24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Oman Breaking News Warta Breaking Qatar Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Qatar Airways ngrayakake layanan suwene limang taun kanggo Salalah, Oman

0a1a-86
0a1a-86
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Qatar Airways mengeti limang taun operasional penerbangan langsung saka Doha menyang Salalah, Oman. Ing tanggal 15 Mei, maskapai sing menang penghargaan iki ngelingake tonggak sejarah iki kanthi ucapan meriam banyu perayaan ing Bandara Internasional Salalah.

Salalah minangka tujuan unik ing wilayah kasebut, nyedhiyakake perkebunan buah, pantai sing apik, souqs tradisional lan situs arkeologi, kabeh kasebar ing lanskap sing nggabungake tropis karo ara-ara samun. Salalah misuwur amarga akeh obyek wisata budaya, kalebu situs arkeologi 'Al Baleed', situs Warisan Dunia UNESCO sing dadi reruntuhan pos perdagangan Zafar ing abad kaping-12, lan Museum Frankincense sing bisa dingerteni luwih akeh babagan sejarah Salalah ing perdagangan kemenyan.

Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Tuan Akbar Al Baker, ujar: "Kita seneng ngrayakake limang taun mabur menyang Salalah sing apik wulan iki. Salalah minangka tujuan sing dituju banget kanggo para penumpang sing pengin ngrasakake kehijauan Oman lan kaendahan alam sing apik banget. Oman dhewe narik akeh plancongan bisnis lan plancongan sing pengin ngrasakake harta karun sing didhelikake ing kutha iki. Kita ngarep-arep ngenalake luwih akeh pengunjung menyang Oman, lan nyambungake pelanggan saka Oman menyang luwih saka 150 tujuan ing jaringan global sing berkembang pesat. ”

Operator nasional Qatar wis mabur menyang Oman wiwit taun 2000, nalika wiwitan layanan menyang kutha Muscat. Ing 2013, Salalah ditambahake menyang jaringan ekspansi maskapai kasebut minangka tujuan nomer loro, banjur Sohar ing taun 2017.

Amarga akeh panjaluk, Qatar Airways nambahake rong frekuensi tambahan menyang Muscat ing wulan April lan Juni. Frekuensi anyar kasebut bakal njupuk penerbangan kaping pindho penerbangan maskapai menyang Oman nganti 70 mingguan, kalebu 49 penerbangan menyang Muscat, 14 penerbangan menyang Salalah lan pitung penerbangan menyang Sohar. Frekuensi tambahan kasebut uga bakal nyedhiyakake konektivitas sing tambah akeh menyang tujuan sing dikarepake kayata Bangkok, Beirut, Kuala Lumpur, London, Manila, Baku, Bali, Istanbul, Colombo, Phuket, Kolkata, Jakarta, lan Chennai, mung sawetara.

Salah sawijining maskapai sing paling cepet ing donya, Qatar Airways saiki ngoperasikake armada modern luwih saka 200 pesawat sing mabur menyang tujuan bisnis lan santai ing enem bawana. Minangka bagean saka rencana ekspansi terus, maskapai iki uga bubar miwiti layanan menyang Chiang Mai lan Pattaya, Thailand; Pulau Pinang, Malaysia lan Canberra, Australia. Maskapai kasebut berencana ngluncurake tujuan sing anyar ing taun 2018-19, kalebu London Gatwick, Inggris; Tallinn, Estonia; Valletta, Malta; Cebu lan Davao, Filipina; Langkawi, Malaysia; Da Nang, Vietnam; Bodrum lan Antalya, Turki; Mykonos, Yunani lan Málaga, Spanyol.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov