Airlines Airport Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kecelakaan pesawat Cuba: Luwih saka 100 wong tiwas

Pilih basa sampeyan
Kacilakan-pesawat Kuba
Kacilakan-pesawat Kuba
ditulis dening editor

Kecelakaan pesawat Kuba kedadeyan dina Jumuah, 18 Mei 2018, jam 12:08 WIB ing Bandara Internasional Jose Marti ing Havana. Maskapai kasebut yaiku Cubana de Aviacion, lan dipercaya manawa saka 100 wong sing ana ing kapal, mung 3 sing isih urip.

Boeing 737-200 lagi wae diwiwiti nalika nabrak vegetasi kenthel mung sawetara mil saka landasan pacu. Katon yen pesawat kasebut bali menyang bandara lan nyerang kabel listrik.

Telung penumpang wadon ing pesawat DMJ 0972 slamet saka kacilakan pesawat Kuba. Siji wis tilar donya lan loro lagi ing kahanan kritis.

Sawijining saksi ujar manawa pesawat kasebut mlayu ing sisih siji lan mesin kasebut malih sadurunge nabrak. Ana kembang api gedhe banget sing diiringi asap ireng gedhe.

Petugas pencarian lan penyelamat bebarengan karo warga makarya bebarengan kanggo mateni kobongan kasebut.

Ana 5 warga Meksiko sing mbentuk kru ing kapal. Ora ana wong sing lara ing lemah.

Presiden Kuba Migue Diaz-Canel ujar: "Ana kacilakan penerbangan sing ora disengaja. Warta kasebut ora janjeni banget, kayane akeh korban. ”

TV Negeri ujar manawa penerbangan internal saka ibukutha Kuba menyang kutha Holguin, ing sisih wétan pulo kasebut.

Pejabat berwenang Meksiko ujar manawa pesawat kasebut dibangun ing taun 1979 lan pungkasan diawasi ing November 2017.

Aerolineas Damojh, uga dikenal minangka Global Air, duwe telung pesawat ing operasi kasebut. Pesawat khusus iki disewakake menyang Cubana de Aviacion, maskapai penerbangan negara, dening perusahaan Meksiko Aerolineas Damojh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.