Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News US Hak-hak manungsa Warta Industri Rapat News Warta Breaking Korea Lor wong Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

"Nesu banget lan permusuhan terbuka": Trump mbatalake pertemuan karo Kim Jong-un

0a1-82
0a1-82
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden AS Donald Trump mbatalake pertemuan puncak sing diantisipasi karo pimpinan Korea Utara Kim Jong-un, "adhedhasar nesu banget lan permusuhan terbuka" saka Kim, sing ngancam AS kanthi "pertunjukan nuklir kanggo nuklir."

"Aku ngarep-arep bisa bareng karo sampeyan. Sedih, adhedhasar nesu banget lan permusuhan terbuka sing ditampilake ing pratelan sampeyan paling anyar, aku rumangsa ora pantes, ing wektu iki, rapat-rapat sing wis direncanakake iki, ”maca surat kasebut, dikirim sawetara jam sawise Korea Utara nggawe situs uji coba nuke ing Punggye-ri. Pembongkaran kasebut disekseni dening sekumpulan wartawan asing, lan dianggep minangka tumindak muhibah saka Kim sadurunge pertemuan puncak sing direncanakake.

Ing surat kasebut, Trump meratapi kelangan kesempatan bersejarah, nanging matur nuwun marang Kim amarga mbebasake telung sandera Amerika, sing jarene minangka "tumindak sing apik."

Wakil Menteri Korea Utara, Choe Son-hui, ing dina Kamis, negarane bakal lunga adoh saka puncak, sing bakal ditindakake ing Singapura tanggal 12 Juni, yen Washington terus nindakake "tumindak sing ora sah lan nesu."

"Apa AS bakal nemoni kita ing ruang rapat utawa nemoni kita ing gelut nuklir-nuklir kabeh gumantung karo keputusan lan tingkah laku Amerika Serikat," ujare Choe.

'Tumindak sing ora sah' sing diarani Choe nuduhake latihan militer gabungan sing ditindakake AS lan Korea Selatan awal wulan iki. Lor ndeleng latihan tahunan kasebut minangka provokasi lan praktik sing disengaja kanggo invasi.

Choe uga milih Wakil Presiden Mike Pence, sing ujar awal minggu iki yen Korea Lor bisa dadi Libya kaya Kim yen Kim ora menehi kesepakatan. Perbandingan Libya pisanan digawe dening penasihat keamanan nasional Trump, John Bolton, sing menehi saran supaya denuklirisasi Korea Utara bisa ngetutake "model Libya."

Sawise ujar kasebut Korea Utara mbatalake diskusi karo Korea Selatan ing wiwitan Mei, nanging durung rapat Singapura karo Trump. Wiwit semana nasibe puncak kasebut wis dibahas meh saben dina ing media lan Presiden AS ora jelas babagan prospek kasebut.

Saiki Trump, sing biyen ngarani Kim 'wong roket,' lan pimpinan Korea Lor kayane bakal ngancam maneh.

"Sampeyan ngomong babagan kapabilitas nuklir, nanging kekuwatan kita pancen gedhe banget lan aku ndedonga marang Gusti Allah, ora bakal bisa digunakake," ujare Trump ing surat kasebut.

Pungkasane, Trump menehi saran yen bisa uga ing sawijining dina, loro pimpinan bisa dadi kanca.

"Yen sampeyan ganti pikir ... aja ragu-ragu nelpon aku utawa nulis," surat kasebut diwaca.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov