24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kanada Breaking News Education News Pengumuman Pers Rilis pers Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta Layanan Wire News

Bukti: Nganggo topeng bisa nylametake nyawane

Bukti: Nganggo topeng bisa nylametake nyawane
layar dijupuk 2020 08 11 ing 9 15 07 ing
ditulis dening Dmytro Makarov
 Dokter ing Ontario ujar manawa nganggo topeng utawa nutupi rai minangka salah sawijining perkara sing paling gampang lan efektif sing bisa ditindakake wong liya kanggo mungkasi panyebaran COVID lan nylametake nyawane nyawane.
Dokter sing makarya ing garis ngarep pandemi prihatin babagan demonstrasi anyar dening wong-wong sing ujar manawa penguncian lan larangan pandemi ora sah lan nyebabake cilaka luwih becik.

Keprihatinan iki tuwuh kanthi warta yen luwih saka 1,800 wong-wong Estonia sing positif COVID dina kapindho.

Saliyane nyebarake informasi sing salah, demonstrasi kasebut wis ngluwihi pedoman pamrentah babagan ukuran rapat ruangan lan sawetara peserta nggunakake topeng. "Topengku nglindhungi sampeyan lan topeng nglindhungi aku," ujare Dr. Samantha Hill, presiden Asosiasi Medis Ontario. "Bukti ilmiah kasebut jelas.

Nganggo topeng minangka salah sawijining perkara sing paling gampang lan efektif sing bisa ditindakake lan kudu ditindakake kanggo nyuda resiko nyebar lan nyekel COVID-19. "Sawetara panliten pungkasan nuduhake manawa topeng uga bisa nyuda tingkat infeksi tumrap sapa wae sing memang nyekel virus. Topeng nyuda panyebaran COVID-19 kanthi mblokir tetesan sing kena infeksi sing metu saka irung lan cangkem.

Umume wong ora mbutuhake topeng kelas medis, sing kudu diwenehake kanggo petugas kesehatan lan responden pertama liyane. Supaya topeng paling efektif, dhokter ing Ontario nyaranake: Topeng non-medis utawa tutup rai kudu digawe paling ora telung lapisan bahan tenunan sing ketat, cukup kanggo nutupi irung lan cangkem kanthi pas, kanthi aman lan tetep bentuk sawise ngumbah Sampeyan kudu wisuh tangan sadurunge nutupi rai lan sawise nyopot.

Elinga ing njaba topeng utawa nutupi dianggep reged. Aja nyetel pasuryan utawa nutul kanthi cara apa wae nalika nganggo. Aja nuduhake topeng sampeyan. Sawise dicopot, dicuci nganggo banyu panas utawa buwang. Topeng utawa nutupi pasuryan ora bisa dipakai dening sapa wae ing umur 2 taun utawa sapa wae sing ngalami ambegan utawa ora sadhar, ora duwe kabisan, utawa ora bisa nyopot topeng tanpa pitulung.

Saliyane nganggo topeng, dhokter ing Ontario ngelingake kabeh wong Onari supaya terus matesi klumpukan njero ruangan kanggo anggota rumah tangga, ngumbah tangan kanthi asring lan njaga jarak fisik rong meter saka sapa wae sing ditemoni ing njobo. "

Kabeh wong Ongroans duwe peran lan tanggung jawab kanggo ngatasi pandemi iki lan nganggo topeng minangka bagean, ”ujare CEO OMA Allan O'Dette. "Dokter ing Ontario gabung karo panjaluk Premier Doug Ford supaya ngetutake langkah-langkah kesehatan masarakat supaya kesehatan lan ekonomi bisa bali kanthi cepet."
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.