Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga News Filipina Breaking News tanggung jawab Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Cebu Pacific lan General Santos kanggo miwiti tes COVID-19 pra-asrama

Cebu Pacific lan General Santos kanggo miwiti tes COVID-19 pra-asrama
Cebu Pacific lan General Santos kanggo miwiti tes COVID-19 pra-asrama
ditulis dening Harry S. Johnson

Maskapai Filipina, Pacific Cebu, ngenalake Test Before Boarding (TBB), saengga penumpang bisa ngalami antigen Covid-19 nyoba gampang ing bandara sadurunge pesawat. TBB sing pertama dikepengini ing Filipina, tujuane kanggo nyuda risiko infeksi ing antarane tes lan asrama, nemokake penumpang sing kena infeksi kanthi wektu sing tepat. Mung penumpang sing duwe asil tes antigen negatif sing diidini mlebu ing pesawat CEB. 

Bebarengan karo pamrentah Jenderal Santos, lan ana koordinasi karo Laboratorium Diagnostik Bandara Filipina (PADL), CEB wis ngoperasikake TBB tanggal 03 Desember 2020 sajrone periode uji coba rong minggu. Kabeh penumpang CEB sing mabur saka Manila menyang General Santos wiwit tanggal 03 nganti 14 Desember 2020 kudu dijaluk menjalani TBB, gratis, sajrone mbukak pilot. Iki selaras karo Ordo Eksekutif Umum Santos; penumpang ora prelu tes maneh sadurunge pesawat.

Mbukak dalan kanggo nambah kapercayan lelungan

"Kita nampani pembangunan iki liwat Cebu Pacific, amarga nggawe luwih akeh wong kepengin lelungan maneh. Kita yakin iki bakal dadi inisiatif terobosan, amarga para warga bisa ngamanake luwih aman lan ora waspada yen teka penumpang saka Manila, "ujare Walikota Ronnel Rivera saka General Santos City.

CEB VP kanggo Pemasaran lan Pengalaman Pelanggan Candice Iyog ujar, "Keamanan mesthi dadi prioritas utama lan ing lingkungan saiki, kesehatan minangka bagean saka keamanan. Kita ngarep-arep asil pilot iki saengga bisa mbukak dalan kanggo miwiti maneh lelungan sing ora penting lan standarisasi syarat ing kabeh tujuan Filipina. Kita uga pengin muji Jenderal Santos City amarga wis nyoba Tes sadurunge numpak kapal. " 

Dhaptar lan pengalaman pra-pesawat Manila-General Santos

Penumpang kudu ngisi formulir informasi penumpang elektronik (E-PIF) liwat portal PADL lan ndaftar liwat Sistem Trace and Protect Action Team (TAPAT) kanggo warga sing mlebu Umum Santos paling ora 24 jam sadurunge pesawat. Dheweke uga kudu ngamanake otoritas lelungan supaya bisa mlebu ing kutha kasebut, lan mriksa online sadurunge mlebu bandara, minangka bagean saka prosedur Penerbangan Kontak. 

Ing bandara, tamu kudu pindhah menyang fasilitas uji coba sing ana ing Level 3 Terminal 3 NAIA, limang (5) jam sadurunge mangkat kanggo menehi cukup wektu kanggo prosedur uji coba. Sawise dijaluk giliran, sampel swab bakal dikoleksi, lan asil bakal dirilis sajrone 30 menit. 

Sawise rampung tes, PADL sing wis akreditasi DOH bakal menehi sertifikat sing nuduhake asil tes Antigen kanggo para penumpang. Banjur bisa langsung menyang gerbang utawa konter gulung tas nganti sakjam sadurunge jam budhal sing wis dijadwalake jam 1:05 PM. 

Mung tamu sing duwe asil negatif sing diidini mlebu pesawat, dene sing duwe asil positif bakal dikirim menyang fasilitas uji coba liyane kanggo tes RT-PCR sing konfirmasi.

TBB mung minangka salah sawijining inisiatif ing CEB kanthi cara multi-lapisan keamanan. CEB tetep nggunakake praktik keamanan paling apik ing jagad iki supaya tamu bisa lelungan kanthi tenang. Iki kalebu desinfeksi pesawat saben dinane, saringan udara HEPA ing njero kapal sing bisa nyaring 99.99% virus, reresik permukaan penumpang ing bandara lan inflight, lan portal online layanan mandhiri sing luwih apik saengga para tamu bisa gampang ngatur penerbangan. Prosedur Penerbangan tanpa kontak ketat uga kasedhiya, kayata mindhai pass boarding, check-in online sing dibutuhake lan kemampuan tag tas awake dhewe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.