Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Breaking Israel News Ngeculake Warta Arab Saudi Warta Breaking Travel Breaking News UAE Warta Pamrentah News tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Penerbangan komersial Israel sing ana ing UAE diijini nyebrang ruang udara Saudi

Pilih basa sampeyan
Penerbangan komersial Israel sing ana ing UAE diijini nyebrang ruang udara Saudi
Penerbangan komersial Israel sing ana ing UAE diijini nyebrang ruang udara Saudi
ditulis dening Harry S. Johnson

Pamrentah Arab Saudi wis resmi setuju supaya penerbangan komersial Israel nglintasi ruang udara nalika arep menyang Uni Emirat Arab (UEA).

Persetujuan kasebut digawe dina Senin sore, sawetara jam sadurunge pesawat komersial Israel pisanan antarane Tel Aviv lan Dubai sing dijadwalake dina Selasa esuk. Ing Israir Airlines penerbangan kasebut mbatalake mbatalake sadurunge Arab Saudi menehi ijin sing akeh sing dikarepake ing Israel, miturut laporan media Israel.

Miturut jaringan TV Israel, perjanjian kasebut mung apik sajrone patang dina sabanjure lan mung nutupi penerbangan menyang Dubai.

Ora jelas manawa ijin kasebut diwenehake menyang maskapai Israel El Al, sing uga bakal ngluncurake penerbangan reguler menyang UAE wulan ngarep.

Nanging pejabat Israel sing ora ana jeneng sing ngerti babagan perkara kasebut, ujar manawa ana "lampu hijau" miturut prinsip, nanging formalitas durung bisa diatasi.

Penerbangan langsung minangka cabang transaksi normalisasi sing ditindakake Tel Aviv akhir-akhir iki karo UAE lan Bahrain.

FlyDubai ngoperasikake penerbangan turis langsung pertama saka Tel Aviv menyang Dubai wiwitan wulan November, nggawa 174 pengusaha lan turis kanthi pesawat FZ8194 sing bersejarah liwat ruang udara Saudi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.