Warta Breaking Botswana Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Botswana: Petualangan Safari kanggo wong sugih (lan misuwur?)

Botswana1a
Botswana1a

Botswana bubar entuk status selebriti nalika dikandhani yen Pangeran Harry menehi cincin pertunangan saka negara Afrika iki menyang sawijining kamp safari terpencil ing sisih kulon Taman Nasional Makgadikegadi Pans Botswana.

Napa Go

Botswana, sawijining negara sing ora dikepengini ing Afrika Kidul, dadi omahé Gurun Kalahari, Delta Okavango, Cagar Game Kalahari Tengah, Kali Chobe lan Taman Nasional. Pelancong kepengin weruh jerapah, cheetah, badhak ireng, hyena, asu liar, buaya lan gajah sing paling gedhe ing planet iki, njaluk konsultan lelungan supaya ngatur safari menyang wilayah kasebut.

Kabutuhan Kabutuhan Setengah

Negara kasebut duwe salah sawijining persentase geografi sing paling dhuwur kanggo konservasi - udakara 45 persen saka total jembar lahan. Kanggo dianggep minangka wilayah sing dilindhungi, mesthine kudu dikategorikake minangka, "Wilayah lahan lan / utawa segara khusus kanggo perlindungan lan pemeliharaan keragaman biologis, lan sumber daya budaya alami lan gegandhengan, lan dikelola kanthi cara legal utawa efektif liyane" (Kongres Dunia kaping 4 ing Taman Nasional lan Area sing Dilindhungi).

Botswana narik macem-macem pengunjung internasional kalebu AS, negara-negara Persemakmuran Inggris, Eropa Barat, Australia, Jepang lan Kanada. Afrika Selatan, lan Zimbabwe uga dadi sumber pasar kanggo tujuan sing unik iki. Pariwisata nyumbang udakara 16.3 persen PDB.

Pengunjung seneng karo Botswana amarga:

• Margasatwa sing luar biasa
• Pemandangan sing apik
• Taman sing adoh lan ora rame
• Pondokan eksklusif
• Operator dhasar sing efisien (lan larang)
• Keamanan lan stabilitas politik
• grapyak karo wong

Nanging, para pengunjung kudu siyap kanggo prasarana sing ora nyukupi, rega safari sing luwih dhuwur (kabijakan pamrentah - Kualitas Tinggi, Dampak Rendah), lan sambungan udara winates karo Eropa.

Pamit Zimbabwe. Halo Botswana

Ing Pindhah

Drive saka Zimbabwe menyang Botswana menarik amarga ora duwe: ora ana perdagangan pinggir dalan… ora ana pom bensin, ora ana restoran, lalu lintas mung sithik; Nanging, masalah utama… fasilitas jamban winates lan tantangan.

Kontrol paspor ing wates pancen dhasar nanging bisa uga mbingungake (malah nantang). Iki minangka salah sawijining Pandhuan lokal sing penting banget kanggo pengalaman lelungan sing sukses. Pandhuan ngerti para staf ing wates lan bisa nggampangake kerja kertas lan biaya. Nyoba ngerti birokrasi sistem kasebut meh ora bisa ditindakake, kajaba sampeyan ngalami budaya lan proses kasebut. Luwih becik masrahake paspor menyang Pandhuan, uga beya sing dibutuhake (kanthi awis), lan bisa ngliwati proses kasebut kanthi cepet.

Saran sing paling apik: mesem, sopan, lan ora sengaja; misi utama sampeyan yaiku ndeleng satwa liar ing Botswana ... iki sing sampeyan narik kawigaten menyang bagean planet iki.

Pungkasane. Rawuh ing Ngoma Safari Lodge

Sawise lelungan pirang-pirang jam, lega banget nalika sopir mateni dalan gedhe lan kemudi van menyang dalan sing pungkasane tekan Ngoma Safari Lodge. Nalika aku pratinjau properti kanthi online, aku ora yakin manawa informasi sing diterbitake kabeh akurat. Malah review ing TripAdvisor curiga. Nganti ndeleng, ngrungokake, nutul lan ngambu produk, aku tetep ora precaya.

Warta sing Apik banget

Pondok iki pancen sampurna, mula angel dipercaya yen ana ing tengah-tengah papan. Ora ana pondokan ing cedhak, ora ana pusat perbelanjaan (nyatane, ora ana toko ing endi wae), ora ana restoran lan ora ana tangga teparo. Ing kene para sugih (lan bisa uga kondhang) bisa ngrasakake lan njelajah kewan liar Botswana sing luar biasa nalika ngrasakake kemewahan bintang 5+ - saka masakan lan akomodasi nganti layanan sing anget, ramah lan efisien.

