24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Cruising Warta Breaking Kuba budaya Industri Hospitality News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Cerutu, rum, mobil klasik antik lan Havana lawas mbangkitake kenangan jaman mbiyen

0a1a-83
0a1a-83
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Wiwit lelungan menyang Kuba saka Amerika Serikat wis dibukak, akeh pelayaran pelayaran sing dilayani dening CruiseCompete wis ngalami negara iki liwat kapal pesiar. Mangkene sawetara alasan sing dirasakake yaiku pengalaman sing kudu dilewatake.

1. Ora Kaya Sing Diarepake. Yen gambar sampeyan Kuba kalebu gambar gedhe Fidel Castro lan Che Guevara ing saben pojokan, lan warga negara sapi sing dikepung karo tentara, sampeyan bakal kaget. Prajurit lan polisi arang banget lan, sanajan sampeyan bisa nemokake gambar Fidel sing ditampilake, dheweke adoh banget saka ngendi wae. Kuba kalebu kejutan, gedhe lan cilik. Logika komunisme sing aneh bisa uga tegese pelayan sampeyan duwe Ph.D. ing teknik lan Plymouth taun 1952 karo mesin diesel Hyundai (iku taksi sampeyan) regane sing duwe $ 55,000.

2. Mobil Klasik Klasik. Sampeyan ora prelu dadi penggemar mobil utawa ngerti Ford Fairlane saka Chevy Nova kanggo seneng ndeleng atusan cethohan sing apik lan dikembangke saka logam Detroit 50-an. Udakara $ 35 saben jam, sampeyan lan telung kanca bisa numpak konversi klasik kanggo tur ndhuwur Havana kanthi pandhuan.

3. Mekah Jagad kanggo Cerutu lan Rum. Kuba mesthi dadi tanah suci kanggo cerutu. Tur menyang pabrik cerutu lan sinau babagan proses sing digawe pirang-pirang abad, banjur tuku sawetara supaya bisa digawa mulih. (Ya, sampeyan kanthi sah bisa nggawa nganti 100 cerutu nganti $ 800 regane Cohibas favorit lan Romeo Y Julietas saben wong sing lelungan.) Sampeyan uga bisa menehi conto sawetara rum paling apik ing Karibia, sing diproduksi dening tebu sing ditandur kabeh liwat pulo. Botol diwiwiti udakara $ 5.

4. Ketemu Wong. Sampeyan bakal nemokake sawetara wong sing sejatine percaya ing revolusi komunis - sawetara wong sing duwe pendhidhikan, terbuka, lan grapyak banget mundur saka tumindak pamrentahane lan nyoba ngupayakake saben dina.

5. Havana lawas. Kapal pesiar dermaga ing tengah kutha ing Havana lawas. Sampeyan bakal cedhak karo arsitektur kolonial, plaza, taman lan benteng sing menjulang. Sampeyan uga bakal nemokake bar sing apik, (kayata angker Hemingway lan papan kelairan Daiquiri, ing Floridita) uga akeh toko lan restoran. Buntut lobster seger $ 10 disaranake banget.

6. Musik Gedhe. Musik langsung ana ing endi wae. Ngendi wae sampeyan katon, kayane ana trio liyane saka telu wong tuwa, padha klambi putih utawa ireng kabeh, sing wis ngasah kerajinane wiwit lair. (Ya, dheweke bakal main Guantanamera yen sampeyan menehi tip.) Sampeyan uga bisa nemokake band sing luwih gedhe kanthi selusin potongan kalebu sawetara bagean sungu sing apik banget, ngetokake salsa lan irama asli liyane.

7. Sejarah Gangster. Sadurunge ana Castro, ana Meyer Lansky lan Lucky Luciano. Mlaku ing jejak ing Hotel Nacional sing apik- lan nalika sampeyan lagi ing kana, entuk cerutu lan mojito.

Akeh jalur pelayaran sing nyedhiyakake rute menyang Kuba, lan kalebu sawetara perjalanan sing cekak lan nyenengake kanggo acara plancongan pesiar sing sejatine.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov