24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Hawaii HITA Industri Hospitality News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Sewa Liburan ing Hawaii karo Airbnb, Grup Expedia

walikota-caldwell
Walikota Honolulu, Caldwell, mlebu MOU sewa liburan

Walikota Honolulu, Kirk Caldwell, saiki mlebu loro cathetan pangerten (MOU) ing antarane Kutha lan County Honolulu lan platform sewa plancongan jangka pendek Airbnb lan Grup Wisatawan, perusahaan induk menyang situs web sewa plancongan Vrbo. MOU dirancang kanggo ngewangi pejabat Honolulu kanthi efektif nglacak lan ngatur sewa liburan, supaya masarakat bisa nampa pajeg lan pariwara kanthi tunjangan plancongan kanthi pariwara, nalika ngontrol panyebaran penyewaan plancongan ilegal. Memori pangerten anyar iki mbantu nggampangake implementasi undang-undang sewa plancongan sing efektif, saengga operator sewa liburan sing tanggung jawab ngiklanake karo platform perjalanan online.

"Kita ngerti ana aktor ala ing njaba, lan iki bakal mbantu kita ngrampungake. Sanajan iki dudu obat panacea, nanging langkah maju, ”ujare Walikota Caldwell. "Aku uga matur nuwun marang Airbnb lan Expedia amarga wis maju ing meja lan mbantu menehi solusi kanggo nyewa jangka pendek sing sah ing O'ahu. Kanggo warga sing gumantung karo penghasilan iki, kita pengin menehi cara supaya masarakat ndhaptar dhaptar nyewa kanthi legal, lan transparan. Kolaborasi iki uga bakal nyedhiyakake langkah maju kanggo implementasi penyewaan plancongan ilegal kanthi efektif, lan njamin supaya tetanggan tetep tetanggan kanggo kulawarga lokal. ”

Kesepakatan iki bakal mbantu Kutha lan County Honolulu ngetrapake undang-undang nyewa liburan, nyuda jumlah operasi sewa ilegal. Iki bakal ngidini operator sewa liburan sing tanggung jawab ngiklanake omah ing platform lelungan online, nalika mbutuhake platform supaya rutin menehi informasi babagan Kutha lan Kabupaten babagan sewa pariwara, lan sabanjure Kutha lan County Honolulu bakal njaluk pambusakan permanen saka nyewa plancongan ilegal.

Kaloro platform sewa jangka pendek sing melu wis setuju kanggo menehi informasi lengkap babagan Kutha lan County Honolulu kanggo ngidentifikasi unit sewa liburan lan ngerti manawa diidini miturut ukum saka Kutha lan County ing Honolulu.

"Pandemi iki wis negesake pentinge manawa kutha, komunitas lan industri kerja sama ing solusi jangka panjang sing efektif," ujare Amanda Pedigo, wakil presiden urusan pemerintah ing Grup Expedia. "Kesepakatan dina iki bakal mbantu para pemilik lan manajer liburan sing duwe tanggung jawab tetep netepi undang-undang lokal lan menehi Kutha lan County kanthi wawasan babagan pasar sewa liburan lokal. Grup Expedia matur nuwun marang Walikota Caldwell lan timé kanggo kolaborasi lan kepemimpinan. Kita seneng banget bisa dadi bagean saka kesepakatan sing bakal nguntungake masarakat Honolulu nalika Kutha lan Kabupaten ngupayakake pemulihan ekonomi. ”

"Nalika Kutha ngupayakake bali saka pengaruh pandemi COVID-19, sewa jangka pendek bakal terus dadi sumber penghasilan tambahan kanggo warga lokal lan penghasilan kanggo nyengkuyung industri pengunjung lokal," ujare Matt Middlebrook, Airbnb Pemimpin Kebijakan Daerah. "Kita ngucapke matur nuwun banget marang Walikota Caldwell lan tim amarga makarya bareng karo kita ing kesepakatan sing njaga keuntungan saka sewa jangka pendek kanggo warga lan ekonomi lokal, nalika nyedhiyakake alat sing dibutuhake ing Kutha kanggo ngetrapake undang-undang saiki."

Saben MOU negesake langkah-langkah penting penting sing ditindakake dening platform sewa liburan, kalebu:

  1. Nggawe lapangan wajib kanggo nampilake nomer Peta Peta Pajak (TMK) sing diterbitake pamrentah lan Pajak Akomodasi Transien (TAT) kanggo saben properti - tanpa nomer kasebut ing dhaptar, properti ora bakal diidini ing platform.

  2. Nomer TMK lan TAT bakal diterbitake ing dhaptar properti sing madhep umum.

  3. Properti sing ana ing platform kasebut bakal duwe 60 dina sawise dileksanakake - utawa 60 dina sawise kutha lan kabupaten ndhaptar registrasi Tempat Tidur dan Sarapan (B & B) pertama, yen diterbitake sawise implementasi MOU - kanggo nyedhiyakake nomer TMK lan TAT. Properti sing gagal nyedhiyakake nomer TMK lan TAT bakal dipateni.

  4. Properti anyar kudu menehi nomer TMK lan TAT sadurunge bisa dhaptar ing platform.
  1. Grup Expedia lan Airbnb bakal terus komunikasi karo Kutha lan County Honolulu. Platform kasebut bakal nyedhiyakake laporan saben wulan babagan jumlah properti TMK lan TAT ing situs web.
  1. Platform kasebut uga bakal mbusak dhaptar properti yen ora ana nomer TMK utawa TAT utawa dianggep ora sesuai karo Departemen Perencanaan lan Permitting.

Iki MOU nomer loro sing ditandatangani ing Hawai'i kanggo Grup Expedia lan Airbnb. Sawise kesepakatan karo Kabupaten Kaua'i ing awal taun iki, Kutha lan County of Honolulu makarya karo Grup Expedia lan Airbnb kanggo nemokake solusi kebijakan sing disesuaikan karo kebutuhan unik Honolulu.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.