Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Georgia Warta Pamrentah News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta Warta Pecah Zimbabwe

Wirang karo Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili

Wirang karo Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili
walterzw 0
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dr Taleb Rifai nerbitake arahan sadurunge pemilihan maneh tanggal 20th Sesi Majelis Umum UNWTO ing Livingstone, Victoria Falls ing 2014 mrentah Sekretaris Jendral mbayar biaya perjalanan dhewe nalika ngunjungi negara kanggo kampanye pemilihan maneh.

Miturut informasi sing ditampa dening eTurboNews, Sekretaris Jenderal saiki Zurab Pololikashvili umume ora mung mbuwang dhuwit PBB kanggo lelungan jagad sajrone COVID-19, nanging tujuwane utamane yaiku lelungan kasebut kanggo negesake pemilihan maneh.

Ana 159 negara anggota ing UNWTO, nanging mung 35 minangka negara Dewan Eksekutif milih Sekretaris Jenderal tanggal 18/19 Januari 2021

Ing sawetara wulan kepungkur, Zurab nambah lelungan internasional sing dibayar UNWTO, supaya para staf dadi cidra COVID-19. Tujuan wisata eksklusif: Negara anggota Dewan Eksekutif UNWTO.

Chili, ketua Dewan Eksekutif wis "setya" karo Sekretaris Jenderal sing saiki tanpa ndeleng presentasi para calon

A skema sing wis direncanakake kanthi apik supaya ora bisa calon milih kampanye nglawan Zurab kanthi efektif sadurunge rapat Dewan Eksekutif pungkasan 15-17 September, 2020 ing negara asal Zurab, Georgia.

Wakil anggota Dewan Eksekutif sing prihatin marang eTurboNews:

Ing rapat pungkasan sing dianakake ing Georgia, kita setuju karo tabel wektu sing ketat kanggo pemilihan Sekretaris Jenderal 2021 - 2024. Iki disepakati, adhedhasar rekomendasi sekretariat, pemilihan bakal dianakake tanggal 18 Januari 2020 tinimbang Mei, kaya kedadeyan biyen. Alesan utama, yaiku supaya luwih cocog karo Fitur ing Madrid, amarga angger-angger kasebut negesake manawa pemilihan kudu dianakake ing markas, lan kepinginan kanggo Spanyol nindakake.

Saiki, Spanyol mutusake nundha Fitur nganti wulan Mei. Kahanan kasebut kudu nggawe kita mikir maneh babagan keputusane amarga alasan ing ngisor iki;

  1. UNWTO mesthi nganakake dewan kaping pisanan ing pungkasan musim semi, pungkasan wulan April nganti Mei. Alesan amarga bakal menehi sekretariat lan Dewan kesempatan kanggo nyetujoni anggaran taun sadurunge 2020 sawise auditor ngrampungake kerja ing awal April, mula bisa diajukake menyang Majelis Umum ing wektu sing tepat.
  2. Pemilu mbutuhake rapat "pribadi" lan dudu rapat virtual. Aturan lan peraturan sing ngatur proses pemilihan mbutuhake. Utamane prinsip pemilihan rahasia, sing angel banget dijaga ing rapat virtual.

Mula, amarga alasan ing ndhuwur lan kanggo njaga bener lan integritas proses pemilihan, aku rumangsa yen UNWTO kudu langsung ngrampungake rapat dewan eksekutif sabanjure, kita dianakake pemilihan, sementara tanggal 18 Mei, mula kita isih bisa padha nganggo Fitur maneh. Aku percaya, yen keadilan tanggal sadurunge ngirim pemilihan bakal dipindhah menyang 18 Mei.

Masalah kasebut ana gandhengane karo Sekretaris Jenderal.

Sekretaris Jendral Zurab Pololikashvili langsung nolak keprihatinan iki, miturut sumber eTurbo News.

Keprigelan iki disuarakake "ora ana rekor" dening sawetara pimpinan pariwisata profil tinggi, nanging ora ana sing pengin maju. Alasane: "Yen Zurab dipilih maneh, kita kudu njaga hubungan sing apik karo UNWTO." Ternyata, iki minangka lingkaran jahat, lan kudu dingerteni manawa ana anggota Dewan Eksekutif UNWTO sing cukup kuwat kanggo njaluk panjaluk resmi kasebut.

Zurab Pololikashvili bisa uga nyolong nyolong pemilihan UNWTO ing 2017. Apa dunia pariwisata ngidini kedadeyan kaping pindho? Kelingan ta? Panitia UNWTO sing dijanjekake supaya proses pemilihan luwih transparan lan adil ora diadegake. Nopo nopo

Zurab Pololikashvili minangka diplomat master ing bidhange dhewe. Minangka mantan duta besar Georgia ing Madrid, dheweke ngerti cara ngubengi komunitas diplomatik ing Madrid.

Dheweke asring menehi tiket bal-balan kanggo kanca-kanca diplomat lan disenengi ing kana. Amarga para menteri pariwisata ora bakal bener-bener lelungan menyang Madrid ing pemilihan tanggal 19 Januari amarga COVID-19, dheweke kudu ngandelake para staf kedutaan negara anggota kanggo ngrungokake presentasi para calon. Ora pariwisata, nanging staf menteri asing bakal njupuk keputusan kanggo masa depan pariwisata dunya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.