Airlines Airport Asosiasi Warta aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga Warta Industri Rapat News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

IATA AGM mbutuhake pambukaan maneh wates karo pengujian lan tanpa karantina

IATA AGM mbutuhake pambukaan maneh wates karo pengujian lan tanpa karantina
IATA AGM mbutuhake pambukaan maneh wates karo pengujian lan tanpa karantina
ditulis dening Harry S. Johnson

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) Rapat Umum Tahunan (AGM) kaping 76 mutusake mutusake arep mrentah pamrentah supaya mbukak maneh wates kanggo lelungan. IATA ngusulake uji coba sistematis lelungan internasional sing bakal ngidini watesan batasan lan menehi alternatif kanggo aturan karantina saiki.

Karantina intine mateni panjaluk lelungan udara lan pamrentah kudu nimbang langsung efek sosial ekonomi sing drastis. Perjalanan udara internasional terus mudhun 90% ing level 2019. Prakiraan saiki yaiku 46 juta lapangan kerja sing didhukung karo lelungan udara bisa ilang lan kegiatan ekonomi sing ditindakake penerbangan bakal dikurangi dadi US $ 1.8 triliun.

"Wong pengin lan butuh mobilitas global. Langkah-langkah pamblokiran Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) nggawe pesawat aman. Nanging penutupan tapel wates, watesan gerakan lan langkah karantina ndadekake lelungan ora bisa ditindakake. Kita kudu ngatur cara urip karo virus. Nanging ora ateges ngancurake penerbangan, nggawe risiko pirang-pirang yuta lapangan kerja, ekonomi sing lumpuh lan ngrusak kain sosial internasional. Kita saiki bisa mbukak wates kanthi aman nganggo tes COVID-19 sistematis, "ujare Alexandre de Juniac, Direktur Jenderal lan CEO IATA.  

Ing resolusi kasebut, AGM uga: 
 

  • Negesake komitmen terus industri kanggo ngetrapake protokol biosafety global sing disetujoni, 
     
  • Pamaréntah sing diwanti-wanti kanggo ngetrapake pandhuan sing dikembangake dening ICAO, 
     
  • Pamrentah sing njaluk supaya staf penerbangan lan para turis internasional prioritas kanggo vaksinasi COVID-19 yen perawatan sing aman lan efektif kasedhiya lan para petugas kesehatan lan klompok rentan dilindhungi.


AGM uga nguatake peran penting transportasi udara kanggo nggampangake tanggapan global tumrap pandemi, kalebu distribusi obat-obatan, kit uji coba, peralatan proteksi lan pungkasane vaksin ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.