Airport Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News wong Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Paling ala ing sejarah AS: COVID-19 ngluwihi WWII lan 9/11

lelungan-peringatan
lelungan-peringatan
ditulis dening George Taylor

407,316 wong Amerika tilar donya ing Perang Dunia II. 282,405 warga Amerika tiwas saiki amarga COVID-19, kanthi 2,492 kacarita dina iki. 2977 sirna tanggal 11 September 2001, ing serangan teror ing World Trade Center ing New York City.

Kanthi jumlah sing ora bisa dikendhaleni ing Amerika Serikat, luwih akeh wong sing mati saben dina COVID-19 tinimbang kaping 11 September sing elek banget ing New York City.

Nomer pati pandemi virus corona ing AS saben dina padha karo jumlah penumpang ing 10 pesawat penumpang widebody sing ngemot kabeh.

Napa nganggo masker isih dadi masalah? Napa masarakat isih lelungan nganggo Thanksgiving, lan kenapa sawetara papan pariwisata ing AS isih nyoba njaluk pengunjung teka? Ekonomi?

"Pahlawan pribadi ing pandemi iki yaiku walikota Kirk Caldwell saka Honolulu, Hawaii," ujare Juergen Steinmetz, sing uga dadi pendiri Jaringan Pariwisata Dunia. Ekonomi ing Aloha Negara nabrak tembok bata, nanging Hawaii maneh duwe jumlah infeksi COVID – 19 paling endhek (2.49%). Yen nomer iki kurang saka 5%, akeh wilayah sing bakal ngilangi watesan COVID-19. Hawaii uga njaga peraturan sing angel supaya Negara aman, lan pengunjung AS ora ana ing njaba.

Walikota Caldwell dina iki takon pitakon sing angel, kenapa ana pengunjung saka daratan AS sing kepengin mbukak pesawat 5 jam kanggo dikunjungi? Saiki, pengunjung saka daratan AS bisa mlebu Negara tanpa karantina lan tes COVID-19 negatif saka laboratorium sing disetujoni. Amarga dikarepake panyebaran virus ing daratan, tes kasebut ora mesthi kasedhiya. Sapa wae sing teka ing Hawaii tanpa tes negatif isih kudu ngemot karantina wajib 2 minggu. Ana diskusi kanggo jangka wektu karantina kaya nganti 10 dina utawa malah 1 minggu.

Hawaii bubar nggawe gelembung perjalanan karo Jepang. Pengunjung Jepang kanthi tes COVID-19 negatif saiki bisa teka ing Negara Bagian lan nyegah karantina. Nanging, nalika mulih karantina 2 minggu iku wajib.

Gelembung plancongan kaya ngono cocog banget kanggo negara kalebu Korea Selatan, Australia, utawa Selandia Baru, nanging miturut Walikota Honolulu, Caldwell, negara kasebut ora bakal maju. Alesanipun: Hawaii minangka bagean saka Amerika Serikat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

George Taylor