Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Warta Pecah Arab Saudi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Breaking Vatikan

Vatikan lan Riyadh nandatangani perjanjian kanggo mbangun greja ing Arab Saudi, nganakake puncak Muslim-Kristen

0a1a-32
0a1a-32
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Arab Saudi ora bakal dadi siji-sijine negara Teluk sing ora duwe papan pamujaan Kristen umum, sawise perjanjian ditandatangani ing antarane pimpinan Wahhabi lokal lan kardinal Vatikan kanggo nggawe hubungan kerja sama.

"Iki minangka wiwitan pertemuan ... Tandha manawa panguwasa Saudi saiki siap menehi citra anyar kanggo negara kasebut," ujare salah sawijining pejabat Katolik sing paling senior, Presiden Dewan Kepausan Dialog Antar-Agama Kardinal Jean -Louis Tauran, marang situs web Berita Vatikan sawise bali saka Riyadh.

Tauran ana ing Arab Saudi suwene seminggu ing tengah wulan kepungkur, ing kunjungan sing diliput dening media lokal, lan umume ora digatekake karo pers Inggris. Dheweke ketemu karo panguwasa de-facto Putra Mahkota Mohammed bin Salman lan karo pirang-pirang pimpinan spiritual.

Kesepakatan pungkasan sing ditandatangani antarane Tauran lan Syekh Mohammed bin Abdel Karim Al-Issa, Sekretaris Jenderal Liga Dunia Muslim, mbukak dalan ora mung kanggo proyek bangunan, nanging uga nerangake rencana kanggo puncak Muslim-Islam saben rong taun kepungkur lan kanggo hak-hak sing luwih gedhe kanggo panyembah non-Islam ing kerajaan Teluk.

Saiki, wong-wong sing dudu Muslim ing Arab Saudi dihukum amarga nampilake agamane ing njaba omah, dene wong Islam sing mutusake agama liya bakal ukuman mati amarga murtad. Hukum agama Islam dileksanakake kanthi seragam kanggo kabeh warga ing negara kaya minyak, tanpa preduli kapercayan, dene polisi agama sing darmabakti ngawasi kepatuhan.

Nanging, wis ana akeh TKI menyang kerajaan kasebut sajrone dekade kepungkur, lan luwih saka 1.5 yuta wong Kristen dianggep ana ing negara kasebut, umume saka Filipina.

Upaya negosiasi status Kristen sing luwih katon nalika taun Vatikan wiwit taun kepungkur, lan ing taun 2008, iki uga ngumumake perjanjian sing bisa "bersejarah" kanggo nggawe greja modern modern pertama, rencana sing pungkasane ditutup.

Nanging kemungkinan paling ora tampilan toleransi kosmetik katon luwih gedhe nalika pamrentahane Mohammed bin Salman, sing wis ngerti gambar, sing wis nilar sawetara adat istiadat sing penting, kayata sing nglarang wanita supaya ora nyopir, utawa mrentahake supaya tetep ana ing sangisoré konstanta. pengawasan wali kakungipun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov