24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Czechia Kabar Olahraga News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Bandara Prague nampa Akreditasi Kesehatan Bandara ACI

Bandara Prague nampa Akreditasi Kesehatan Bandara ACI
Bandara Prague nampa Akreditasi Kesehatan Bandara ACI2
ditulis dening Harry S. Johnson

Musim semi pungkasan, ana hubungane karo Covid-19 pandemi, Bandara Prague wiwit ngetrapake pirang-pirang langkah kanggo nglindhungi kesehatan penumpang lan pegawai bandara. Langkah-langkah sing bener sing ditindakake dening bandara ing wilayah kasebut saiki wis dikonfirmasi kanthi diterbitake Sertifikat Akreditasi Kesehatan ACI Internasional (AHA) internasional, sing uga ngerteni kasunyatan manawa standar sing diterapake ing Bandara Václav Havel Prague memenuhi persyaratan organisasi internasional ing industri penerbangan. Ing wektu sing padha, entuk akreditasi mbuktekake manawa langkah-langkah proteksi sing fungsine bisa njamin keamanan para penumpang sing mabur liwat Prague.

"Bandara Prague wis ngetrapake langkah-langkah perlindungan kanggo operasine minangka salah sawijining entitas pertama ing Republik Ceko. Mula, kita ngowahi sawetara prosedur check-in ing bandara lan njupuk langkah supaya bandara aman. Amarga kahanan sing lagi ditindakake, kita uga mutusake kanggo nggunakake teknologi reresik lan desinfeksi anyar, kanggo investasi peralatan proteksi kanggo karyawan lan plexiglass protèktif. Kita uga wis nambah frekuensi reresik lan sekaligus ngluncurake kampanye pendhidhikan utama ing antarane para penumpang lan karyawan. Upaya jangka panjang kita saiki wis dikonfirmasi kanthi panrima Akreditasi Kesehatan Bandara Internasional ACI, sing uga mbuktekake manawa langkah-langkah proteksi bisa digunakake, ngilangi risiko lelungan lan saengga bisa ningkatake keamanan mabur saka Prague, "Vaclav Rehor, Ketua Direksi Bandara Prague, ujar.

Sertifikat Akreditasi negesake manawa proses, langkah lan langkah individu sing ditrapake ing Bandara Prague memenuhi persyaratan lan rekomendasi Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) lan Dewan Bandara Internasional (ACI), sing saiki menehi AHA internasional sing diakoni ing Bandara Prague. sertifikat Kanggo entuk akreditasi, contone, kudu menehi informasi babagan kabeh langkah lan proses sing ditemtokake, kalebu cathetan rinci babagan kabeh cara lan cara ngresiki lan desinfeksi, nyiyapake ringkesan babagan pangowahan penanganan penumpang, nanging uga nuduhake khusus langkah-langkah kanggo nglindhungi kesehatan karyawan.

"Kanggo nyuda resiko panularan COVID-19 ing antarane para pekerja, kita uga ngluncurake sistem canggih lan efektif kanggo nglacak lan ngetutake kontak ing papan kerja, kalebu Infolin sing ora mandheg. Kita melu inisiatif ora mung anak perusahaan ing Grup Bandara Prague, nanging uga entitas liyane sing beroperasi ing Bandara Václav Havel Prague. Amarga efisiensi sistem, sanajan ing jaman epidemiologis saya parah ing saindhenging Republik Ceko, bisa uga ngilangi kontak karyawan sing beboyo langsung ing bandara. Yen priksa status kesehatan dibutuhake, kayata karyawan sing nindakake kerja sing mengaruhi operasi bandara sing penting, kita uga menehi dana tes kanthi nggunakake tes RT-PCR, sing bisa langsung ditempuh ing bandara, "tambah Vaclav Rehor.

Dokumentasi foto ekstensif langkah-langkah protèktif utawa conto komunikasi tartamtu liwat macem-macem saluran komunikasi online lan offline Bandara Prague minangka sawetara syarat kanggo njupuk Sertifikat Akreditasi Kesehatan Bandara ACI. Adhedhasar rincian sing diwenehake, audit pungkasan banjur ditindakake dening para ahli ACI. Dheweke menilai kategori individu ing kabeh lelungan penumpang, kayata syarat kanggo njaga jarak sing aman lan nganggo masker rai sing protèktif uga proses reresik ing saben wilayah ing bandara lan aspek liya. Pendekatan umum Bandara Prague kanggo keamanan penumpang lan karyawan uga dievaluasi, kanthi ngetrapake ketaatan karo undang-undang sing ditrapake. Proses sertifikasi ACI AHA butuh udakara sewulan.

Akreditasi Kesehatan Bandara ACI (AHA) minangka program sertifikasi resmi sing mbukak kanggo kabeh bandara anggota organisasi iki ing saindenging jagad. Ing program kasebut, ACI ngevaluasi bandara miturut kriteria individu lan kanthi mangkono menilai langkah-langkah proteksi lan alat liyane sing digunakake kanggo nglawan pandemi COVID-19. Entuk akreditasi banjur negesake manawa bandara wis siyap banget lan para penumpang bisa mabur kanthi aman lan gampang saka bandara kasebut. Sanalika, amarga akreditasi iki, ana aturan tartamtu sing disatukan ing saindenging industri penerbangan lan ana upaya gabungan, sing bisa nambah kapercayan kanggo mabur lan nambah permintaan lelungan.

Bandara Council International (ACI) minangka asosiasi industri global sing nggabungake udakara bandara 1960 ing total 176 negara. Iki didegake ing taun 1991 lan tujuane kanggo ningkatake kerja sama antarane anggota lan mitra liyane ing bidang transportasi udara. Vaclav Rehor, Ketua Dewan Direksi Bandara Prague, dipilih dadi anggota Dewan ACI Eropa ing pertengahan November.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.