreta ora bisa liwat.

Sauntara kuwi, para demonstran ngganggu lalu lintas ing dalan sing nuju Bandara Internasional Zvartnots Yerevan, sing dununge mung 12km saka pusat kutha. Akibate, sawetara penumpang kudu mlaku kanthi mlaku supaya bisa mabur, ujare kantor berita Sputnik.

Layanan sepur uga wis diganggu ing saindenging negara ing tengah demonstrasi kasebut, juru bicara Rel Kaukasus Selatan dikonfirmasi menyang Interfax. Sawetara dalan gedhe liyane, kalebu sing nyambungake negara kasebut karo tangga teparo Georgia, uga dilaporake diblokir dening oposisi.

Ing Gyumri, kutha paling gedhe nomer loro ing Armenia, protes kasebut tuwuh dadi pengambilalihan gedung pamrentah. Para demonstran mlebu kantor walikota, nuntut supaya dheweke melu gerakan oposisi. Levon Barsegyan, salah sawijining pimpinan demonstrasi, ujar manawa oposisi ngontrol sebagian besar papan pamrentahan ing kutha kasebut, lapor TASS.

Protes kasebut diperbaharui sawise pimpinan demonstrasi Armenia Nikol Pashinyan gagal entuk posisi perdana menteri dina Selasa, lan njaluk protes kanggo negoro Rebo esuk - ndhesek para pendukung supaya blokade dalan, kereta api lan bandara. Sawise debat panas ing parlemen, calon oposisi umur 42 taun mung nampa 45 saka 53 swara sing dibutuhake kanggo ngamanake mayoritas ing ruang 105 kursi.

Unjuk rasa oposisi akeh banget terus nyekel ibukota Armenia sanajan Perdana Menteri Serzh Sargsyan, sing dadi presiden sawetara taun berturut-turut, nyerah marang panjaluk para demonstran lan mundur dina Senin kepungkur.

Perdana menteri tumindak, Karen Karapetyan, wis njaluk kabeh kekuwatan politik supaya teka ing meja lan ngrampungake krisis kanthi cara "beradab", ndhesek supaya nuduhake "kekarepan, tekad lan keluwesan" lan negesake manawa "perdana menteri mung bisa kapilih dening parlemen miturut konstitusi. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov