Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News US Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

China ora karuan karo watesan visa AS anyar kanggo anggota Partai Komunis

Pilih basa sampeyan
China ora karuan karo watesan visa AS anyar kanggo anggota Partai Komunis
Juru bicara Menteri Luar Negeri China, Hua Chunying
ditulis dening Harry S. Johnson

Pejabat Menteri Luar Negeri China ngutuk Administrasi Trump sing metu amarga nggawe watesan perjalanan anyar kanggo anggota Partai Komunis Tiongkok sing mrentah lan kulawargane.

Miturut laporan anyar, Gedung Putih mbatesi visa anyar AS kanggo 92 yuta anggota Partai Komunis Tiongkok (CCP) lan kulawargane sing cedhak nganti sewulan lan mlebu ing Amerika Serikat.

Sadurunge, anggota CCP bisa entuk visa pengunjung ing AS nganti 10 taun suwene kaya warga China liyane sing dudu anggota Partai Komunis.

Aturan anyar kasebut, sing digunakake kanggo nglindhungi AS saka "pengaruh ala" CCP, ditrapake langsung dina Rebo.

Ing sawijining dina, juru bicara Menteri Luar Negeri China Hua Chunying nyalahake aturan anyar AS, kanthi ujar manawa "sawetara pasukan anti-China ekstrem ing AS" ana ing skema kasebut.

"Aku mikir kabeh wong bisa ndeleng kanthi jelas. Aku nganggep iki minangka sawetara pasukan anti-China ekstrem ing AS, ora ana bias ideologis sing kuat lan mentalitas perang adhem sing jero banget, nuduhake prilaku sing politik, supresif, lan saya tambah. Tiongkok mesthine nentang banget, "ujare ing konferensi pers biasa ing ibukutha Beijing.

Aturan visa anyar iki bakal nambah konflik sing beda-beda antarane Washington lan Beijing babagan perdagangan, teknologi, asal usul Covid-19 virus, Hong Kong, Taiwan, Laut China Selatan, lan tuduhan pelanggaran hak asasi manungsa ing Xinjiang.

Ing Trump, hubungan antarane China lan AS, rong ekonomi paling gedhe ing donya, wis mudhun nganti titik paling ngisor sajrone puluhan taun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.