Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News US Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah News tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

China njaga 737 MAX kanthi landhesan sanajan ana FAA

China njaga 737 MAX kanthi landhesan sanajan ana FAA
China njaga 737 MAX kanthi landhesan sanajan ana FAA
ditulis dening Harry S. Johnson

Sanajan AS anyar Manajemen Avatar Federal (FAA) persetujuan saka masalah Boeing 737 MAX bali menyang layanan komersial, China durung ngowahi sikep keamanan pesawat lan ora ngidini pesawat kasebut mlebu ing awang-awang.

Ing taun kepungkur, China dadi negara pertama sing nggawe jet Boeing 737 MAX sawise kacilakan fatal nomer loro mung limang wulan. 

Pesawat Boeing 737 MAX isih dilarang saka pasar paling gedhe ing pesawat AS, amarga Administrasi Penerbangan Sipil China (CAAC) ngumumake manawa durung nemtokake tanggal diterusake penerbangan 737 MAX.

Otoritas penerbangan negesake manawa posisi kasebut durung owah wiwit wulan kepungkur, nalika direktur, Feng Zhenglin, ujar manawa kudu nggawe manawa pesawat sing bermasalah kasebut duwe modifikasi sing aman lan andal sadurunge njupuk keputusan kanggo ngangkat landasan kasebut.

Sadurunge, dheweke nyathet manawa 737 MAX kudu memenuhi telung kahanan. Kajaba kejelasan babagan asil penyelidikan babagan penyebab kacilakan sing tiwas 346 wong, perbaikan desain kudu diwatesi pamriksa udara lan pilot kudu nampa pelatihan sing cukup.

Pernyataan regulator Tiongkok kasebut teka sawetara sawise Administrasi Penerbangan Federal AS (FAA) mutusake ngilangi larangan meh rong taun kasebut. Nalika keputusan kasebut ora ngidini jet bisa langsung bali menyang langit, mesthine penerbangan komersial pisanan bakal diwiwiti sadurunge pungkasan taun.

"Persetujuan FAA AS ora ateges negara liya kudu ngetutake," ujare insinyur senior Shu Ping, direktur Institut Keselamatan Penerbangan Akademi Ilmu Penerbangan lan Teknologi Penerbangan Sipil.

Boeing bubar ngumumake prospek sing kuat kanggo pasar Tiongkok. Taruhan lalu lintas penumpang ing China bakal tuwuh luwih cepet ing kana tinimbang negara liya, raksasa aerospace AS rencana arep adol 8,600 pesawat anyar menyang maskapai China regane $ 1.4 triliun sajrone rong dekade sabanjure.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.