Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Breaking UK

Imunisasi COVID-19 pertama ing Bahrain diluncurake

Imunisasi COVID-19 pertama ing Bahrain diluncurake
pfizer
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ratu Elizabeth II lan garwane, Pangeran Philip, wis setuju njupuk vaksin kasebut - dikembangake dening Pfizer lan BioNtech - kanggo nambah kapercayan masarakat babagan vaksinasi.

Pengumuman Ratu Inggris diwiwiti sawetara dina sawise mantan presiden AS Barack Obama, George W Bush lan Bill Clinton uga janji bakal divaksinasi kanggo Covid19 ing televisi kanggo ningkatake keamanan vaksin kasebut.

Vaksin kasebut siyap diluncurake ing Inggris lan Bahrain.

Sawise UK Bahrain dadi negara nomer loro ing donya sing nyetujoni panggunaan darurat vaksin COVID-19 sing digawe dening Pfizer lan mitra Jerman BioNTech.

Ninggalake badai iki ing cangkriman Inggris, apa vaksin iki dadi kemenangan ilmiah ing Inggris? Gagasan vaksin mRNA disusun dhisik dening Katalin Kariko, ilmuwan Hongaria sing pindah menyang AS kanggo ngupayakake upaya kasebut. Ing kana, dheweke nolak proposal proposal riset dening lembaga pendanaan, sing nganggep konsep kasebut aneh, lan ngalami demografi akademik ing karir universitas nalika nyoba ngupayakake idhe kasebut. Patang puluh taun mengko, dheweke saiki dipuji minangka ilmuwan visioner sing layak kanggo Nobel. Vaksin Pfizer-BioNTech dhewe wis dikembangake dening pasangan bojo Ugur Sahin lan Özlem Türeci, ilmuwan wirausaha sing nggawe BioNTech. Dheweke minangka wong Jerman sing lair Turki. Vaksin kasebut wis diproduksi ing Belgia.

Pesen kesehatan umum ing Inggris ujar manawa masarakat bisa precaya marang keamanan vaksin coronavirus “penting banget”, pimpinan badan sing wis nyetujoni jab Pfizer ujar.

Dr June Raine, kepala eksekutif Badan Pengaturan Obat-obatan Obat-obatan Kesehatan Inggris (MHRA), ujar babagan perawatan Pfizer manawa "ora ana sangsi manawa vaksin kasebut aman banget lan efektif banget".

Ditakokake ing BBC, Andrew Marr Show, babagan pentinge pesen kesehatan masarakat kanggo mesthekake manawa masarakat nggunakake vaksin kasebut, dheweke ujar: “Iki penting banget. Lan aku pengin negesake manawa standar pengawasan sing paling dhuwur, keamanan lan efektifitas lan kualitas wis dipenuhi, standar internasional. ”

Raine ujar manawa dheweke ngarepake wong-wong pertama ing Inggris lan Bahrain diwenehi vaksin kasebut sajrone sawetara dina.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.