News

Maskapai sing mabur A330 adoh saka pesawat ing kacilakan Air France

00cc_76
00cc_76
ditulis dening editor

DUBAI, Uni Emirat Arab - Sawetara maskapai penerbangan sing mabur jinis pesawat sing ana ing kacilakan Air France, Selasa, dheweke nggunakake sensor sensor kecepatan udara sing beda tinimbang sing ana ing pesawat kasebut

Print Friendly, PDF & Email

DUBAI, Uni Emirat Arab - Sawetara maskapai penerbangan sing mabur jinis pesawat sing ana ing kacilakan Air France kasebut dina Selasa, dheweke nggunakake sensor sensor kecepatan udara sing beda tinimbang pesawat sing wis ditemtokake, adoh saka instrumen sing dianggep minangka faktor sing bisa nyebabake kacilakan minggu kepungkur.

Sanalika, operator liyane sing nggunakake probe padha karo penerbangan - kalebu Delta Air Lines Inc. lan Qatar Airways Timur Tengah - ujar manawa dheweke ngupayakake nganyarke piranti ing puluhan pesawat Airbus.

Pesawat kasebut ilang liwat Samudra Atlantik nalika mlayu saka Rio de Janeiro menyang Paris, mateni 228 wong ing kapal kasebut.

Fokus ing sensor sing dikenal minangka tabung Pitot saya kuat sawise Air France nerbitake sawijining pernyataan minggu kepungkur sing ujar manawa ana ing proses ngganti instrumen ing model Airbus A330.

Penyebab kecelakaan Air France Flight 447 tanggal 31 Mei isih durung jelas. Nanging siji teori yaiku sensor dadi es lan menehi bacaan sing ora bener. Iki bisa nyebabake pesawat mabur alon-alon utawa cepet banget.

Sensor ing pesawat kasebut digawe dening Grup Thales Prancis lan durung diganti. Juru bicara Thales Caroline Philips negesake manawa perusahaan nggawe tabung Pitot ing jet sing nabrak. Produsen pertahanan lan aerospace ora nyedhiyakake rincian babagan piranti kasebut utawa ujar manawa pirang-pirang pesawat liyane sing nggunakake.

Emirat, maskapai paling gedhe ing Timur Tengah lan salah sawijining operator A330 paling gedhe, ujar manawa tabung Pitot ing pesawat kasebut digawe dudu dening Thales nanging dening pabrikan AS Goodrich Corp. saka Charlotte, North Carolina.

"Kita durung nemoni masalah karo unit panelitian," ujare Adel al-Redha, wakil presiden eksekutif teknik lan operasi Emirat. "Emirat tundhuk marang kabeh rekomendasi prosedur operasi standar sing diterbitake pabrikan pesawat, uga sarat sing ditemtokake dening pejabat keamanan udara lan peraturan internasional."

Operator sing berbasis ing Dubai ngoperasikake 29 varian A330-200, luwih saka maskapai liyane. Model kasebut padha digunakake ing Air France Flight 447.

Etihad Airways Abu Dhabi lan Qantas Airways Australia ujar manawa A330 uga dilengkapi sensor kacepetan Goodrich.

"Kita ora kuwatir amarga iku sistem sing beda ing pesawat kita," ujare General Manager Qantas kanggo Pamrentahan lan Urusan Perusahaan David Epstein.

Juru bicara Goodrich ora bisa langsung njaluk komentar.

Tabung Pitot lan sensor gawan menehi data kecepatan udara penting lan informasi liyane menyang sistem komputer kokpit. Sensor bisa digunakake kanthi cara sing padha, nanging bisa uga dirancang beda-beda gumantung karo jinis pesawat lan pabrike.

“Kaya rem (pesawat). Sawetara wong nggunakake karbon, sawetara wong nggunakake baja, "ujare konsultan maskapai independen Bob Mann.

Masalah babagan sensor Thales nyebabake serikat pekerja Air France dina Senin kanggo njaluk pilot supaya ora mabur Airbus A330s lan A340 kajaba paling ora loro saka telung sensor Pitot wis diganti. Uni Alter nggambarake udakara 12 persen pilot Air France.

Ing refleksi kuwatir babagan instrumen kasebut, Qatar Airways ngirimake pratelan ing situs Web kasebut dina Selasa, ujar manawa lagi ngrampungake "modifikasi sing disetujoni Airbus" saka penyelidikan Thales ing kabeh pesawat Airbus A319, A320, A321, A330 lan A340. . Kaping 50 akun pesawat mbentuk akeh armada operator.

Qatar Airways ujar manawa retrofit diwiwiti taun kepungkur, kanthi pesawat 21 saiki wis diowahi.

Delta sing berbasis ing Atlanta saiki lagi nginstal tabung Pitot anyar saka Thales nganggo pesawat A330 saben rekomendasi pabrike, ujare juru bicara Betsy Talton.

"Nganti instalasi iki rampung, kita komunikasi karo kru penerbangan kanggo negesake prosedur sing bener sing bakal digunakake yen ana indikasi kecepatan udara sing ora bisa dipercaya," ujare Talton.

Anak perusahaan Delta Northwest Airlines uga wis nginstal tabung Pitot anyar ing pesawat A319 / 320, ujare Talton.

Delta, operator maskapai paling gedhe ing donya, duwe 11 A330-200s lan 21 A330-300s. Nduweni utawa nyewa 57 A319-100s lan 69 A320-200s.

Juru bicara US Airways saka Tempe, Arizona, operator utama A330 AS liyane, wis miwiti ngganti komponen tabung Pitot ing A330 amarga kakehan ati-ati, juru bicara Michelle Mohr ujar, sanajan dheweke ora gelem ngenali pabrikan kasebut. Sangang saka 11 A330 operator lagi aktif.

Ing Brasil, kantor berita pribadi Agencia Estado ujar manawa maskapai penerbangan paling gedhe ing negara kasebut, TAM Linhas Aeras SA, wis ngganti tabung Pitot ing jet Airbus. TAM nggawe pengganti kasebut sawise rekomendasi 2007 saka Airbus, Kepala Eksekutif David Barboni marang Agencia Estado.

Sementara, angkatan udara Brasil ujar manawa teknisi bakal ngganti tabung Pitot ing Airbus A319 sing digunakake dening Presiden Luiz Inacio Lula da Silva amarga rekomendasi saka pabrikan jet kasebut luwih saka sewulan sadurunge kacilakan Air France.

Kolonel Udara Henry Munhoz ujar manawa tabung kasebut bakal diganti sajrone perawatan rutin saiki, nanging negesake kerja kasebut durung bisa ditindakake amarga kecelakaan kasebut.

Udakara 70 maskapai ngoperasikake versi 600 A330 bermesin kembar sing digunakake ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.