Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Namibia Breaking News News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Namibia kanggo adol gajah liar

Draft otomatis
Namibia kanggo adol gajah liar
ditulis dening Harry S. Johnson

Rencana dening Menteri Lingkungan Hidup, Kehutanan lan Pariwisata Namibia (MEFT) kanggo nangkep lan adol 170 gajah pungkasan bebas ing antarane wilayah tani komunal ing Namibia sisih lor-kulon lan lor-wétan kabukten regejegan lan bisa nyebabake industri pariwisata lokal sing wis berjuang.

"Pengunjung manca reguler ngetutake pembangunan iki kanthi cedhak lan wis ngancam karo boikot pariwisata Namibia," sing bakal mengaruhi konservasi, ujare Izak Smit, tokoh terkenal ing konservasi singa gurun.

MEFT minggu kepungkur Rebo ngiklanake tawaran saka perusahaan penangkapan game Namibia kanggo nyekel lan mbusak papat gajah 30 nganti 60 gajah ing wilayah Omatjete, Kamanjab, Tsumkwe lan Kavango East.

"Amarga kahanan garing lan suwe saya akeh gajah ditambah karo kedadeyan konflik Manungsa-Gajah, mula ana kebutuhan kanggo nyuda populasi kasebut," (sic) pariwara kasebut diwaca.

Nanging, ora ana bukti bukti sing nyokong klaim iki diwenehake, kanthi asil survey udara Agustus Agustus kanggo populasi gajah ing sisih lor-wétan durung dirilis sanajan ana panjaluk.

Katon yen panjaluk tender minangka keputusan politik amarga konservasi lokal ora bisa ngerteni usulan kasebut, tanpa nyebutake babagan penjualan lan penjualan langsung kasebut ing sawijining rapat pungkasan kanggo ngrembug babagan revisi Rencana Manajemen Gajah Namibia. Usulan-usulan konkrit liyane kanggo nyuda Konflik Gajah Manungsa, nanging saiki disarujuki karo para pemangku kepentingan, kalebu penyediaan titik-titik banyu gajah sing adoh saka desa, pagar listrik lan koridor gajah sing bakal nyuda kabutuhan transokasi.

 Pejabat senior MEFT uga ora ngerti usulan kasebut.

Indikasi yaiku yen populasi saya mudhun, amarga Namibia ngalami kahanan garing lan kurang dawa sing nyebabake populasi game lan nyebabake wabah antraks sporadis sing pungkasan nyebabake pati gedhe ing populasi gajah Linyanti-Chobe.

Juru bicara MEFT, Romeo Muyanda, negesake dina Selasa yen 31 bangkai gajah ditemokake ing sadawaning kali Linyanti.

"Kita banget curiga yen gajah bisa uga mati amarga anthrax amarga seminggu sadurunge 12 hippo mati amarga anthrax. Sampel dijupuk kanggo nemtokake sebab sing tepat, ”ujare Muyanda.

Ing lokakarya gajah resmi sing dianakake ing Windhoek rong minggu kepungkur, Pohamba Shifeta MEFT uga wis ngutarakake topik kasebut sajrone pidato pambuka, nalika negesake manawa Namibia duwe hak adol stok gadhing 50 ton. Penjualan gadhing saiki dilarang miturut peraturan CITES lan usulan Namibia kanggo mbukak perdagangan gadhing wis dikalahake banget.

Miturut laporan status gajah Afrika AfESG ing taun 2016 ana 22 754 gajah ing Namibia, Umume populasi iki, kira-kira 17 265 gajah ana ing komplotan trans-wates sing obah ing antarane Namibia, Angola, Zambia lan Botswana. Direktur Sumber Daya Nasional Colgar Sikopo sadurunge negesake kewan transitory iki ora kalebu ing perkiraan Namibia.

Nanging Namibia nolak melu Sensus Gajah Agung 2015 lan nolak panjaluk kanggo rincian survey utawa metodologi sing digunakake. Ana watesan kapercayan sing wiyar ing prakiraan populasi kasebut sing biasane ngluwihi wates kapercayan 10% sing biasane diangkah dening para surveyor udara, mula bisa dipertanyakan manawa desain survey udara Namibia nyedhiyakake perkiraan akurat kanggo populasi gajah seluler sing pindhah ing antarane papat negara .

Sangang puluh saka 170 gajah bakal dicekel ing wilayah komunal wewatesan karo Taman Nasional Khaudom sing durung pager lan kira-kira pedunung 3 000 gajah.

Wilayah kasebut minangka bekas tanah leluhur San, kanthi Wétan Kavango diukir nganti udakara 500 peternakan 2 500 hektar sing dialokasikan kanggo para elit politik lokal wiwit taun 2005. Penebangan skala gedhe, ora bisa dikontrol dening para spekulan kayu Tionghoa ing kene wiwit 2017 kabeh nanging ngilangi kembang ros Afrika sing tuwuh alon-alon (Guiberto coleosperma).

80 liyane kudu dicekel ing wilayah tani komersial lan komunal ing sisih kidul-kulon Taman Nasional Etosha, ing endi ana rong komplotan sing dikepengini, sing cilik saka 30 kadang-kadang mlebu ing sisih kidul tekan Omatjete (300 km sisih lor-wétan ibukutha Windhoek).

Apa nangkep gajah kasebut bakal bisa ditindakake kanthi ekonomi utawa fisik, mula ora diragukan, amarga kasebar nyebarake wilayah sing asring ora bisa diakses. Kewan sing sisih lor-kulon cenderung nyebar ing ara-ara samun sing amba lan atos, dene wilayah Kavango Timur-Tsumkwe malah luwih gedhe lan ana ing Pasir Kalahari sing jero banget ana kanopi wit sing abot.

 Tender MEFT, sing diwatesi kanggo game sing didaftarkan saka Namibia kanggo njupuk klambi lan ditutup tanggal 29 Januari, njaluk ngilangi kabeh gajah, kalebu sapi sing asring dhewekan, saka wilayah kasebut. Kabeh biaya lan risiko kudu ditanggung dening perusahaan sing nyekel game.

Tender kasebut bisa dadi upaya kanggo njaga suara deso sawise acara SWAPO sing ora apik ing pemilihan pamrentah lokal pungkasan kanthi lobi paling kuat ing rencana kasebut dadi petani komersial skala cilik ing Kavango East lan petani komersial Kunene lan Erongo sing luwih gedhe,

Tender kasebut ditujukan kanggo pasar ekspor, kanthi spesifikasi sing bakal dadi eksportir kanggo mesthekake manawa negara tujuan kasebut ngidini ngimpor miturut peraturan CITES.

Kayane ora ana sapa-sapa ing Namibia pengin gajah luwih akeh, nanging ana pasar ekspor sing nguntungake: Republik Demokratik Kongo lan mantan Presiden Joseph Kabila, sing wis nggawe cadangan game pribadi gedhe ing sisih wétan Kinshasa. Wiwit taun 2017, atusan game dataran - kalebu zebra, kudu, oryx lan jerapah - wis diekspor menyang DRC.

 Iki bisa uga tundhuk marang peraturan CITES sing mung ngidini ekspor gajah nyata menyang "tujuan sing cocog lan bisa ditrima" sing ditemtokake minangka "program konservasi in situ utawa wilayah aman ing alam liar ing lingkungan alam lan sejarah spesies ing Afrika" ".

Mung wektu sing bakal nerangake masa depan gajah kasebut, saengga pamindhahan sing mbantah ora bisa ditindakake, kanthi perburuan lan perburuan ing Damage Causing Animal ngidini ancaman sing saiki ana.

Dening: John Grobler  

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.