Pakistan: 11 tiwas ing pamboman hotel mewah

00cc_82
00cc_82
ditulis dening editor

PESHAWAR, Pakistan - Penyerang bunuh diri nembak para penjaga lan nuli mbukak jebule dina Selasa ing njaba hotel mewah ing ngendi wong-wong asing lan warga Pakistan sing apik campuran, mateni paling ora 11 wong

Print Friendly, PDF & Email

PESHAWAR, Pakistan - Para penyerang bunuh diri nembak para penjaga lan nuli mbukak jebule dina Selasa ing njaba hotel mewah ing ngendi warga asing lan warga Pakistan sing apik campuran, mateni paling ora 11 wong lan 70 wong cilaka, ujare pejabat.

Pengebom kasebut nyerang Hotel Continental Pearl kira-kira jam 10 bengi, nalika isih urip isih wengi. Serangan kasebut nyuda bagean hotel dadi reruntuhan beton lan baja bengkong lan nuli kawah ageng ing parkiran.

Jeblugan kasebut digawe seminggu sawise pamimpin Taliban ngelingake yen bakal nindakake serangan gedhe ing kutha-kutha gedhe kanggo males serangan tentara kanggo mbalekake wilayah Swat Valley sing cedhak karo para militan. Ora ana pratelan yen ana bom ing Peshawar, kutha paling gedhe ing sisih lor-kulon kanthi udakara 2.2 yuta wong.

Esuk awan, pejabat ujar manawa militer Pakistan melu para militan ing rong bidang ing sisih Lor-Lor. Tentara ngirim kapal perang helikopter kanggo ndhukung warga sing nglawan Taliban ing sawijining distrik lan nggunakake tembakan artileri nglawan para militan ing wilayah liyane, sawise para pinituwa suku sing simpatik nolak nyerahake.

Operasi kasebut ora ana ing sacedhake ukuran serangan militer ing Lembah Swat, ing endi 15,000 pasukan perang nglawan 7,000 pejuang Taliban.

Nanging pertempuran dina Senin lan Selasa ing distrik Dir Dir Bannu lan Tinggi nuduhake manawa kanthong sentimen pro-Taliban tetep kuwat ing sawetara wilayah, dene bentuk garis keras Islam para militan ora disenengi dening wong liya - utamane amarga kekerasan sing ditindakake para militan. nglakokake.

Peshawar dununge ing antarane rong kabupaten kasebut. The Continental Mutiara, kanthi mesra diarani "PC" dening warga Pakistan, ora ngerteni lapangan golf lan benteng bersejarah. Hotel paling mewah ing kutha kasebut, dijaga kanthi apik lan adoh banget saka dalan gedhe.

Pejabat polisi Liaqat Ali ujar manawa saksi menehi laporan nyata babagan carane para pengebom nindakake serangan kasebut.

Telung wong kanthi truk pickup nyedhaki gerbang utama hotel, nembak para petugas keamanan, mlebu lan njeblug bom sing cedhak karo bangunan kasebut, ujare Ali. Pejabat senior polisi, Shafqatullah Malik, ngramal yen ngemot luwih saka setengah ton bahan peledak.

Adegan semrawut iki nggawe bom nalika taun kepungkur ing Islamabad Hotel Marriott sing mateni luwih saka 50 wong. Kaloro hotel kasebut dadi papan sing disenengi kanggo wong manca lan elit Pakistanis kanggo tetep lan sosialisasi, nggawe target profil tinggi kanggo para militan sanajan keamanane ketat.

Cara serangan kasebut uga cocog karo serangan 27 Mei ing bangunan duweke polisi lan kantor pusat regional agensi intelijen Pakistan ing kutha Lahore sisih wétan, sing Taliban ngaku tanggung jawab. Klompok cilik nembak para penjaga keamanan kanggo nembus pos penjaga, banjur njeblugake van sing sarat jeblugan.

Ing Washington, loro pejabat senior AS ujar manawa Negara Bagian wis negosiasi karo pamilik hotel kasebut kanggo tuku utawa mlebu kontrak jangka panjang menyang fasilitas kasebut kanggo njupuk konsulat Amerika anyar ing Peshawar. Pejabat kasebut ujar manawa dheweke ora ngerti tandha apa wae yen minat AS ing senyawa kasebut duweni pengaruh nalika target.

Pejabat kasebut ujar kanthi anonim amarga negosiasi kasebut ora umum lan durung rampung. Dheweke ujar manawa ora ana keputusan langsung yen bakal maju kanthi rencana nggawe konsulat kasebut ing lapangan hotel.

Lou Fintor, juru bicara Kedutaan Besar AS ing Islamabad, ujar manawa ora ana laporan korban jiwa ing Amerika.

Menteri Informasi Provinsi Bates Barat Lor Mian Iftikhar Hussain marang Associated Press awal Rebo yen pejabat nglaporake 11 tiwas ing ledakan kasebut. Polisi lan pejabat pamrentah liyane bisa ngonfirmasi mung limang wong sing tiwas.

