aviation negara | wilayah Malaysia Warta cepet

20 Airbus A330-900 menyang Malaysia Airlines

Malaysia Aviation Group (MAG), perusahaan induk saka Malaysia Airlines, wis milih A330neo kanggo program nganyari armada widebody operator.

Cepet News Post Panjenengan kene: $50.00

Persetujuan awal kalebu akuisisi 20 pesawat A330-900, kanthi sepuluh dituku saka Airbus lan sepuluh disewakake saka Avolon sing berbasis ing Dublin.

Pengumuman kasebut digawe ing acara ing Kuala Lumpur, dirawuhi dening CEO MAG Izham Ismail lan Kepala Komersial Airbus lan Kepala International Christian Scherer. Dheweke nandatangani Memorandum of Understanding (MOU) kanggo pesawat sing bakal dipesen saka Airbus. Perjanjian karo produsen mesin Rolls-Royce lan Avolon uga ditandatangani ing upacara kasebut.

Didhukung dening mesin Rolls-Royce Trent 7000 paling anyar, A330neo bakal gabung karo enem A350-900 jarak jauh operator kasebut lan mboko sithik ngganti pesawat 21 A330ceo. Operator kasebut bakal ngoperasikake jaringan A330neo sing nutupi Asia, Pasifik, lan Timur Tengah. Malaysia Airlines bakal ngatur armada A330neo kanthi tata letak premium kanggo 300 penumpang ing rong kelas.

Izham Ismail ujar: "Akuisisi A330neo minangka transisi alami saka armada A330ceo saiki. A330neo bakal nyedhiyakake modernisasi armada lan efisiensi operasional sing luwih apik lan bisa nggayuh target lingkungan kanthi nyuda pembakaran bahan bakar saben kursi nalika njaga keamanan lan kenyamanan penumpang ing inti. Iki minangka tonggak sejarah sing penting amarga MAG maju kanthi sukses nglakokake Rencana Bisnis Jangka Panjang 2.0 kanggo posisine minangka Grup layanan penerbangan sing unggul ing wilayah kasebut.

Saliyane nganyari armada widebody, Airbus lan MAG nandatangani Letter of Intent (LOI) kanggo sinau kolaborasi sing luwih akeh babagan kelestarian, pelatihan, pangopènan, lan manajemen ruang udara.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Christian Scherer ujar: "Malaysia Airlines minangka salah sawijining operator Asia sing gedhe, lan kita bangga lan ngasorake dadi pemasok pesawat widebody sing disenengi. Kaputusan punika endorsement cetha saka A330neo minangka pilihan paling efisien ing kategori ukuran iki kanggo operasi premium.

Iki uga dadi pemenang sing jelas babagan kenyamanan sajrone penerbangan, lan kita ngarepake kerja sama karo Malaysia Airlines kanggo nemtokake pengalaman kabin sing luar biasa.

A330neo minangka versi generasi anyar saka widebody A330 sing populer. Nggabungake mesin generasi paling anyar, sayap anyar, lan macem-macem inovasi aerodinamis, pesawat kasebut nyuda konsumsi bahan bakar lan emisi CO25 2%. A330-900 saged mabur 7,200nm / 13,300km tanpa henti.

A330neo nampilake kabin Airspace sing menang penghargaan, nyedhiyakake penumpang kanthi tingkat kenyamanan, suasana, lan desain sing anyar. Iki kalebu nawakake papan sing luwih pribadi, tong sampah sing luwih gedhe, sistem cahya anyar, lan kemampuan kanggo nawakake sistem hiburan paling anyar ing pesawat lan konektivitas lengkap. Kaya kabeh pesawat Airbus, A330neo uga nduweni sistem udara kabin sing canggih kanggo njamin lingkungan sing resik lan aman sajrone penerbangan kasebut.

Ing Juli 2022, A330neo wis nampa luwih saka 270 pesenan perusahaan saka luwih saka 20 pelanggan ing saindenging jagad.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...