News

Makeover Amerika Ugly

robjackson_usembassy
robjackson_usembassy
ditulis dening editor

Diilhami dening buku, The Ugly American, Rob Jackson mutusake ing kelas 8 yen, minangka wong Amerika, "Kita bisa nindakake luwih apik." Sawise 28 taun karo Departemen Luar Negeri AS, Rob ngobrol dawa karo TravelTalkR

Print Friendly, PDF & Email

Diilhami dening buku, The Ugly American, Rob Jackson mutusake ing kelas 8 yen, minangka wong Amerika, "Kita bisa nindakake luwih apik." Sawise 28 taun karo Departemen Luar Negeri AS, Rob ngobrol dawa karo host TravelTalkRADIO, Sandy Dhuyvetter, babagan hubungan AS karo Maroko. Minangka Kepala Misi kanggo Kedutaan Besar AS ing Rabat, Maroko, Rob duwe sawetara wawasan sing apik babagan Afrika, kenapa Maroko dianggep "California ing California," lan kenapa karir ing Layanan Luar Negeri bisa dadi salah sawijining sing paling menarik, positif lan nyenengake profesi kasedhiya dina iki.

Sandy Dhuyvetter: Sugeng Rawuh ing TravelTalkRADIO. Jenengku Sandy Dhuyvetter - Gawa Infusion cilik - yaiku band Maroko sing kita kenal pirang-pirang taun kepungkur nalika isih ana ing Maroko lan terus ngetutake lan mesthi digunakake nalika nggawa babagan hebat babagan Maroko. lan kita saiki bakal padha. Kita bakal ngobrol karo Robert Jackson lan yen dheweke asal saka negara liya - dheweke saka Amerika Serikat - kita bakal ngarani "Tuan," nanging kita ora nindakake perkara kasebut ing AS lan kita bakal duwe takon marang dheweke kenapa. Nanging dheweke sejatine Kepala Misi ing kedutaan AS ing Rabat lan dheweke dadi wiwit September 2007. Dheweke saiki dadi Chargé d'Affaires. Dheweke minangka duta besar iklan sementara nganti tekan duta besar, sing kita ngarepake - lan uga bakal ngobrol karo dheweke - kita ngarep-arep supaya duta besar ditrapake nganti wulan Oktober. Ayo nggawa dheweke saiki, Robert Jackson saka Rabat, Maroko. Rob, matur nuwun sanget amarga wis gabung karo kita dina iki.
Robert Jackson: Seneng banget bareng sampeyan lan sing ngrungokake, Sandy.
Sandy: Ya, seneng banget, aku uga duwe kesempatan kanggo ngunjungi sampeyan ing kantor sing apik. Rasane apik banget, udhara - ngerti saiki udakara jam 5 - nanging swasana sing apik banget. Iki minangka perwakilan sing apik banget ing Maroko.
Jackson: Wah, matur nuwun. Kita seneng karo Maroko, lan mirip karo California Kidul. Dadi, ana akeh kamiripan lan uga beda sing beda.
Sandy: Ya, pancen. Sampeyan ngerti, yen sampeyan ora masalah, aku pengin mung ndemek kedutaan. Kedutaan besar wilayah apa ing Rabat?
Jackson: Kedutaan Besar kasebut udakara udakara telung hektar ing kene ing Rabat, wilayah kutha, lan dadi papan dununge udakara 250 karyawan, udakara 100 warga Amerika lan udakara 150 wong Maroko sing makarya ing kene.