PBB ngidentifikasi anggota staf ing antarane wong sing tiwas: Aleksandar Vorkapic, 44 taun, spesialis teknologi informasi saka Belgrade, Serbia, sing dadi bagean saka tim darurat saka kantor Komisaris Tinggi PBB kanggo Pengungsi sing ngewangi krisis kasebut.

Petugas koordinasi distrik Peshawar Sahibzada Anis ujar yen ledakan kasebut nyerang telung wong liyane sing kerja ing agensi PBB - wong Inggris, Somalia, lan Jerman.

Amjad Jamal, juru bicara Program Pangan Dunia ing Pakistan, ujar manawa luwih saka 25 buruh PBB sing nginep ing hotel kasebut. Dheweke ujar manawa kabeh pitu pekerja WFP aman.

Sekretaris Jenderal PBB Ban Ki-moon ngutuk "serangan teroris jahat" kanthi "istilah sing paling kuat," ujare Wakil Juru bicara PBB, Marie Okabe, ing markas PBB ing New York.

"Sawise maneh, anggota staf PBB sing darmabakti kalebu korban serangan teroris sing ora bisa ditindakake," ujare Okabe.

Dheweke ujar manawa Ban "sedhih amarga akeh wong sing tiwas lan cilaka" lan ngaturake ucapan sungkawa marang kulawarga korban lan pamrentah lan masarakat Pakistan.

Khizar Hayat ing Rumah Sakit Lady Reading ujar manawa rumah sakit kasebut nampa udakara 70 wong sing cilaka, paling ora ana sangang wong ing kahanan kritis.

Farahnaz Ispahani, juru bicara Presiden Asif Ali Zardari lan partai sing ngatur, ngutuk para panyerang.

"Kita ora bakal dikencengi dening wong-wong iki," jarene. "Kita bakal ngilangi dheweke, kita bakal perang lan kita bakal menang. Iki kesatuan lan integritas Pakistan sing dadi bebaya. ”

Serangan militer ing Swat lan distrik sekitar diwiwiti ing pungkasan April, lan pejabat nyalahake sawetara serangan bunuh diri ing upaya Taliban kanggo males dendhame.

Pejabat AS pengin Pakistan ngluncurake operasi ing wilayah suku Waziristan Selatan sing cedhak, basis utama pangareping Taliban Pakistan Baitullah Mehsud. Pamrentah ora ngumumake rencana nyerang wilayah kasebut, ing kana para pejuang al-Qaida uga dipercaya bakal operasi.

Operasi anyar diwiwiti dina Selasa ing Jani Khel, wilayah semiautonomis ing Bannu sing wewatesan karo Waziristan Utara, sawijining benteng Taliban liyane, sawise pamrentah ngetrapake jam kerja tanpa wates, ujare Kamran Zeb Khan, petugas koordinasi kanggo distrik Bannu.

Dheweke nambahake, operasi kasebut, sing didhukung artileri, diluncurake sawise para pinituwa suku gagal nemoni tenggat pungkasan Senin kanggo ngusir utawa masrahake para militan sing dipercaya duwe penculikan massal minggu kepungkur para siswa sing banjur dibebasake.

Militer Pakistan ora bakal negesake manawa operasi diwiwiti.

Pertempuran liyane kedadeyan ing jejere Lembah Swat ing distrik Dir Upper, ing kana ana helikopter helikopter kanggo ndhukung milisi warga sing nglawan 200 pejuang Taliban.

Milisi kasebut, sing diarani lashkar, njedhul akhir minggu kanggo males pemboman lampus sing tiwas 33 wong ing mesjid. Pejabat ujar yen Taliban nindakake pengeboman kasebut amarga warga suku lokal nolak pindhah menyang wilayah kasebut.

"Ing Dir Dir, kaya sing sampeyan ngerteni, lashkar wis munggah, wong-wong wis padha ngadeg. Insya Allah, kahanan bakal enggal nambah ing kana, ”ujare anggota parlemen Najmuddin Malik nalika ngunjungi kamp pengungsi ing Peshawar.

Nomer milisi kasebut terus saya mundhak dadi luwih saka 2,000, kanthi warga ing rong desa lan sawijining kutha gabung dina Selasa nalika ngubengi Taliban ing wilayah sing angel, ujare pejabat polisi wilayah Atlas Khan. Laporan kasebut ora bisa dikonfirmasi kanthi mandhiri amarga akses media menyang zona konflik diwatesi dadi sampah sing dikawal militer.

Sawijining pinituwa suku ujar manawa warga desa ora bakal mulih nganti militan ilang - siji utawa liyane.

"Kita metu misi kanggo mateni utawa mbuwang kabeh Taliban," ujare Malik Motabar Khan marang AP liwat telpon saka desa Ghazi Gay. "Kita bakal tetep ing kene nganti mateni kabeh."

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.