24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah News Spanyol Breaking News News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News Maneka Warta

Perspektif LSM babagan Pemilihan Umum kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO

Perspektif LSM babagan Pemilihan Umum kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO
ljd taleb rifai
ditulis dening Louis D'Amore

Louis D'Amore minangka salah sawijining pimpinan senior paling dawa ing industri wisata lan pariwisata global. Dheweke menehi penghormatan marang meh kabeh menteri pariwisata, kepala Negara, Raja lan Ratu sajrone karir dadi Institut Internasional Perdamaian liwat Pariwisata (IIPT) minangka pendiri.

Ora ana wektu dheweke nate ngomong babagan masalah politik, nanging dheweke uga cukup karo Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili, sawise maca tdheweke mbukak surat dening mantan Sekretaris UNWTO - Jenderal Dr. Taleb Rifai lan Francesco Frangialli ndherek liyane surat terbuka dening mantan Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO Profesor Geoffrey Lipman.

Louis D'Amore wis njupuk langkah sing ora biasa kanggo dadi pembuat perdamaian jagad ing pariwisata lan menehi artikel pendapat kasebut eTurboNews:

Tanggal 8 Desember, Mantan Kepala UNWTO Taleb Rifai lan Francesco Frangialli metu saka pensiun kanggo ngirim surat terbuka menyang Sekretariat UNWTO, kabeh anggota Organisasi Pariwisata Dunia PBB, lan menyang Markas PBB ing New York sing ujar: "Kita nyaranake supaya pemilihan Sekretaris Jenderal 2022-2025 ditundha wiwit Januari 2021, bakal dianakake bebarengan karo Majelis Umum ing Maroko "lan negesake alesan kanggo menehi saran.

Majelis Umum dijadwal tanggal September / Oktober 2021.

Salajengipun, yaiku: "kanggo keadilan kanggo wong liya sing isih pengin ngajokake pencalonan kanggo Sekretaris Jenderal, tanggal putusane ngirim aplikasi calon, minimal kudu dipindhah menyang Maret 2021. Wektu iki wis kedadeyan kabeh pemilihan sadurunge. ”

Ing tanggal 9 Desember, Geoffrey Lipman, mantan Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO, lan Ketua Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia (WTTC) pisanan nulis supaya nambah swarane Francesco Frangialli lan Taleb Rifai, supaya "ora cepet-cepet luwih sopan ing pemilihan Sekretaris Jenderal sabanjure. ”

Uga, tanggal 9 Desember, artikel fitur eTurbo News ujar: "Ana wanita sing berjuang kanggo kelangsungan industri pariwisata lan pariwisata. Jenenge yaiku Gloria Guevara. Dheweke dadi CEO Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia ing London (WTTC). Dheweke dianggep wanita paling kuat ing pariwisata. " 

"Akeh sing nganggep dheweke duwe kanca, lan kanca iki yaiku Tuan Sheika Mai Bint Mohammed Al Khailfa saka Bahrain - wanita pertama sing nyalonake jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO. Bebarengan karo Gloria, para wanita bisa dadi kekuwatan global kanggo terus maju dadi pariwisata anyar. ”

Aku seneng banget bisa ndeleng wong wadon loro sing kuat ngarahake masa depan pariwisata sajrone 10 taun utawa luwih. Aku wis suwe dadi pendukung wanita. Ing taun 1968, minangka konsultan karo perusahaan konsultan internasional utama ing Kanada, sing saiki dikenal minangka Deloitte Kanada, aku dadi konsultan manajemen wanita pertama ing Kanada.

Artikel sing dakkirim kanggo Business Quarterly ing Kanada nyimpulake: "telung kekuatan positif sing mbentuk masa depan yaiku gerakan perdamaian, gerakan lingkungan lan gerakan wanita."

