24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Burkina Faso budaya Warta Pamrentah News wong Warta Breaking Taiwan Nganyari Destinasi Plancongan

Taiwan lan Burkina Faso ngilangi hubungan diplomatik ing tengah tekanan China

0a1a1-29
0a1a1-29
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Taiwan wis ngganggu hubungane karo Burkina Faso sawise negara Afrika ujar manawa dheweke wis ngilangi hubungan diplomatik karo pulau sing dikuasai dhewe, ujare Menteri Luar Negeri Taiwan, Joseph Wu, Kamis.

Wu ngucapake rasa getun ing keputusan kasebut, lan nambah manawa Taiwan ora bisa nyaingi sumber daya finansial China.

China ujar manawa pulau kasebut ora duwe hak hubungan resmi karo negara manca.

Taiwan lan China wis saingan kanggo pengaruh internasional nganti pirang-pirang dekade, asring nggantungake paket pitulung ing ngarep negara-negara sing luwih miskin.

Burkina Faso minangka negara nomer loro sing nilar Taiwan sawetara minggu. Republik Dominika ganti pengakuane menyang Beijing awal wulan iki, dadi pulau kasebut mung duwe 18 sekutu diplomatik ing saindenging jagad.

Presiden Taiwan Tsai Ing-wen ujar manawa langkah China daratan ngetutake "kemajuan ekonomi lan keamanan keamanan" karo AS lan negara-negara liyane sing padha karo pulau kasebut.

"[Dharatan] China wis nyentuh garis dhasar masarakat Taiwan. Kita ora bakal ngidinke iki maneh, nanging bakal luwih tekad kanggo nggayuh jagad iki, "ujare Tsai.

Dheweke nambahake manawa Taiwan ora bakal melu diplomasi dolar - calon sekutu calon dhuwit kanthi dhuwit bantuan - kanggo kompetisi karo daratan.

Ora jelas yen Burkina Faso lan Beijing bakal nggawe hubungan diplomatik nanging Wu ujar manawa mung "cepet utawa mengko" lan "kabeh wong ngerti China [daratan] minangka siji-sijine faktor".

Ing Beijing, menteri luar negeri ujar ing sawijining pernyataan yen dheweke nyetujoni keputusan Burkina Faso.

"Kita nampani Burkina Faso gabung karo kerja sama ramah China-Afrika secepat mungkin adhedhasar prinsip siji-China," ujare juru bicara Lu Kang.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov