Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Tren UNWTO: Pariwisata, Budaya lan Sekretaris Jenderal Wanita

Pariwisata Budaya bisa dadi gedhe kanggo UNWTO kanthi kepemimpinan anyar?
Dr. Taleb Rifai lan HE Sheikha Mai Bint Mohammed Al Khalifa, Bahrain
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kasunyatan anyar kanggo industri pariwisata lan pariwisata global bakal beda. Ora rahasia manawa kepemimpinan anyar ing UNWTO perlu banget. HE Shaikha Mai binti Mohammed Al Khalifa ngerti iki. Dheweke dadi calon wanita pertama kanggo jabatan Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), lan juara kanggo wisata budaya.

Ing 2017 UNWTO milih HE Shaika Mai Bint Mohammed Al-Khalifa, dadi Duta Besar Khusus Taun Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan Internasional 2017.

Ing janjian kasebut Sekretaris Jenderal UNWTO Taleb Rifai muji peran sing ditindakake Shaikha Al-Khalifa kanggo majune budaya minangka komponen utama pangembangan pariwisata ing Bahrain lan Timur Tengah, liwat Pusat Regional Arab kanggo Warisan Dunia.

Juara lan pimpinan bidang pariwisata budaya HE Shaikha Mai, presiden Otoritas Budaya lan Barang Antik Bahrain uga Ketua Dewan Direksi Pusat Warisan Dunia Arab (ARC-WH), wis makarya tanpa kendel kanggo nyusun infrastruktur budaya sing kuat kanggo ndhukung konservasi budaya.

Dheweke misuwur dikenal minangka tokoh perintis ing adegan budaya Arab sing uga dadi Pendiri lan Ketua Dewan Pengawas Pusat Budaya lan Riset Shaikh Ebrahim bin Mohammed Al Khalifa.

"Kita kudu terus ndhukung pariwisata berkelanjutan kanggo ndorong kemajuan sosial budaya lan entuk kemakmuran ekonomi sing luwih gedhe," ujare HE Shaikha Mai karo nuduhake sektor budaya ing Bahrain lan kepiye pariwisata ningkatake. Ing pandhuane, Bahrain nampa pengakuan internasional minangka pusat budaya. Dheweke wis mandhegani pirang-pirang proyek sing menehi kontribusi kanggo stimulasi pembangunan kutha, nyedhiyakake kesempatan kerja, lan narik investor lan pengunjung.

Kerjane kalebu nyiyapake Pusat Budaya lan Riset Shaikh Ebrahim bin Mohammed Al Khalifa kanggo ningkatake dialog budaya lan nglestarekake arsitektur tradisional Bahrain. Dheweke uga ngluncurake inisiatif "Investasi Budaya", sing nyengkuyung kemitraan antarane sektor publik lan swasta kanggo maju proyek budaya.

HE Shaikha Mai dihormati ing njero UNESCO minangka wong sing semangat, integritas, lan kompeten. Ing mripat sing waspada lan progresif, registrasi telung situs nasional ditindakake ing Bahrain ing Daftar Warisan Dunia UNESCO: Qal'at al-Bahrain - Pelabuhan Kuno lan Ibu Kota Dilmun (2005); Pearling, Paseksen Ekonomi Pulo (2012); lan Dilmun Burial Mounds (2019). Dheweke menehi sumbangan kanggo madegake Pusat Regional Arab kanggo Warisan Dunia, Pusat Kategori 2 UNESCO, lan memimpin inisiatif "Revitalisasi Muharraq", serangkaian proyek restorasi lan panggunaan maneh, sing dianugerahi Penghargaan Aga Khan kanggo Arsitektur 2019. 

Wiwit taun 2008, HE Shaikha Mai nyekel sawetara pejabat resmi, kalebu Asisten Pengurus Budaya lan Warisan Nasional, Menteri Budaya lan Menteri Informasi, sing dadi wanita pertama sing nyekel jabatan kasebut.

Dheweke ngluncurake macem-macem inisiatif budaya lan pariwisata taunan kayata Spring of Culture lan Bahrain Summer Festival. Prestasi majune infrastruktur budaya ing Bahrain wis diakoni sacara regional lan internasional. Ing taun 2010, HE Shaikha Mai minangka juara pertama Hadiah Colbert kanggo Kreativitas lan Warisan, lan ing 2017, UNWTO milih dheweke dadi Duta Besar Khusus Taun Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan Internasional. HE Shaikha Mai uga wis diakoni dening Yayasan Pemikiran Arab nalika nampa Penghargaan Kreativitas Sosial.

HE Shaikha Mai minangka sing nampa akeh penghargaan, ora kalah karo Chevalier de la Légion d'Honneur, Award Award Dana Monumen Dunia, lan Hadiah Colbert kanggo Kreativitas lan Warisan. Mai Al Khalifa uga diakoni minangka pimpinan organisasi sing pinunjul ing sektor pamrentah lan non-pamrentah, sawise nampa hadiah "Wanita Arab Terkenal ing bidang Kepemimpinan Administratif" saka Pusat Studi Wanita, Paris, ing taun 2004 lan Hadiah Liga Arab kanggo Kompetensi Administrasi lan Keunggulan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.