Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News wong Pariwisata Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Negara sing Amerika Travel ing nomer rekaman lan ora takon

Pariwisata Turki ngalami jaman susah
Pariwisata Turki ngalami jaman susah
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Miber saka AS utawa Rusia menyang Turki ora masalah. Akeh penerbangan Turkish Airlines saka gerbang AS budhal kanthi akeh. Iku amarga penulis Amerika lan Turki ora peduli banget.

Entuk implan untu utawa rambut minangka alesan resmi para pengunjung Amerika lan Rusia, layanan kasebut kasedhiya kanggo tawaran murah ing Turki.

Wartawan eTN bubar mabur saka AS menyang Turki, tetep 2 minggu bali lan ora nate takon babagan suhune lan perasaan dheweke.

United Airlines takon dheweke ing Honolulu babagan penerbangan menyang Chicago babagan COVID. Sawise ing Chicago, ora ana pitakon maneh.

Nalika kondur, dheweke mriksa tas ing Istanbul nganti Los Angeles nalika pesawat ing Turkish Airlines menyang Munich lan United Airlines menyang San Francisco lan menyang Los Angeles. Ora ana sing nate takon babagan apa sing dirasakake. Panguwasa Jerman ora ngidini dheweke mlebu negara kasebut wiwit dheweke mlayu saka negara berisiko tinggi (Turki) menyang negara sing duwe risiko dhuwur (AS)

Dheweke mlebu ing United Airlines ing Munich tanpa pitakon lan ngliwati imigrasi lan bea cukai sajrone 2 menit. Ora perlu tes COVID,

Bisa uga nerangake manawa pengunjung nomer siji ing Turki asale saka AS lan Rusia saiki.

Istanbul tetep dadi kutha sing rame. Bar saiki ditutup ing akhir minggu, nanging mesthi ana akeh pengecualian, lan akeh polisi sing duwe mata wuta amarga ana sebab.

Pariwisata ing Turki saya maju lan para pengunjung seneng lelungan menyang negara tanpa watesan. Ora kuwatir nganggo masker ing bus wisata.

Siji-sijine sing bisa ditindakake yaiku nalika mabur pesawat pungkasan iki saka Los Angeles menyang Honoluluy. Tes COVID-19 dibutuhake lan ora luwih saka 3 dina. Nanging tes kasebut paling ora bisa ditindakake. Wartawan kita sukses nyoba tes ing apotek tanpa janji, nanging asile butuh wektu seminggu maneh. Dheweke dijaluk ing Honolulu kanggo ngawasi karantina 14 dina.

Saiki Turki ngowahi cara nglaporake infeksi COVID-19 saben dina, negesake manawa kelompok medis lan partai-partai oposisi sing wis dicurigai - manawa negara kasebut ngalami lonjakan kasus sing cepet-cepet ngrusak sistem kesehatan Turki.

Ing pamrih, pamrentah Presiden Recep Tayyip Erdogan minggu iki nerusake nglaporake kabeh tes coronavirus positif - ora mung jumlah pasien sing dirawat amarga gejala - nyebabake jumlah kasus saben dina luwih saka 30,000. Kanthi data anyar, negara kasebut mlumpat saka salah sawijining negara sing paling ora kena pengaruh ing Eropa dadi salah sawijining negara paling parah.

Ora nggumunake Asosiasi Medis Turki, sing wis ngelingake pirang-pirang wulan manawa tokoh-tokoh pamrentah sadurunge ndhelikake kekuwatan panyebaran kasebut lan manawa kekurangan transparansi nyebabake tekanan kasebut. Nanging, klompok kasebut negesake manawa angka menteri kasebut isih kurang dibandhingake paling ora 50,000 infeksi anyar saben dina.

Ora ana negara sing bisa nglaporake jumlah sing tepat babagan panyebaran penyakit iki amarga akeh kasus asimtomatik sing ora bisa dideteksi, nanging cara ngetung sadurunge nggawe Turki katon kondhang ing bandhing internasional, kanthi kasus anyar saben dina luwih murah tinimbang sing kacarita ing negara-negara Eropa kalebu Italia, Inggris lan Prancis.

Iki diganti dina Rebo amarga biaya saben dina Turki meh tikel kaping papat saka udakara 7,400 dadi 28,300.

Rumah sakit negara kasebut kebanjiran, staf medis dibakar lan pelacak kontrak, sing sadurunge diklaim njaga wabah kasebut, lagi berjuang kanggo nglacak panularan, Sebnem Korur Fincanci, sing dadi kepala asosiasi kasebut, marang The Associated Press.

Sanajan menteri kesehatan nyedhiyakake tingkat hunian ICU ing 70%, Sing dadi petugas kanggo Asosiasi Perawat Intensif sing berbasis ing Istanbul, ujar manawa kasur unit perawatan intensif ing rumah sakit Istanbul meh kebak, karo dokter nyoba golek papan kanggo pasien sing lara parah.

Ana kekurangan perawat lan staf perawat sing ana saiki kesel.

Pati COVID-19 resmi saben dina uga terus nambah angka, tekan 13,373 ing dina Setu kanthi 182 wong mati anyar, dadi kekalahan kanggo negara sing dipuji amarga ngatur supaya korban jiwa tetep kurang. Nanging nomer rekaman kasebut uga dibantah.

Walikota Istanbul Ekrem Imamoglu ujar manawa 186 wong tiwas amarga penyakit infeksi ing kutha kasebut tanggal 22 November - dina sing pamrentah ngumumake mung 139 wong COVID-19 tiwas ing saindenging negara. Walikota uga ujar udakara 450 panguburan sing kedadeyan saben dina ing kutha 15 yuta dibandhingake karo rata-rata 180-200 sing kacathet ing wulan November taun sadurunge.

Koca ujar manawa akeh pasien sing lara lan korban jiwa saya akeh lan ujar manawa sawetara kutha kalebu Istanbul lan Izmir ngalami "puncak kaping telu". Nanging, Turki bakal ngenteni rong minggu kanggo ndeleng asil kurva akhir minggu lan watesan liyane sadurunge nimbang kunci sing luwih ketat, jarene.

Kangge, negara kasebut wis entuk persetujuan kanggo nampa 50 yuta dosis vaksin sing dikembangake dening perusahaan farmasi Tionghoa SinoVac lan ngarep-arep bakal miwiti menehi menyang staf medis lan lara nemen wulan ngarep. Uga ana ing rundingan kanggo tuku vaksin sing digawe dening Pfizer bekerjasama karo perusahaan farmasi BioNTech. Vaksin sing digawe Turki dijadwalake siyap digunakake ing wulan April.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.