Sandy: Menarik. Sampeyan ngerti, nalika aku ing kantor sampeyan, kita kudu santai sawetara menit lan nikmati obrolan kita, lan sampeyan wis crita sethithik babagan latar mburi sampeyan, lan aku kepenak banget, aku mung pengin ngomong sethithik babagan iki. Lan uga sejatine, saka kasunyatan bocah enom lan wong tuwa sing ngrewangi nuntun anak-anake, aku mikir manawa Layanan Luar Negeri mesthi kudu dipikirake. Nanging, sampeyan wis ujar manawa sampeyan wis ngentekake pirang-pirang taun ing Layanan Luar Negeri ing Afrika kanthi desain. Sampeyan pengin ngomong sethithik babagan Afrika lan kenapa sampeyan milih, lan terus kerja ing Afrika?
Jackson: Aku seneng banget. Aku kudu miwiti karo aku mutusake gabung karo Layanan Luar Negeri nalika aku ing kelas wolung lan maca buku sing diarani The Ugly American anggitane Eugene Burdick lan William Lederer lan pancen pengaruhe mikir babagan jagad iki. Lan pangertene, kanggo para pamiarsa sing ora ngerti buku kasebut, yaiku manawa Amerika nggawe kesalahan ing kabijakan luar negeri ing taun 1950-an. Lan aku pancen nggatekake lan aku ujar, "Aku mikir bisa nindakake sing luwih apik," lan aku ngupayakake nggayuh karir ing Pelayanan Luar Negeri kanthi tekad banget nganti ngrampungake universitas banjur duwe kesempatan kanggo urip ing luar negeri sawetara taun. Lan, meh 28 taun kepungkur, aku gabung karo Layanan Luar Negeri, lan wiwit iku aku wis kerja ing Kanada, Portugal, ing 4 negara Afrika ing Afrika sub-Sahara, saiki ing Maroko, negara nomer 5ku. Nanging wiwit pisanan aku lunga menyang Afrika ing taun 1985, aku tresna banget karo masarakat lan bawana. Ana macem-macem macem-macem, ana musik sing apik, ana seni sing apik. Nanging ing endi wae aku, kita wis nemokake wong sing seneng banget lan seneng banget sing bangga banget karo budaya lan kepengin nuduhake karo wong Amerika. Dadi, ana paribasan Swahili, asline saka Afrika Wétan, sing ujar "Sawise sampeyan ngombe banyu ing Afrika, sampeyan bakal bali." Lan tumrap kula, pancen ngono. Aku terus bali amarga aku nemokake gaweyan sing wis bisa daklakokake ing kedutaan kita pancen apik banget. Aku wis ketemu sawetara wong sing menarik banget ing Afrika Wétan, Afrika Tengah, Afrika Selatan, Afrika Barat, lan saiki Afrika Lor. Lan aku duwe kesempatan kanggo ngrampungake masalah wiwit saka perawatan kesehatan lan pitulung kekeringan kanggo demokratisasi lan ngrasakake manawa kedutaan kita ing Afrika duweni pengaruh sing nyata tumrap urip saben dinane; pancen pancen marem banget.
Sandy: Sampeyan ngerti, mung ngrungokake critane sampeyan uga ngelingake lelungane, tegese uga bisa ngubengi jagad iki sing apik lan seneng lan nglaporake maneh menyang pamirsa, nanging ana babagan Afrika seneng banget lan perjalanan kaping wolu menyang Afrika ing Maroko sawetara minggu kepungkur kanggo ngunjungi sampeyan, aku nuli jatuh cinta maneh karo Maroko. Sampeyan ngerti, ayo ngomong sethithik babagan pendhidhikan sing sampeyan tindakake sadurunge sampeyan mlebu Layanan Luar Negeri. Apa sampeyan jurusan basa?
Jackson: Ora, sejatine aku wis sinau basa Prancis nalika isih sekolah lan kuliah, nanging aku duwe jurusan ilmu politik. Aku sekolah ing kampus seni liberal cilik ing Maine, Bowdoin College ing Brunswick, Maine, lan amarga ngerti basa Prancis, aku duwe kesempatan kanggo mulang ing Prancis suwene setaun. Aku mulang basa Inggris suwene setaun, lan banjur melu tugas mulang liyane sadurunge mlebu ing Negara Bagian. Nanging pengalaman sing urip ing luar negeri nggawe aku kepengin golek karir sing ngidini aku lelungan lan aku bisa ketemu wong-wong saka budaya liya.
