Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Guatemala Breaking News News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Gempa bumi nyerang Guatemala, nalika korban tiwas saka letusan gunung geni mundhak dadi 62

0a1-11
0a1-11
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Gempa skala 5.2 kacathet 65 mil (105km) sisih kidul Champerico, sawijining kabupaten ing sadawane garis pantai kidul-kulon Guatemala, miturut Survei Geologi AS. Amarga pusat gempa kasebut ana ing segara lan cedhak karo parit samudra sing dikenal minangka wates lempeng Amerika Tengah, ora bisa dingerteni manawa ana kerusakan sing nyebabake omah utawa prasarana ing darat. Acara seismik kasebut kedadeyan sawetara jam sawise jeblugan gunung berapi Fuego ing negara kasebut sing tiwas 62 wong lan ewonan meksa ngungsi omah-omahé.

Gempa kasebut kedadeyan nalika ledakan bisa dirungokake saka gunung geni Fuego ing Guatemala sedina muput Senin, nutupi komunitas lokal ing watu vulkanik lan awu. Paling ora 62 wong saiki dikuwatirake tiwas ing jeblugan paling gedhe sing katon ing situs kasebut wiwit taun 1970an.

Kejadian kasebut nyebabake Presiden Guatemala, Jimmy Morales ngumumake kahanan darurat.

"Kita duwe 1,200 wong sing nylametake," ujare Morales menyang media, Senin. "Maneh, kita njaluk kabeh wong supaya ora nuduhake informasi sing salah. Aja ngramal amarga mung bakal luwih rumit ing kahanan. "

Ing update Senin, agensi meteorologi negara kasebut nglaporake manawa sawetara ledakan moderat lan kuat teka saka gunung kasebut, nyebabake awu abu munggah luwih saka 15,000 kaki (4,600 meter) menyang udara.

Nalika kegiatan ing gunung geni wis mudhun wiwit dina Minggu, agensi kasebut ngelingake aliran gas lan bahan vulkanik kanthi cepet ing jurang cedhak gunung kasebut. Aktivitas seismik uga nambah potensial lemah ing wilayah kasebut dadi ora stabil.

Luwih saka 1.7 yuta wong wis kena bencana kasebut, kanthi 3,265 kepeksa ngungsi omah-omahé, miturut agensi bencana nasional Conred.

Cuplikan udara sing dirilis dening pamrentah Guatemala ngungkapake karusakan sing disebabake dening jeblugan kasebut. Ing tembakan saka helikopter, wilayah ing pedesaan lan omah omah katon dikubur ing ngisor tumpukan awu lan soot.

Pasukan militer lan kepolisian saiki wis disusun kanggo golek wong sing bisa slamet.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov