24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa budaya Warta Breaking Malta News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pancing ing Mahkota? Kunjungi Malta lan Tututi Jejak Royalti

Pancing ing Mahkota? Kunjungi Malta lan Tututi Jejak Royalti
Ratu lan Pangeran Phillip ing Valletta Malta

Malta narik kawigaten para selebriti saka saindenging jagad, nanging apa sampeyan ngerti manawa salah sawijining tamu paling gedhe ing Malta yaiku Ratu Inggris? 

Crown

Seri Netflix iki adhedhasar lakon pemenang penghargaan, "The Audien," minangka gambaran sing kebak drama sing dipenuhi babagan urip Ratu Elizabeth II. Bukaan saka Crown nuduhake Ratu Elizabeth lan Pangeran Phillip ing Malta, Ratu digiring nganggo prau laju nalika motret foto pangeran sing dayung ing perairan biru Malta sing nggumun (Musim 1, Ep. 1). Ing episode liyane, Pangeran Philip negesake kepengin bali menyang Malta lan bali menyang jaman sing luwih bahagia.

Villa Guardamangia, Vila Ratu Elizabeth ing Malta

Ratu Elizabeth II asring plancongan ing Malta lan nglampahi apa sing diarani, taun-taun sing paling seneng banget, manggon ing Villa Guardamangia. Villa kasebut dadi papan dununge Putri Elizabeth banjur Pangeran Phillip nalika dheweke ditugasake ing Malta minangka perwira angkatan laut. Dheweke ngrayakake ulang tahune sing kaping 24 lan kaping 25 ing kana, uga ulang taune dheweke lan Pangeran Phillip sing kaping 60. Dheweke nggambarake Malta minangka siji-sijine papan sing bisa urip kanthi normal, tanpa perhatian media sing hebat sing dialami ing Inggris. 

Villa Guardamangia wiwit didol ing taun 2019 lan nampa panjaluk saka macem-macem situs warisan, sing nyebabake Pamrentah Malta supaya cepet tuku properti kasebut udakara $ 5.3 Yuta USD. Badan Warisan negara Malta lan Buckingham Palace lagi kerja bareng "rekonstruksi" villa sadurunge dibukak kanggo umum.

Pancing ing Mahkota? Kunjungi Malta lan Tututi Jejak Royalti
Pantai Valletta, Kredit - Otoritas Pariwisata Malta

Babagan Malta

Pulo Malta sing cerah, ing tengah Segara Mediterania, dadi pusaka paling penting saka warisan sing dibangun kanthi utuh, kalebu kapadhetan paling dhuwur saka Situs Warisan Dunia UNESCO ing negara-negara ing endi wae. Valletta dibangun dening Knights of St. John sing bangga yaiku salah sawijining pemandangan UNESCO lan Ibukutha Budaya Eropa kanggo taun 2018. Patrimoni Malta ing watu kalebu arsitektur watu sing paling tuwa ing donya, dadi salah sawijining Kekaisaran Inggris sing paling apik sistem pertahanan, lan kalebu campuran arsitektur domestik, agama, lan militer sing akeh banget wiwit jaman kuno, abad pertengahan, lan awal modern. Kanthi cuaca sing apik banget, pantai sing apik, urip wengi sing subur, lan sejarah sejarah sing nyenengake 7,000 taun, ana akeh sing bisa dideleng lan dideleng. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Malta, bukak www.visitmalta.com.

Warta liyane babagan Malta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.