Seneng banget karo tekane lan sambutan saka staf, tamu dikawal menyang ruang tunggu sing ditawakake minuman adhem lan andhuk adhem. Kertas administratif rampung (dina / wektu budhal, informasi login Wi-Fi, wektu mangan, kontrol kunci, dhaptar kegiatan).

Kanthi wektu kanggo mangan awan lan kunjungan menyang ruangan sing wiyar, dirancang kanthi apik lan kamar mandhi - mengko wayah sore sore mengko ngunjungi kewan.

Wektu kanggo ngunjungi

Singa, macan tutul, gajah, badhak ireng, hippo, kebo Afrika uga babi lan daging babi, impala, zebra lan jerapah lan liya-liyane bisa ditemokake nalika ana ing safari. Kesempatan kanggo nyawang gumantung saka cuaca, wulan, wayah awan lan nasib apik.

Ing tengah eksplorasi taman nasional, nalika srengenge surup, van mandheg lan dadi bar koktail, lengkap karo anggur sing apik saka Afrika Selatan lan gigitan cilik.

Banjur bali ing van, golek satwa liyane, lan bali menyang Lodge kanggo ngombe lan nedha bengi.

Esuk-esuk Chilly Botswana cocog kanggo mangan gourmet sing luwih akeh lan sarapan ora mung enak nanging disajikake kanthi apik.

Sawise sarapan sing sehat lan sehat banget, saiki wayahe budhal menyang safari esuk. Fasilitas pinggir kali ora nampa rating 5 bintang - mula nggawe "pit stop" sadurunge menyang van. Kajaba iku, taman nasional ora duwe toko lan pilihan panganan cepet, saengga ngemas banyu dhewe, sunscreen, topi, handi-tisu, tisu toilet, jaringan, kamera, baterai lan fasilitas liyane sing bakal nggawe urip dadi nyaman.

Jelajahi Taman Nasional Margasatwa lan Chobe

Pernikahan lan Bulan Madu sing Kenangan

Sanajan bisa uga rumit (akeh karya kertas lan paling ora 48 jam wektu sampeyan) supaya pengunjung internasional omah-omah ing Botswana (lan bisa dipertanyakan kanggo perkawinan kaping pindho), mesthine minangka tujuan sing apik banget kanggo bulan madu. Salah sawijining saran kanggo hadiah pesta kanggo pesta pernikahan sing ramah lingkungan yaiku para tamu sing mbayar badhak kanggo dipindhah lan dilebokake menyang alam liar ing Botswana.

Wektu kanggo Go

Botswana angel ditinggalake. Ana akeh kewan sing bisa dideleng, taman lan kali kanggo dijelajah, nganti rong bengi ora cukup. Dianggep minangka salah sawijining tujuan safari utama ing Afrika, industri pariwisata Botswana dibangun adhedhasar fotografi sanajan sejarahe dikepung karo mburu para piala. Peningkatan pariwisata fotografi sing luar biasa, untung, wis mungkasi industri mburu lan diblokir kanthi resmi ing 2014.

Privasi lan ara-ara samun nyedhiyakake kain kanggo wisata Botswana lan pondokan biasane akomodasi 8-20 tamu sing bisa ndeleng game luwih akeh tinimbang wong. Negara kasebut dianggep stabil kanthi politik lan aman kanggo pengunjung. Tujuan negara saiki yaiku kanggo nambah jumlah dina sing dienggo pengunjung ing negara kasebut. Saiki lelungan kasebut diwiwiti saka 7-10 dina; Nanging, kantor pariwisata pengin nambah jumlah kasebut.

Sanajan dianggep minangka tujuan jarak jauh, Botswana ora angel nggayuh penerbangan internasional sing tekan Gaborone utawa Johannesburg, kanthi nyambungake penerbangan menyang wilayah safari. Dalan utama liwat negara kasebut ndadekake transportasi gampang nganggo mobil lan van.

Pariwisata Berkelanjutan Botswana

Botswana duwe peran kepemimpinan kanggo mbentuk maneh pariwisata berkelanjutan. Kesempatan bisnis anyar disaranake, lan usaha patungan disambut, utamane kanggo ekspansi hotel lan start-up. Ing 2016, kemitraan antarane pamrentah Botswana, Afrika Selatan lan Zimbabwe, bebarengan karo sektor swasta lan komunitas lokal entuk tujuan kanggo nggawe kesempatan anyar kanggo pariwisata eko. Dikenal minangka Area Konservasi Transparanier Mapungubwe Raya, tujuane yaiku nyambungake wilayah lindung ing Zambia, Botswana, Namibia, Zimbabwe lan Angola. Kemungkinan iki bakal nambah pariwisata eko ing Botswana lan wilayah kasebut.

Saiki wayahe ngunjungi Botswana. Hubungi penasihat perjalanan lan nggawe reservasi saiki - tinimbang mengko.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan