Warta Breaking Travel Breaking News Zimbabwe Warta Pamrentah Hak-hak manungsa wong News Wire Plancongan Singapur

Gusti Allah mberkahi lan nambani Zimbabwe! Saka amben rumah sakit, Dr. Walter Mzembi njaluk Presiden Mnangagwa

news_bwalter-mzembi
news_bwalter-mzembi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dr. Walter Mzembi dikenal minangka salah sawijining menteri pariwisata paling dawa ing Zimbabwe lan saingan kanggo jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO ing 2017.

Dr. Mzembi diangkat dadi Menteri Luar Negeri kanggo Zimbabwe kanggo sawetara wektu sadurunge pamrentahane digulingake dening pemerintahan militer tanggal 17 November 2017.

Dr. Mzembi, sing mentas didiagnosis ngalami masalah kesehatan sing mendesak, dirawat ing rumah sakit ing Afrika Selatan minggu kepungkur kanggo operasi gedhe.

Seminggu sawise operasi, Dr. Walter Mzembi saka amben rumah sakit nerbitake pratelan iki lan panjaluk terbuka menyang Presiden Zimbabwe Dr. ED Mnangagwa. Dheweke njaluk presiden supaya perlindungan konstitusional kanggo hak-hak privasi ing penyakit lan pemulihan.

Iki minangka transkrip banding publik Dr. Mzembi sing durung diowahi:

Banding lan pembaruan umum iki dadi penting sawise Negara mutusake nggawe kondisi medis lan nyathet masalah rekor publik sanajan sawise njaluk kabijaksanaan lan kerahasiaan minangka praktik paling apik ing internasional. Iki uga dijaluk dening berita utama njerit ing tabloid saiki, sing nuduhake manawa aku diwenehi surat perintah penahanan sawise nglanggar kondisi jaminan, lan liya-liyane. Ayo dakkandhani yen aku paling ora kuwatir babagan surat perintah penahanan ing tahap iki , apa wae sing nyebabake Negara tumindak kaya ngono. Sing paling penting kanggo aku lan kulawarga saiki, yaiku pemulihan, kesehatan lan uripku, lan aku bakal mbela aku wektu sing pas kanggo tuduhan motivasi politik sing wis ditindakake. Sejatine, "ora ana sing istimewa babagan Mzembi", dheweke ora bisa diadili, lan mumpung yen aku bakal diadili, aku bakal siyap lan aku matur nuwun sanajan ana panjalukku pungkasan, nerbitake Waran Administratif Penahanan, sing ujar manawa aku bakal kasedhiya yen wis sehat, lan nalika semana aku bakal njupuk jabatan lan nerangake yen ora ana. Iki kudune ora bisa diwartakake ing masyarakat normal, mung ing Zimbabwe wong duwe minat karo prekara kaya ngono!

Pengacara saya, ditekan lan diarahake dening hakim presiding ing tuntutan jaksa penuntut umum, kanggo menehi rincian grafis babagan kesehatan kanggo nyegah surat perintah penangkapan, sanajan aku uga dioperasikake ing Afrika Selatan. Operasi aku mbutuhake wektu patang jam suwene, mlaku bebarengan karo upaya kanggo ngetokake surat perintah penangkapan marang aku dening Negara. Aku digiring menyang ICU, kanthi ngerti lan ngerti kekarepan Negara lan ora bisa nguciwani rasa welas karo garwaku lan putra sing negesake supaya lali marang penganiayaan lan fokus ing operasi nylametake nyawane.

Aku sadurunge ngamanake idin negara lan dukungan saka Majistret liyane kanggo lelungan menyang Afrika Selatan kanggo Surgery. Dheweke wis ana ing pangrungon sadurunge nindakake aplikasi awal ing kamera, nanging sayang, penggantine ora gelem, dheweke pengin ing ngarep umum, Newsday ngeculake lan menehi judhule kahanane sing tragis ing crita sing judhul lan ing ngarep "Mzembi lara parah lan ing ICU ”.

Dina iki seminggu mengko crita sing padha duwe drama lan kebohongan sing didaur ulang dening pirang-pirang tabloid. Aku ora nuduhake kondisiku kanthi grafis sing diterangake dening Newsday ing crita kesempatan karo bocah-bocah amarga ana sebab sing jelas. Kaloro wong lagi nulis ujian ing Harare, lan ora ngira yen bijaksana kanggo ngganggu psikologis.

Dheweke krungu saka Newsday, kalebu anakku wadon loro ing London, lan putra lanang ing Zambia. Sedulurku uga kaget, kanthi tingkat cerewet lan ora sensitif ing Negara iki amarga kesehatane individu. Aku isih duwe akeh kanca lokal lan luar negeri, uga ora precaya karo tingkat keruwetan sistem pengadilan lan keadilan kita, uga para spesialis ing Afrika Selatan sing pungkasane melu ngrungokake aku. Aku ora pengin perawatan iki marang sapa wae lan aku kepengin ngerti kepiye kita bisa saling sengit nganti saiki, ing endi kita mbuwang ubuntu dhasar lan etos manungsa liwat jendela!

Pejabat medis ing Afrika Selatan durung siyap nggawa kanthi nyata amarga kudu nindakake tes konfirmasi dhewe babagan kondhisi sing mbutuhake wektu seminggu, lan aku dipesan siji Kamis mengko sing bertepatan karo kadaluwarsa dispensasi khusus kanggo golek medis manungsa waé Jaksa Negara tetep setuju karo pengacaraku yen ora bakal ana masalah nalika terus nduwe paspor kasebut nganti suwe nganti aku pas kanggo nahan kriting sidang utawa diadili, mung kanggo pengadilan ing Pengadilan sing nuntut surat perintah penangkapanku .

Aku wis nonton prestasine ing pirang-pirang pendengaran reman, dheweke seneng karo drama lan antik, lan malah ing prekara sensitif banget, dheweke ora bisa dibujuk menyang sidang pribadi sing seneng ngeculake kabeh cathetan medis rahasia ing pengadilan terbuka. Kurang percaya, simpati, welas asih, lan kabecikan kaya ngono, mula saya yakin manawa Negara ora bisa njamin supaya bisa mari, apamaneh diadili kanthi adil ing lingkungan sing beracun. Negara kasebut kayane nganiaya ora nuntut ukum marang aku lan saben dina psikologis aku dipukul karo pers negatif sing sumbere Negara lan para pegawe. Kepiye carane bisa saya anget iki saka amben rumah sakit?

Aku wis bola-bali negesake Partai pamimpin Zanu PF, yaiku Presiden Dr. Emmerson Mnangagwa, mantan Kolega Kabinet saiki lan saiki aku wis entuk sabatikal saka politik lan saiki bakal fokus ing bisnis lan bisnisku. Aku durung mlaku ing mantan Konstituensi, Masvingo South wiwit Oktober 2017! Aku bisa mesthekake Presiden iki minangka salah sawijining Konstituensi sing paling dak tresnani lan bisa menang saka amben rumah sakit tanpa kampanye, mung sadurunge aku ana ing kertas kertu suoro! Rina wengi dheweke tangis amarga mbalek maneh, nanging aku tetep nempuh bedhil lan prinsip sabatikal.

Aku ora aktif utawa ngatur politik nglawan dheweke utawa Zanu PF utawa kanggo 122 partai politik sing kadaptar nganti saiki, nanging aku uga ora budheg, kanggo intelijen palsu, palsu lan kontroversial tekan meja Kepala Eksekutif Zimbabwe lan pejabat liyane , kanggo luwih maju drive ing antarane kita. Presiden duwe surat sing dakkirim nalika pungkasan wulan Januari nerangake konspirasi telu utawa papat karakter tumrap aku, lan penyalahgunaan pribadi ZAAC dening salah sawijining Direktur nglawan aku nalika dheweke ngetrapake skor lawas kanthi kolaborasi karo mantan bawahane. lan kolega ing Pamrentah.

Sampeyan bakal ngerti manawa kita saiki dikunci ing undang-undang pirang-pirang yuta dolaramarga saka tumindak ora profesional marang aku. Penyalahgunaan institusi Negara wis kedadeyan ing level manajemen tengah iki amarga mantan bawahan nyoba ngrampungake skor pribadi, lan iki kalebu media babagan reputasi saya, sing nganti saiki aku ora milih nanggapi, kalebu artikel sing disponsori saiki. Aku embargo isi surat iki kanggo ngurmati Kepala Negara, nanging bisa uga kanthi kebak wektu negesake kanggo mbiyantu masarakat ngerti kenapa aku kena penganiayaan lan penganiayaan sajrone setengah taun kepungkur, yaiku yen penting babar pisan.

Nanging, aku isih lan isih nganyari jaminan sing paling gedhe kanggo jabatan Kepala Negara lan Pamrentahan, lan Presiden Zanu PF, partai kelairanku. Aku sadhar manawa iki dudu musim politik lan uga ora cepet-cepet golek relevan ing ruang politik saiki. Aku lan kulawarga ora kepengin bisa campur aduk ing prekara politik Zimbabwe lan muga-muga hak-hak konstitusional kanggo privasi lan pengin urip nonpartisan sipil bakal dihormati lan dibales, utamane pemulihan saka operasi sing alus kasebut. lan kirim b perawatan.

Gusti Allah mberkahi lan ngobati Zimbabwe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.