Sandy: Sampeyan ngerti, yen wis ana ing Afrika 28 taun - pancen sampeyan ora ana ing Afrika, nanging wiwit gabung karo Layanan Luar Negeri 28 taun kepungkur - lan ing Afrika minangka bagean gedhe saka wektu kasebut, sampeyan bisa uga wis ndeleng hubungan cinta iki, tegese, mung kalebu momentum kanggo Afrika saka saindenging jagad. Aku ngerti manawa manggon ing AS, kita ngerteni Afrika minangka papan pariwisata sing panas banget, mesthi ora kaya sadurunge. Apa sampeyan ngrasakake ing kana?
Jackson: Pancen, lan kita ndeleng akeh wong Amerika teka ing Maroko. Kita ngerti manawa ana 110,000 wong Amerika sing teka ing Maroko saben taun saiki, lan jumlah kasebut mundhak akeh ing sawetara taun kepungkur. Lan aku mikir manawa warga Amerika seneng banget teka ing kene amarga ana pantai, gunung, sejarah sing luar biasa karo kutha-kutha sing wis ngrayakake 1,200 taun, reruntuhan Romawi sing adoh banget, temenan uga reruntuhan Fenisia. Lan negara kasebut minangka kesenengan visual kaya sing sampeyan deleng, kanthi kontras banget, arsitektur sing luar biasa, lan panganan sing apik sing bisa dideleng.
Sandy: Pancen. Apa sampeyan manggon cedhak karo kedutaan ing kana?
Jackson: Aku manggon udakara 10 menit mbentuk kedutaan.
Sandy: O, apik. Enak, apik. Lan uga ngomong sethithik babagan kedutaan besar, uga nalika wong Amerika - aku pengin ngerti amarga aku ora ngerti babagan iki - nalika wong Amerika teka ing Maroko, apa dheweke kudu mlebu utawa kudu teka ing kedutaan lan ujar, "Kita ana ing kene?" Apa iku kemajuan alami utawa sing disaranake?
Jackson: Dheweke kudu ndhaptar lan dheweke kudu mlebu ing www.state.gov, bukak bagean lelungan, banjur sampeyan bisa ndhaptar manawa sampeyan bakal mlebu ing negara liya. Lan yen ana kedadeyan nalika sampeyan lelungan, Departemen Negara utawa kulawarga sampeyan duwe sarana kanggo ngubungi sampeyan.
Sandy: Wah, apik tenan. Iki dudu prekara sing aku pahami lan aku seneng yen sampeyan wis jelasake. Bakal ngaso cepet, kita bakal ngobrol kanthi Rob Jackson. Dheweke minangka - lan aku pengin nggawe manawa - Chargé d'Affaires, nanging sampeyan uga Kepala Misi, apa sampeyan, Wakil Kepala Misi?
Jackson: Bener. Wakil Kepala Misi utawa Kepala Misi saiki, amarga kita ora duwe duta besar.
Sandy: Bener lan kita bakal ngobrol sethithik babagan kedadeyan kasebut. Jenengku Sandy Dhuyvetter lan matur nuwun kabeh wis gabung karo aku.
>>>>>>>>>>>
Sandy Dhuyvetter: Oke, apa ora iku lagu sing apik banget lan, mesthine sampeyan bakal mikir babagan Casablanca. Kita mung ing kana, lan aku niliki Rick's Café, lan, sejatine, yen sampeyan kepengin banget karo Rick's Café, kita nindakake wawancara minggu kepungkur karo pemilik, pendiri, lan dheweke pancen mantan pegawai Layanan Luar Negeri, lan sampeyan ngerti dheweke ora, Rob?

