Asosiasi Warta Breaking News Nigeria Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

KTT Pariwisata Transportasi Nasional taunan nggabungake sektor

KTT Nasional-Pariwisata-lan-Angkutan-a
KTT Nasional-Pariwisata-lan-Angkutan-a

Edisi perdana Konferensi Pariwisata Transportasi Nasional (NTTS) dianakake wulan pungkasan ing Pusat Konferensi Internasional (ICC), Abuja, ibukutha Nigeria.

Acara sing dirawuhi iku narik kawigaten para peserta industri kelautan, transportasi darat, penerbangan, lan pariwisata. Uga duwe peserta saka akademi, menteri federal, parastatals, lan negara-negara liyane.

KTT Pariwisata Transportasi Nasional, sing diwiwiti kanthi mlaku-mlaku ing kutha ing sawetara lurung-lurung sing ditemtokake ing Abuja, dipungkasi kanthi gala sing mewah.

Tujuan KTT kasebut, miturut Abiodun Odusanwo, Presiden, Institut Profesional Pariwisata (ITP), badan sing nggawe konseptual acara kasebut, yaiku fokus ing hubungan antara pariwisata lan transportasi kanthi fokus kanggo makalah lan diskusi babagan nyorot global perspektif lan kepiye Nigeria bisa ngantri praktik global.

KTT Pariwisata Transportasi Nasional

Grace Isu Gekpe, Sekretaris Permanen Informasi, Budaya lan Pariwisata makili Menteri, Lai Mohammed, Abiodun Odusanwo, Presiden, Institut Pariwisata Profesional [ITP], penyelenggara KTT Pariwisata Nasional lan Transportasi karo Salem Rabo, Presiden, Federasi Pariwisata Asosiasi Nigeria [FTAN] ing ajang KTT Pariwisata Transportasi Nasional bubar ing Abuja.

Ing sambutan sambutan kasebut ing kesempatan kasebut, Menteri Informasi, Budaya lan Pariwisata, Lai Mohammed, sing diwakili dening Sekretaris Tetap Menteri, Grace Isu Gekpe, muji para panitia puncak kasebut lan ngerti hubungan antara sektor pariwisata lan transportasi .

Topik kanggo sesi paripurna kalebu: Ketergantungan pariwisata lan transportasi kanggo tuwuh bebarengan lan pembangunan berkelanjutan, Tujuan pemasaran - peran apa kanggo sektor transportasi, Kapasitas bangunan kanggo praktik paling apik global ing sektor pariwisata lan transportasi, lan peraturan Lisensi lan standar internasional sing ngawasi pengawasan kanggo pembangunan transportasi lan pariwisata berkelanjutan.

"Ing partisipasi lintas sektoral, yen sampeyan ndeleng presentasi, kita duwe akeh kepala eksekutif parastatal," ujare Odusanwo, sing uga ketua panitia pengorganisasine, nyathet, "Iki minangka salah sawijining acara sing kita duwe kepala eksekutif ing sektor-sektor saka transportasi massal, penerbangan, pariwisata, lan akademi.

"Kanggo dheweke melu edisi prawan iki, tegese siji, nuduhake level kepercayaan; loro, negesake pentinge duwe puncak transportasi lan pariwisata. Dheweke wis ngerti tenan yen panyambungan sing kudune wis ana.

"Dheweke saiki wis ngerti yen ana kebutuhan kasebut. Iki minangka salah sawijining asil positif saka puncak kasebut.

"Kita seneng manawa Menteri Informasi, Budaya, lan Pariwisata, sing diwakili Sekretaris Tetep, Menteri Perhubungan, Menteri Negara Penerbangan, lan kepala eksekutif agensi sing dadi keputusan sing melu yaiku asil sing positif kanggo puncak.

"Uga penting yaiku puncak iki minangka asil saka keputusan dewan ing Sokoto ing 2017.

"Ing sabanjure, dheweke bakal nglaporake apa sing kedadeyan, lan umume wong sing bakal nindakake laporan kasebut ana ing puncak. Ing rapat dewan sabanjure, komunike uga bakal kasebut minangka bagean saka makalah kasebut.

"Kita bakal menehi rekomendasi. Rekomendasi kasebut minangka rekomendasi sing bakal nyebabake jabatan sing bakal ditindakake menteri. "

Nalika wicara ing puncak kasebut, Presiden, Federasi Asosiasi Pariwisata Nigeria (FTAN), Saleh Rabo, muji penyelenggara kanggo inisiatif kasebut lan sukses sing kacathet.

Dheweke ujar: "Iki minangka pembangunan sing disambut gawe, amarga pariwisata kaya sing dingerteni ora bisa maju tanpa transportasi. Kita ora bisa tekan tujuan. Transportasi bisa uga udara, dalan, rel, utawa segara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Lucky Onoriode George - eTN Nigeria