Warta Breaking Bahrain Warta Pamrentah News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Reinventing, Reborn, Reopening: Visi Calon Sekretaris Jenderal UNWTO

Reinventing, Reborn, Reopening: Visi Calon Sekretaris Jenderal UNWTO
HE Sheikha Mai Bint Mohammed Al Khalifa, Bahrain
ditulis dening editor

Presiden Otoritas Budaya lan Barang Antik Bahrain uga Ketua Dewan Direksi Pusat Warisan Dunia Arab (ARC-WH), HE Shaikha Mai binti Mohammed Al Khalifa, wis nindakake karya kanthi skala gedhe. Hubungane pengalaman ing arena ing saindenging jagad penting kanggo dipikirake amarga ana gegayutan karo pencalonan kanggo posisi Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) sing anyar.

HE Shaikha Mai wis suwe dadi pimpinan ing bidang wisata budaya, berkelanjutan, lan tanggung jawab. Ing negarane dhewe, dheweke kerja tanpa lelah kanggo nggawe infrastruktur budaya sing kuat kanggo ndhukung konservasi budaya lan diakoni sacara luas minangka tokoh perintis ing adegan budaya Arab. Saliyane jabatan sing wis kasebut, dheweke uga dadi Pendiri lan Ketua Dewan Wali saka Pusat Budaya lan Riset Shaikh Ebrahim bin Mohammed Al Khalifa.

Ana salah sawijining proyek khusus yaiku sing paling cedhak lan disenengi dheweke sing kalebu rehabilitasi wilayah kutha Muharraq ing Bahrain, sadurunge dadi pusat perdagangan mutiara global lan landasan ekonomi bangsa Bahraini nganti taun 1940-an. Proyek rehabilitasi kutha Muharraq iki nyebabake prasasti Muharraq ing tataran global.

Muharraq: Situs Warisan Dunia UNESCO

Ngembangake sacara organik saka intervensi awal ing wiwitan taun 2000an, proyek iki wis berkembang dadi skema konservasi lan revitalisasi integral kutha sing kalebu conto kasur kerang sing dilindhungi ing pesisir Pulo Muharraq, benteng bersejarah, bangunan bersejarah, macem-macem intervensi kontemporer kanggo memperkaya papan umum. Wis nggawe jaringan ruang publik komunitas lan ngenalake campur arsitektur sing sensitif supaya lingkungan bisa dilayani komunitas lokal lan bisa maju dadi pusat budaya. Proyek kasebut nggabungake restorasi, upgrade kutha, lan desain arsitektur kontemporer lan kalebu kemitraan signifikan lan sistem pamrentahan lan manajemen kutha sing efektif.

Sejarah proyek

Proyek sing luar biasa iki diwiwiti saka intervensi awal dening HE Sheikha Mai Al Khalifa kanggo mulihake upacara budaya (salon) sing diwiwiti karo simbah (Syekh Ebrahim Al Khalifa) ing omahé ing al-Muharraq, biyen ibukutha Bahrain. Sanajan meh kabeh omah asli wis ilang, ide kasebut yaiku supaya urip budaya bisa urip maneh ing wilayah sing wis mudhun banget wiwit industri industri mutiara mandheg ing taun 1940-an. Wiwit diresmekake upacara anyar (Pusat Budaya lan Riset Syekh Ebrahim Al Khalifa) ing taun 2002, Sheikha Mai wis memimpin program revitalisasi budaya sing terus berkembang, nggunakake dhukungan saka macem-macem institusi kalebu bank lan bisnis lokal, uga nggawe kemitraan pribadi-umum karo keturunan tilas kulawarga mutiara sing isih duwe properti ing wilayah kasebut, sing umume rusak.

Inisiatif-inisiatif sing dipimpin dening Sheikha Mai didhasarake kanthi yakin manawa nggawe maneh budaya budaya dadi wilayah sing diabaikan, dikombinasikake karo program restorasi lan rehabilitasi sing terintegrasi bisa ngowahi penurunan. Amarga keberhasilan (lan tenagane) Sheikha Mai diangkat dadi Menteri Budaya ing taun 2010.

Inisiatif suwene 15 taun iki nyakup pirang-pirang ruang budaya anyar kalebu Arkeologi Green Pavilion (2015), Pusat Musik Tradisional Dar Al Jinaa (2017), House of Architectural Heritage (2018), lan Pearling Pusat Pengunjung lan Pengalaman Path (2018). Migunakake panguripan saka proyek kasebut kalebu panggunaan umum lan komersial uga kegiyatan budaya lan pariwisata kanthi rute kasebut kalebu pusat pengunjung.

"Kita kudu terus ndhukung pariwisata berkelanjutan kanggo ndorong kemajuan sosial budaya lan entuk kemakmuran ekonomi sing luwih gedhe," ujare HE Shaikha Mai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.