Jackson: Aku kenal banget, lan dheweke tresna banget karo Maroko kaya aku, mutusake pindhah menyang kene lan nggawe bisnis ing kene, nggawe kafe sing dianggep kabeh wis ana ing Casablanca.

Sandy: (Ngguyu.) Ya, persis, persis. Sampeyan ngerti, kanggo sampeyan sing mung gabung karo aku, aku ngomong karo Rob Jackson. Aku wis ngarani Duta Besar Interim kanggo Maroko, nanging gelar asline asline yaiku Wakil Kepala Misi, Chargé d'Affaires. Lan sampeyan bakal tumindak dadi duta besar nganti apa, Oktober? Apa aku krungu utawa desas desus kaya ngono?

Jackson: Ya, kita durung yakin. Duta Besar sing dilamar kasebut wis diadili Senat wingi, lan kita ngarep-arep Senat bakal ngonfirmasi dheweke, nanging nganti Senat dikonfirmasi, dheweke ora bisa metu ing kene.

Sandy: Dadi, apa bakal nggedhekake tanggung jawab sampeyan sithik?

Jackson: Iya. Saiki, aku nindakake kabeh perkara sing biasane bakal ditindakake duta besar lan wis nindakake perkara kasebut wiwit diganti administrasi ing wulan Januari. Nanging nalika duta besar sing anyar teka, aku bakal fokus maneh marang manajemen kedutaan saben dinane lan duta besar kasebut bakal dadi wajah umum kedutaan. Pancen kepiye carane saben kedutaan mbagi kerja kasebut. Kita duwe Kepala Eksekutif, duta besar, lan banjur dadi Kepala Operasi sing dadi Wakil Kepala Misi.

Sandy: Aku ndeleng, aku ngerti kepiye carane bisa digunakake. Apa ana jalur karier sing apik, tegese, apa ana akeh kesempatan kanggo wong enom kanggo gabung karo Layanan Luar Negeri saiki?

Jackson: Saiki kita nyewa udakara 1,200 wong sajrone 12 wulan sabanjure kanggo Layanan Luar Negeri lan aku nganggep karir gedhe. Aku seneng banget saben menit ing Layanan Luar Negeri lan duwe pengalaman sing nyenengake lan pengalaman angel, nanging kabeh positif, profesional lan pribadi.

Sandy: Ya, aku bisa mbuktekake manawa sampeyan seneng banget karo apa sing sampeyan lakoni, mung nyawisake wektu sithik karo sampeyan banjur, mesthi, nonton lan ngrungokake presentasi sampeyan ing Casablanca ing Asosiasi Profesional Maroko ing Amerika Dheweke rapat tahunan ing kana, lan sampeyan cukup menehi presentasi utama ing awal konferensi. Cahya banget. Aku ngerti sampeyan kudu lunga nanging sedina muput pancen apik. Kita wis akeh sinau lan apa sing kedadeyan ing Maroko pancen apik banget saka kabeh perspektif industri, bener?
Jackson: Pancene ekonomi ing kene sing apik banget amarga ora ngalami krisis finansial global. Ekspor saka Maroko mudhun lan ekonomi ing kene bakal tuwuh 5% ing taun iki lan Amerika Serikat kudu nindakake kanthi apik. Nanging ekonomi Maroko ora mung apik, kabeh hubungan antarane Maroko lan Amerika Serikat makmur lan kita duwe macem-macem inisiatif karo Maroko saka perjanjian perdagangan bebas menyang investasi liwat Millennium Challenge Corporation ing tetanen lan mancing. Lan kita uga duwe program promosi ekspor sing kuat banget saka Amerika Serikat menyang Maroko, dadi kita aktif banget ing kene.
Sandy: Ya lan, sampeyan ngerti, saiki bakal bali. Kita wis kasebut sadurunge, nanging ing 1777, negara kasebut minangka negara pertama sing ngakoni AS minangka negara berdaulat dhewe. Dadi, kita bakal bali kanthi sesambungan sing kuat banget, kaya sing sampeyan ujarake, hubungan karo Maroko. Cukup apik. Sampeyan ngerti, aku pengin bali menyang siji perkara sing wis dibahas babagan pungkasan, lan kita ngobrol sethithik babagan wong Amerika nalika lelungan ing luar negeri, lan bener-bener ndaftar ing Departemen Luar Negeri AS, lan sampeyan bisa nindakake iki ing situs web sing sampeyan ucapake sadurunge sampeyan mangkat menyang negara apa wae.
Jackson: Leres. Travel.state.gov lan menehi informasi migunani babagan plancongan ing negara liya, yen ana masalah kesehatan, masalah politik, utawa masalah kriminal sing kudu dingerteni, bakal menehi katrangan manawa sampeyan butuh visa utawa ora. Nanging kita ngajak supaya wong ndaftar ing situs kasebut supaya bisa dikontak karo kedutaan utawa kulawargane liwat Departemen Luar Negeri yen ana darurat utawa kebutuhan kanggo njaluk pesen kanthi cepet.
Sandy: Yo. Sampeyan ngerti manawa kita seneng manajemen risiko lan kabeh kudu ngurus pencegahan, lan yen sampeyan nindakake kaya ngono, nambah keamanan kanggo nggawe perjalanan sing ora bisa dilalekake. Dadi, penting banget kanggo nindakake iku. Yen sampeyan kudu pindhah saka Maroko menyang papan liya, apa sampeyan kepengin ngerti?
Jackson: Oh, iku pitakon sing angel banget. Akeh banget papan sing durung dakenggoni. Wilayah sabanjure sing dakkarepake karo kulawarga yaiku Asia. Aku ora ngenteni akeh wektu ing kana lan akeh papan sing bisa dikirim, nanging kita mikir babagan Asia minangka tugas sabanjure. Kita durung sempit ing ngendi, amarga aku mung dadi siji negara Asia nganti saiki lan sisane minangka wilayah sing durung digoleki.

