24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bahrain budaya News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Festival Budaya Internasional Pertama sing Disedhiyakake ing Bahrain

Festival Budaya Internasional Pertama sing Disedhiyakake ing Bahrain
Festival Budaya Internasional Pertama karo Tuane, Sheikha Mai binti Mohammed Al Khalifa

Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) bakal duwe peran gedhe ing comeback pariwisata sawise COVID-19. Penting banget kanggo fokus karo prestasi saben calon nalika pemilihan wis cedhak. Mung ana 2 calon sing pengin jabatan kasebut, SG Zurab Pololikashvili SG saiki saka Georgia lan Tuane Sheikha Mai binti Mohammed Al Khalifa saka Bahrain.

Ing patronage of Ingkang Sinuhun Sheikha Mai binti Mohammed Al Khalifa, Presiden Otoritas Budaya lan Barang Antik Bahrain, uga Ketua Dewan Direksi Pusat Warisan Dunia Arab (ARC-WH), lan kerja sama karo Dewan Bahrain ASEAN, Royal University for Women nganakake Festival Budaya Internasional kaping pisanan ing kampus Universitas ing Riffa, Bahrain.

Acara kasebut dirawuhi dening Yang Mulia Syeikh Daij Bin Issa Al Khalifa, Presiden Dewan Bahrain ASEAN, lan Mulia Dr. Sheikha Rana Bint Isa Al Khalifa, Sekretaris Menteri Luar Negeri, uga sawetara duta lan perwakilan komunitas internasional ing Kerajaan Bahrain.

Upacara kasebut diwiwiti kanthi pidato dening Dr. David Stewart, Presiden Universitas Kerajaan Wanita, nalika semana dheweke ngucapake pakurmatan kanggo menehi pangayoman marang Paduka Sheikha Mai binti Mohammed Al Khalifa lan dheweke ana ing festival sing ngrayakake budaya sing diatur dening Royal Universitas Wanita kanggo kerja sama karo Dewan ASEAN.

Dheweke ujar: "Universitas Royal kanggo Wanita kalebu macem-macem komunitas lan budaya sing beda-beda saka luwih saka 28 negara ing saindenging jagad. Iki dibayangke ing fakultas akademik, administrasi, lan siswa sing nggawe komunikasi komunikasi terbuka budaya lan lingkungan sing nyengkuyung keterbukaan lan toleransi ing antarane budaya. "

Dheweke nambahake: "Dina iki, kita ngrayakake tradhisi, basa, lan sejarah, lan swasana sing diwenehake Kerajaan Bahrain kanggo urip bebarengan lan toleransi ing antarane budaya lan agama. Kerajaan Bahrain minangka conto paling apik kanggo manunggaling individu ing [lingkungan] budaya multikulturalisme lan nuduhake adopsi paling apik babagan makna koeksistensi wiwit digawe tanah iki lan liwat pirang-pirang peradaban sing diwenehake. ”

Gegayutan karo pencalonan kanggo jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO sing anyar, kudu dicathet manawa HE Sheikha Mai ditunjuk dening UNWTO ing 2017 minangka Duta Besar Khusus Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan Internasional. Ing taun 2010, dheweke dadi pemenang pertama Hadiah Colbert kanggo Kreativitas lan Warisan, lan dheweke ngluncurake macem-macem inisiatif budaya lan pariwisata tahunan ing negarane dhewe.

HE Shaikha Mai uga wis dingerteni dening Yayasan Pemikiran Arab nalika nampa Penghargaan Kreativitas Sosial. Prestasi majune infrastruktur budaya ing Bahrain wis diakoni sacara regional lan internasional. 

Pidato saka Yang Mulia Syeikh Daij bin Issa Al Khalifa nuli mratelakake kanthi seneng kerja sama karo Royal University for Women minangka lembaga pendidikan tinggi lan partisipasi pirang-pirang kedutaan amarga duwe peran penting kanthi muji: "acara kaya iki sing tumindak minangka titik kanggo nggawe perkara sing luwih gedhe kanggo wektu sing bakal teka. Secara umum, aku pengin negesake kasunyatan manawa dina iki minangka tonggak sejarah kanggo mbukak dalan menyang hubungan lan kesempatan sing luwih kuat ing pirang-pirang negara lan vertikal. "

HE Syekh Daij nambahake: "Dewan Bahrain ASEAN wis unggul nggawe iklim bisnis sing ramah kanggo para investor saka wilayah ASEAN kanggo nandur modal ing Bahrain. Kita wis nindakake pameran dagang ing saindenging negara-negara ASEAN lan uga dadi tuan rumah sawetara kanca saka ASEAN ing Bahrain. " Syekh Daij uga menehi panuwun khusus marang Pasar Lulu Hyper amarga dhukungan kanggo nggayuh acara iki dadi sukses.

Pak Banna saka Kedutaan Besar Thailand ngandhakake manawa kekuwatan Kerajaan Bahrain gumantung karo macem-macem: "Acara kasebut nyoroti kekuwatan Bahrain yaiku keragaman. Aku ora mangu manawa ana survey anyar sing nyedhiyakake Bahrain minangka papan paling apik nomer loro ing jagad iki kanggo para ekspatriat sing bijaksana, lan papan sing nomer lima paling wicaksana. Kita, masarakat, bisa uga saka macem-macem bangsa, basa, agama, budaya, lan liya-liyane, nanging kita urip ing Bahrain kanthi tentrem lan bahagia. ”

Acara kasebut dadi saksi saka rawuh umum lan momen sing nyenengake kanthi akeh acara budaya populer sajrone festival kasebut kalebu pagelaran tari tradisional Republik Pakistan, Filipina, Thailand, lan Indonesia, uga kostum tradisional Kerajaan Bahrain, Korea , Maroko, Yaman, Mesir, lan Malaysia, bebarengan karo masak tradisional masakan tradisional negara-negara ASEAN kalebu Malaysia, Filipina, lan negara-negara liyane sing melu.

Penyelenggara acara kasebut saka Klub Internasional Royal University for Women ngucapake rasa seneng banget babagan sukses acara kasebut. Asma Almelhem, Presiden Klub Internasional, ujar: "Kita duwe visi lan rencana aksi kanggo dina iki; kita makarya kanthi keras nalika ngarahake ngrayakake keragaman ing RUW. "

Ibu Houria Zain, Wakil Presiden Klub Internasional, uga nambah: "Aku bangga nggawe acara iki lan ngrayakake keragaman Bahrain. Aku bangga dadi bagean saka macem-macem budaya ing Bahrain lan Royal University for Women sing wanita unggul. Acara kaya ngono mbantu kita dadi siji kulawarga sanajan beda budaya kita. ”

Pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO sabanjure bakal ditindakake ing sesi 113 Dewan Eksekutif sing bakal dianakake tanggal 18-19 Januari 2021 ing Madrid, Spanyol. Mung anggota Dewan Eksekutif UNWTO sing milih ing pemilihan iki, lan calon sing menang kudu dikonfirmasi dening Majelis Umum ing Oktober 2021.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.