24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bahrain Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah News wong Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Calon Wanita Pertama kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO saka Bahrain

Festival Budaya Internasional Pertama sing Disedhiyakake ing Bahrain
Festival Budaya Internasional Pertama karo Tuane, Sheikha Mai binti Mohammed Al Khalifa
ditulis dening Juergen T Steinmetz

MANAMA, BAHRAIN - Industri pariwisata lan pariwisata global wis kena pengaruh luwih akeh tinimbang industri liyane ing jagad iki amarga pandemi COVID-19.

The Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) yaiku agensi PBB sing tanggung jawab promosi pariwisata sing tanggung jawab, berkelanjutan, lan bisa diakses universal. Kanthi kahanan global saiki, para pimpinan UNWTO kudu mikir ngluwihi agenda politik.

Bahrain seneng nyalonake HE Mai Al Khalifa kanggo saingan jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO. Dheweke yakin manawa dheweke minangka wong sing bakal bisa nuntun pariwisata metu saka krisis global iki. Yen dipilih, dheweke bakal dadi wanita pertama sing dadi pimpinan agensi afiliasi PBB global iki.

HE Mai Al Khalifa mikir manawa UNWTO kudu nggampangake kapasitas Negara Anggota kanggo nggabungake pariwisata ing manajemen krisis lan rencana mitigasi risiko nasional.

Dheweke ujar: "Nanging, jelas, yen kemampuan UNWTO kanggo nanggapi krisis kanthi cekap saiki dihambat dening pendanaan independen sing ora nyukupi. Dipandu dening inisiatif sukses liyane ing sistem PBB (kayata Skema Bantuan Internasional Warisan Dunia), aku nyaranake pangembangan Dana Bantuan UNWTO kanggo ndhukung anggota UNWTO sing Lengkap lan Afiliasi kanggo ngatasi intervensi darurat. Ing peranku saiki wis sukses banget kanggo ngutangi utang jangka panjang lan hibah saka bank lan lembaga pendanaan sing ana gandhengane karo kahanan kaya ngono. ”

Pariwisata minangka pusat "pambasmian kemiskinan", "kesetaraan gender" lan "kerja sing apik lan pertumbuhan ekonomi". Kekuwatan pariwisata yaiku sektor sing katon banget sing bisa nyorot ing mikrokosmos apa sing bisa dipikolehi ing konteks sing luwih akeh.

Pak Lurah mikir manawa pengaruh pariwisata tumrap perubahan iklim ora kudu diremehake.

Tujuan sing cerdas lan transformasi digital kudu tetep dadi prioritas UNWTO.

Prioritas yaiku kanggo nyengkuyung negara-negara sing dudu anggota kanggo gabung; urip maneh UNWTO minangka organisasi klebu kanthi keterlibatan aktif saka kabeh anggota; nyedhiyakake macem-macem keuntungan sing bisa ditampilake kanggo anggota kasebut; lan nggedhekake, macem-macem lan ngonsep maneh prentah keanggotaan afiliasi.

Saka perspektif peran saiki dadi Ketua Pusat Regional Warisan Dunia UNESCO (ARC-WH), dheweke bisa ndeleng kanthi cetha manawa ana akeh kemungkinan sinergi sing bisa dibangun antara mandat UNWTO lan agensi PBB liyane.

Tuane ngerti manawa ana 35 negara sing kalebu ing klompok Negara Eksekutif kanggo UNWTO, lan iki minangka negara sing bakal milih calon sing paling apik. HE yakin negara anggota Executive Executive duwe tanggung jawab khusus ing framework Organisasi Pariwisata Dunia Persatuan Bangsa-Bangsa, lan dheweke ngerti manawa sistem pamungutan suara ora ditrapake kanggo entuk manfaat kalebu anggota kasebut, nanging nggambarake kekarepan kabeh negara anggota UNWTO.

Mula, HE Mai Kalifa janji dadi Sekretaris Jenderal kanggo kabeh 159 negara anggota. Khusus negara-negara pulau cilik lan negara-negara sing gumantung karo pariwisata butuh dhukungan global. Tuane percaya, "Kita kabeh padha bebarengan," lan iki kalebu industri swasta sing ndorong proses pembangunan maneh.

HE Mai Khalifa wis nyedhaki pimpinan pariwisata ing saindenging jagad kanggo ngrungokake tanggapan babagan kahanan plancongan lan pariwisata saiki. Dheweke wis nyedhaki Gloria Guevara, CEO Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia (WTTC); Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika (ATB); Menteri Pariwisata HE Edmund Bartlett saka Jamaika sing dadi kepala Pusat Ketahanan dan Krisis Pariwisata Global; lan liya-liyane.

Tuane ngringkes: "Yen diangkat, aku bakal melu dadi pimpinan dinamis UNWTO. Aku bakal kepengin nggawe UNWTO "mlaku-mlaku kabeh" dadi conto kelestarian, keragaman, integritas lan tanggung jawab urip "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.