Breaking News Internasional Breaking News Korea Lor Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

COVID-19 ing Korea Lor: Eksekusi, kunci modal, larangan mancing

Pilih basa sampeyan
COVID-19 ing Korea Lor: Eksekusi, penguncian ibu kutha, larangan nelayan
COVID-19 ing Korea Lor: Eksekusi, kunci modal, larangan mancing
ditulis dening Harry S. Johnson

Miturut laporan paling anyar, diktator Korea Utara Kim Jong-un njupuk sawetara langkah drastis, kayata nutup ibukutha Pyongyang lan nglarang mancing, kanggo nyegah panyebaran Covid-19 ing negara pertapa.

Kim dilaporake njupuk "tindakan ora rasional" ing serangan "paranoia" coronavirus, mrentah supaya paling ora ana wong loro, nglarang mancing ing segara lan nutup ibukota Korea Utara, Pyongyang.

Miturut agensi mata-mata Korea Selatan, Pimpinan Tertinggi Korea Utara nglarang produksi mancing lan uyah amarga wedi yen banyu laut bisa kena kontaminasi virus kasebut.

Paranoia anti-virus sing gegandhengan karo laut iki dilaporake uga ateges 110,000 ton beras saka Tiongkok wis terdampar ing plabuhan Dalian China sisih Lor-wétan. 

Ana sawetara kunci regional ing Lor, kalebu ibukutha Pyongyang lan wilayah liyane sing pejabat nemokake barang lan mata uang asing sing ora sah, dilaporake. 

Salah siji saka loro wong sing diduga dieksekusi, pedagang mata uang profil dhuwur, dilaporake tanggung jawab kanggo kurs sing mudhun. Sing liyane, pejabat publik sing penting, dieksekusi wulan Agustus sawise nglanggar peraturan pamrentah sing mbatesi barang sing digawa saka luar negeri. 

Sanajan ana langkah sing dilaporake, Pyongyang durung negesake publik ing kasus COVID-19.  

Bukti sadurunge nuduhake manawa Kim nganggep serius pandemi iki, kanthi penutupan watesan sing ketat lan watesan gerakan wiwit wulan Januari. 

Ing wulan Oktober, TV Korea Utara ngelingake warga supaya tetep ing njero omah amarga wedi yen awan "debu kuning", sing nyebar saka China, kalebu "bahan beracun, virus, lan mikroorganisme patogen." Lurung-lurung ing ibukutha kacarita kosong sawise bebaya kasebut. 

Ing wulan Juli, Kaesong, ibukota bersejarah Korea serikat, dikunci amarga kasus COVID-19 sing dicurigai sawise wong kasebut nyabrang kanthi ilegal. Kunci penguncian diangkat sawise telung minggu. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.