Asosiasi Warta Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Geoffrey Lipman njaluk Kabutuhan ing pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO

GLipman
GLipman
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Panggilan liyane supaya sopan proses pamilihan UNWTO kanggo sekretaris jenderal. Skandal lan rasa isin kanggo Organisasi Pariwisata Dunia wis njeblug, nanging Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvil nganti saiki dadi bisu.

Dina iki, Profesor Geoffrey Lipman, mantan asisten Sekretaris Jenderal, lan Ketua Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia (WTTC) kaping pisanan nambahake swarane menyang surat terbuka, loro Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Sedunia sadurunge wingi.

Iki minangka transkrip surat terbuka dening Profesor Lipman sing disebarake tanggal 9 Desember 2020:

Kanggo Francesco Frangialli, Taleb Rifai
Cc UNWTO, 

Nambah swara kula kanggo ngundang Kesopanan nalika pemilihan Sekretaris Jenderal

Dear Friends,

Aku nulis kanggo nambah swara minangka "negarawan tuwa" kanggo Francesco lan Taleb, mantan kanca ing manajemen Organisasi, supaya njaluk luwih cepet lan luwih sopan ing pemilihan Sekretaris Jenderal sabanjure.

Lan aku ora mung ngomong minangka mantan kolega sing kerja keras karo sampeyan loro kanggo mbangun UNWTO, nanging minangka pemain industri sing wis suwe, (minangka Direktur Eksekutif IATA lan Presiden pertama WTTC) lan aktivis iklim sing setya.

Kita ora nemoni siji krisis - nanging loro.

Krisis Iklim kaya COVID ing steroid lan sanajan nangani tantangan COVID kanggo manungsa, bisnis lan operasional, kita uga kudu nanggepi badai edan, banjir, kekeringan, alas lan geni permafrost, uga migrasi - kabeh mau nuduhake Krisis Iklim sing tuwuh lan nggegirisi kanggo sektor sing produke dibangun kanthi pola cuaca sing bisa ditebak. Kita kudu luwih jero nanggepi iklim lan mbengkokake tren emisi karbon kaya sektor ekonomi liyane. Lan kita saiki kudu miwiti. Utawa simbah-simbah kita beku utawa nggoreng. Iku tegese eXistensial.

Kita butuh UNWTO sajrone pirang-pirang taun sabanjure sing kerja bareng karo kabeh pihak kanggo ngrampungake masalah kasebut - lan sing katon fokus kanggo fokus ing masalah internal. Kita uga duwe COP 26 sing penting banget ing Glasgow wis ditundha nganti pungkasan taun ikiKita butuh posisi dhukungan sing apik lan jelas kanggo Paris 1.5. lan kita durung duwe - PBB SG Guterres njaluk kabeh Perjalanan & Pariwisata pasca pandemi dadi "Ramah Iklim" lan kita kudu dadi pemimpin ing masalah iki minangka sektor.

Aku ora ngerti dhewe manawa masalah sing dikatutake Taleb lan Francesco persis kaya sing wis ditemtokake, nanging aku ngerti wong loro kasebut pancen apik banget - lan yen dheweke wis nggawe alasan umum kanggo mbukak publik babagan masalah iki; Aku ngadeg karo dheweke.

Ora ana kerugian kanggo organisasi supaya ora nindakake apa sing katon bener lan logis - kanggo ngoperasikake skala wektu sing nanggepi krisis saiki lan kanthi cara sing katon apik. (kita wis asring ora ndeleng kesopanan sajrone 4 taun kepungkur lan kita diwenehi kesempatan kaping pindho minangka komunitas dunya karo Kepresidenan Biden lan mlebu maneh ing Paris & Green Deal. Kulawarga PBB duwe peran utama ing nanggepi krisis loro - lan kita minangka Plancongan lan Pariwisata kudu melu)

Amarga kabeh alasan ing ndhuwur, aku gabung karo kanca lan kanca, Francesco lan Taleb, supaya Zurab nindakake perkara sing bener.

Ana paribasan sing lawas manawa Kehakiman ora mung kudu ditindakake - nanging kudu katon kudu rampung. Kanggo wayahe ora.

Sincerely

Profesor Geoffrey Lipman

Pendhiri SUNx (Jaringan Universal Kuat - warisan kanggo Maurice Strong, sing miwiti kabeh)

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.