Sandy: Oh, pancen nyenengake kulawarga sampeyan. Saiki, apa sampeyan wis ngasuh anak ing Maroko lan ing saindenging jagad?
Jackson: Bojoku minangka ahli terapi wicara, mula dheweke kerja karo bocah-bocah ing endi wae lan bisa ketemu…
Sandy: Iku anakmu!
Jackson:… bocah lokal lan anak-anak kita.
Sandy: Apik tenan, apik tenan. Sampeyan ngerti, nalika kita lunga menyang Maroko lan bali saka Maroko, kita nonton - lan akeh, wong sing ngerti manawa kita ngliputi akeh Maroko - nanging sing ditemokake yaiku sampeyan duwe kaca Facebook. Lan aku pengin ngelingake kabeh wong yen sampeyan menyang Facebook lan sampeyan mlebu ing Kedutaan Besar AS Rabat, sampeyan bakal entuk akeh informasi babagan apa sing kedadeyan, lan aku uga yakin sampeyan duwe sawetara kesempatan sing digoleki kaya saiki uga ngomong sethithik babagan kesempatan kanggo karir ing kana.
Jackson: Ya, lan uga ana akeh informasi babagan karir Departemen Luar Negeri ing www.state.gov lan aku pancen nyengkuyung sapa wae sing kepengin dadi karier karo Layanan Luar Negeri utawa karo Departemen Luar Negeri ing Washington amarga dheweke seneng karo urusan internasional, kanggo ndeleng informasi ing situs web. Wis berkembang tenan, mbahas babagan rekrutmen kita, mbahas opsi karir, lan menehi kesan apa sing bakal ditindakake kanggo Departemen Luar Negeri ing jaban rangkah lan ing Washington.

Sandy: Wah, ayu. Rob Jackson matur nuwun sanget amarga wis gabung karo kita dina iki, lan yen sampeyan ana ing negara liya, kaya sing dakkandhakake, negara liya, aku bakal ngarani sampeyan "Tuan." Judhul sing kudune sampeyan lakoni, sampeyan wis nindakake tugas sing apik banget lan matur nuwun maneh amarga wis gabung karo kita.

Jackson: Matur nuwun sanget Sandy

Kanggo ngrungokake wawancara radio iki, Klik kene utawa bukak http://www.traveltalkmedia.com/archives_jul26_09.html#1010

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.