Ketua Kehormatan Konferensi Global Pertama IIPT, "Pariwisata - Pasukan Vital kanggo Perdamaian", Vancouver 1988, yaiku HE Vigdis Finnbogadottir, Presiden Islandia lan Kepala Negara wanita kapilih ing dunya. Dheweke dadi tuan rumah KTT Reykjavik sing bersejarah rong taun sadurunge. Ketua Kehormatan Konferensi Global Kedua, Nggawe Dunia Berkelanjutan liwat Pariwisata, Montreal 1994, yaiku Ratu Noor sing bojone wis negosiasi Perjanjian Perdamaian Israel rong wulan sadurunge. '

Ing taun 2016, Cassie DePecol nyetel Guinness World Record kanggo "Wektu paling cepet kanggo ngunjungi kabeh negara berdaulat" lan "wong paling enom sing ngunjungi kabeh negara berdaulat." Perjalanan Cassie minangka duta besar kanggo Damai IIPT, lan bareng karo Presiden Skal Internasional nalika semana, Nigel Pilkington, kita ngatur supaya dheweke bisa ketemu karo pimpinan pariwisata lan kuliah ing universitas nalika dheweke lelungan.

Ing pimpinan Ajay Prakash, IIPT nganakake acara "Ngrayakake Dheweke" saben taun ing ITB sing ngakoni pimpinan wanita kanthi penghargaan. Taleb Rifai saben taun ngajeni karo ngarsane.

Gegayutan karo Institut Perdamaian Internasional Liwat Pariwisata (IIPT) lan UNWTO, inspirasi asli sing menehi ide kanggo Institut Internasional kanggo Perdamaian teka saka Deklarasi Organisasi Pariwisata Dunia Manila:

Yakin manawa pariwisata jagad bisa dadi kekuatan sing penting kanggo perdamaian dunya lan bisa nyedhiyakake dhasar moral lan intelektual kanggo pangerten lan ketergantungan internasional.

IIPT nduweni hubungan sing kuat lan produktif karo UNWTO sing diwiwiti karo Konferensi Global Pertama IIPT kanthi Sekretaris Jenderal Willibald Pahr (nalika semana WTO) dadi juru kunci. Hubungan kasebut terus lan saya kuwat karo Francesco Frangialli lan isih kuwat karo Taleb Rifai. A UNWTO - IIPT MOU diwiwiti karo Taleb.

Loro-lorone Francesco lan Taleb minangka pamicara utama ing sawetara Puncak lan Konferensi Global IIPT - lan saben taun ing IIPT nampilake acara ing World Travel Market lan sing luwih anyar, Taleb melu acara ITB tahunan.

Minangka IIPT pisanan ngenalake konsep Pariwisata Berkelanjutan ing Konferensi Global Pertama - lan ngluncurake "Perdamaian liwat Gerakan Pariwisata" ing konferensi sing padha ing taun 1988 karo 800 delegasi saka 68 negara; lan IIPT ngembangake Kode Etik lan Pedoman Pariwisata Berkelanjutan sing pertama ing donya sawise KTT Rio ing taun 1992 - disepakati karo Taleb Rifai manawa UNWTO lan IIPT bakal dadi mitra ing konferensi resmi Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan PBB kanggo Pembangunan lan Perdamaian direncanakake kanggo Montreal, Kanada, 17 September 21. Ing wulan Mei 2017, China, sing dadi tuan rumah Majelis Umum UNWTO taun kasebut, ngumumake yen dheweke bakal ganti tanggal lan maju dadi dina terakhir saiki dadi tanggal 16 September. , umume speaker utama kita ora bakal bisa tekan Montreal tanggal 17 September. Ora pengin gawe jadwal maneh ing taun kasebut ing Montreal lan duwe risiko badai salju ing musim salju, aku lan Taleb mutusake kanggo pindhah tanggal kasebut dadi 2018.

Rencana Konferensi terus - nanging sawise menehi saran ing wulan Maret 2018 kabeh wis dirembug lan disepakati karo Sekretaris Jenderal sing anyar lan aku kudu ngubungi Kepala Staf UNWTO - aku nampa telpon yen UNWTO ora bakal kerja sama karo IIPT . Lan dadakan mungkasi rencana telung taun. Mulia Sheika Mai Bint Mohammed Al Khailfa mesthi dadi juru kunci minangka Duta Besar kanggo Pariwisata Berkelanjutan PBB kanggo Pembangunan lan Perdamaian. Aku ngarep-arep bisa ketemu karo dheweke dadi Sekretaris Jenderal UNWTO sing anyar.

Louis D'Amore

Pendhiri lan Presiden IIPT 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Louis D'Amore

Louis D'Amore minangka presiden lan pangadeg Institut Internasional kanggo Perdamaian Liwat Pariwisata (IIPT)