Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda

Alarm Hak Asasi Manungsa ing Uganda

Alarm Hak Asasi Manungsa ing Uganda
slamet tapadi tassc
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Polisi Uganda nanggapi kanthi keras marang para demonstran, mateni paling ora 37, lan cidera luwih saka 65 wong liyane, lan tahanan 350 wong sing demonstran ing Uganda. TASSC kanthi hormat njaluk supaya Amerika Serikat njupuk peran kepemimpinan kanggo tanggung jawab marang pejabat Uganda sing tanggung jawab nglanggar undang-undang lan prinsip-prinsip hak asasi manusia internasional internasional kasebut.

Penangkapan lan penahanan calon presiden, Robert Kyagulanyi, minangka tandha saka penindasan politikus oposisi sing luwih maju Uganda's pamilihan nasional dijadwalake wulan Januari 2021. Otoritas Uganda kudu mbebasake Kyagulanyi kanthi cepet lan tanpa syarat lan ngajeni hak-hak masarakat kanggo demonstrasi penahanan kanthi tentrem.

Pasukan keamanan nyekel Kyagulanyi, sing misuwur kanthi jeneng Bobi Wine, tanggal 18 November 2020, ing distrik Luuka, Uganda Timur, sadurunge demonstrasi kampanye sing direncanakake. Juru bicara polisi, Fred Enanga, ujar ing statement manawa Kyagulanyi, calon presiden Platform Kesatuan Nasional, dicekel amarga diduga nglanggar peraturan Covid-19 kanthi mobilisasi akeh wong kanggo demonstrasi kampanye. A juru bicara Kyagulanyi ujar manawa para pengacara dheweke nolak akses menyang dheweke. Panguwasa nanggapi karo eygas lan pluru urip kanggo demonstrasi sing ditindakake ing Kampala lan liya-liyane, sing nyebabake kematian, lan ciloko.

Wong Uganda eTurboNews maca nglaporake warta babagan ringkesan kahanan hak asasi manungsa sing nguwatirake ing Uganda, ujar: "Tuduhan kasebut bener. Aku pancen slamet saka kekerasan kasebut amarga aku lunga menyang pusat kutha. ”

Nicholas Opiyo, pengacara hak sipil Uganda, ujar manawa dikirim ing Facebook.

"Iki bisnis kaya biasane ing rong ngarep. Nyatane sing ora nggatekake, yaiku nglindhungi para pelaku kekerasan sing diilhami negara 2016 ing Kasese. Kapindho, pembunuhan getih sing anyar, pembunuhan extrajudisial dening rezim Museveni ing Kasese. Atusan atus tetep dipenjara amarga tuduhan pengkhianatan lan terorisme, lan para pembunuh Kasese dipromosikake ing apa sing mung tegese disetujoni tumindak jahat. Ing lurung-lurung Kampala, pembunuhan anyar sawise dicekel Bobi. Maneh, atusan dicekel amarga melu demonstrasi nalika pembunuh 80 warga sing ora bersenjata ing lurung-lurung sampeyan keganggu karo akibat saka tumindak kasebut. "

AS adhedhasar Koalisi Dhukungan Abolisi lan Slamet Nyiksa (TASSC), tujuane kanggo mungkasi praktik nyiksa ing endi wae lan nyengkuyung para korban amarga bisa menehi kekuwatan, kulawarga lan komunitas ing endi wae

Wingi TASSC ngunggah lonceng weker ing Uganda.

Ing lurung-lurung Kampala, pembunuhan anyar sawise dicekel Bobi. Maneh, atusan dicekel amarga melu demonstrasi nalika pembunuh 80 warga sing ora bersenjata ing lurung-lurung sampeyan keganggu karo akibat saka tumindak kasebut

Ing siaran pers sing disebar dina Jumuah, TASSC kanthi hormat njaluk supaya Amerika Serikat njupuk peran kepemimpinan kanggo menehi tanggung jawab marang pejabat Uganda sing tanggung jawab nglanggar undang-undang lan prinsip-prinsip hak asasi manusia internasional internasional kasebut.

Penghapusan Penyiksaan lan Koalisi Dhukungan sing Slamet (TASSC) didegake kanggo nyukupi kabutuhane sing disiksa lan dianiaya lan kanggo pencegahan nyiksa lan dhukungan kanggo para slamet. TASSC nyedhiyakake para slamet karo macem-macem layanan, kalebu layanan sosial, konseling, perwakilan hukum, pangembangan tenaga kerja, lan pembelaan kanggo mungkasi panyiksaan ing saindenging jagad.

Pamrentah Uganda wis ditliti kanthi serius lan pantes banget amarga nglanggar hak asasi manungsa ing taun-taun pungkasan. TASSC wis narik perhatian marang pelanggaran kasebut kanthi fokus anyar ing pirang-pirang wulan pungkasan, sawise sinau saka sing slamet lan aktivis pola penangkapan sewenang-wenang, nyiksa mungsuh politik, penjara ilegal, kahanan kurungan sing ora manusiawi, lan praktik ngeri liyane saka panguwasa Uganda.

Nanging, TASSC saya kuwatir amarga tumindak paling anyar saka panguwasa Uganda. Nalika pemilihan nasional bakal cedhak lan oposisi kanggo rezim sing saiki saya gedhe, pamrentah Museveni saiki ngeksploitasi pandemi COVID-19 minangka cara kanggo nggawe bisu oposisi kasebut. Sajrone wolung wulan kepungkur, iki nggunakake larangan pandemi minangka alesan kanggo nyekel lan nyiksa aktivis Uganda sing kondhang lan nuwuhake rasa wedi ing populasi biasa kanthi ngalahake kanthi brutal lan malah mateni warga negarane dhewe amarga nindakake perdagangan dalan sederhana supaya slamet ing Uganda Kunci Total covid19.

Mesakake, pelanggaran kasebut mung saya parah. Pamrentah nggunakake pandemi minangka alesan penindasan wis njeblug sajrone rong minggu kepungkur. Tanggal 3 November, pihak berwenang nyekel calon calon presiden, Bobi Wine lan Patrick Amuriat, nalika nyoba ndhaptar kandidat, amarga para pendukung sing nglumpukake dhukungan kasebut ngluwihi wates ukuran pandemi masarakat Uganda. Sajrone dicekel, Bobi Anggur kanthi wuta kanggo polisi kanggo sementara.

Ing minggu kepungkur, panguwasa Uganda ngetokake gelombang penindasan politik lan kekerasan anyar, kanthi nggunakake pandemi kasebut minangka alesan kanggo nglanggar hak asasi manungsa. Sanajan rezim pamrentah nggawe acara kampanye gedhe, ing tanggal 18 November, Bobi Wine ditangkep maneh lan ditahan sawise demonstrasi pendukung, amarga bisa nglanggar aturan ukuran COVID-19. Kanggo nanggepi penahanan Anggur, para pendukung nindakake demonstrasi ing ibukutha Uganda Kampala lan kutha-kutha liyane. Banjur, Menteri Keamanan Uganda mbela korban pembunuhan kasebut, ujar marang para demonstran: "Polisi duwe hak kanggo nembak sampeyan lan sampeyan mati tanpa apa-apa."

Kajaba komunitas internasional njupuk tindakan kanggo ngukum lan ngalangi pelanggaran hak asasi manungsa pemerintah, panganiaya kasebut bakal saya parah. TASSC kepengin banget nyedhiyakake bukti-bukti planggaran kasebut marang wong-wong sing padha kuwatir.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.