Airlines Airport Breaking News Internasional Breaking News Korea Selatan Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Breaking Korea Lor wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

ICAO: Korea Utara njaluk diluncurake rute udara antara Pyongyang lan Seoul

0a1-22
0a1-22
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Direktur Organisasi Penerbangan Sipil Internasional PBB bakal ngunjungi Korea Utara minggu ngarep kanggo ngrembug panjaluk Pyongyang kanggo nggawe rute udara menyang Korea Selatan.

Pejabat ICAO bakal nganakake 'misi gabungan' kanggo nimbang proposal kasebut, ujare agensi PBB dina Jumuah.

"Direktur Regional Asia lan Pasifik ICAO, Pak Arun Mishra, bakal nganakake misi bareng karo Direktur Biro Navigasi Udara ICAO, Mr. Stephen Creamer, menyang DPRK minggu ngarep, ing endi panjaluk iki bakal dibahas luwih lanjut ing antarane pandhu arah udara liyane lan masalah keamanan, ”Anthony Philbin, kepala komunikasi ICAO, ujar ing sawijining email liwat Sputnik.

Panjaluk awal dikirim menyang Kantor Wilayah Asia lan Pasifik ICAO dening Administrasi Umum Penerbangan Sipil Korea Utara ing wulan Februari, njaluk rute udara anyar ing antarane rong negara kasebut. Panjaluk kasebut wis didhukung dening pejabat udara ing Selatan, miturut pratelan ICAO.

Saiki, ora ana transportasi udara langsung antara Korea Lor lan Korea Selatan. Ana sawetara penerbangan charter antara Seoul lan Pyongyang ing pertengahan taun 2000an, nanging dheweke ora bisa mlaku maneh amarga ana hubungane antara loro negara kasebut.

Penerbangan charter sing dimaksud digunakake dening turis lan kulawarga Korea sing kapisah kanggo ketemu sedulur sing nyebrang tapel wates. Layanan kasebut dihentikan nalika pungkasan Kebijakan Sunshine sing diarani Korea Selatan ing taun 2008.

Hubungan antara loro Korea wis apik banget wiwit wiwitan taun iki, nalika Lor lan Kidul nindakake negosiasi langsung. Para pimpinan negara kasebut nganakake pertemuan puncak ing tanggal 27 April, setuju kanggo kerja sama kanggo mungkasi Perang Korea, sing terus dilanjutake wiwit taun 1950an.

Kajaba rekonsiliasi nasional, presiden Korea Selatan Moon Jae-in lan pimpinan Korea Lor Kim Jong-un setuju kanggo njaluk denuklirisasi Semenanjung Korea.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov