24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Warta Breaking Nigeria wong Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Menteri pariwisata Afrika negesake pentinge statistik pariwisata ing acara UNWTO

0a1-16
0a1-16
ditulis dening Kepala Editor Tugas

"Statistik Pariwisata: Pemangkin Pembangunan", minangka tema seminar taun iki kanthi konteks Rapat 61 Komisi UNWTO kanggo Afrika (Abuja, Nigeria, 4-6 Juni). Rapat kasebut kalebu dialog menteri babagan pentinge statistik pariwisata miturut topik "Langkah sing luwih apik, ngatur sing luwih apik".

Komisi kanggo Afrika narik 18 menteri pariwisata saka wilayah kasebut lan para pemangku kepentingan pariwisata utama saka 36 negara. Peserta negesake kepiye proyek pariwisata bisa menehi kontribusi kanggo nyuda kemiskinan, pentinge nemokake pendekatan inovatif kanggo ngembangake pariwisata ing wilayah kasebut, lan kebutuhan kanggo nemokake lan nuwuhake kemitraan lan sumber daya anyar kanggo ngembangake sektor kasebut.

Kanthi latar mburi tuwuhing pariwisata internasional ing Afrika, pengaruh ekonomi pariwisata sakabehe kudu diukur kanthi akurat supaya strategi pariwisata bisa menehi kontribusi ekonomi ekonomi kanthi efektif. Dialog menteri kasebut negesake pentinge nglumpukake lan nyusun data kuantitatif lan kualitatif, uga pentinge komitmen saka para pemangku kepentingan nasional lan kemitraan kelembagaan kanggo sistem statistik pariwisata sing ketat.

"Prioritas prentahku digawe kanthi ngrungokake kabutuhane negara anggota lan kalebu target penting kanggo nyiptakake lapangan pariwisata kanthi luwih akeh, ningkatake pendhidhikan pariwisata lan nuwuhake inovasi", ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili. "Kita kudu nggawe hubungan sing ketat ing antarane sektor publik lan swasta kanggo pariwisata kanggo ndandani pertumbuhan ing saindenging bawana, lan kanggo entuk manfaat saka rakyate," ujare.

Rapat kasebut dirawuhi dening Presiden Nigeria, Muhammadu Buhari, sing ujar manawa "Nigeria duweni potensi gedhe kanggo pariwisata lan investasi", negesake manawa ana hubungane karo sektor kasebut, kalebu babagan kontribusi kanggo pembangunan berkelanjutan lan peranane supaya bisa luwih maju babagan ekonomi lan nambah katrampilan sosial.

Ing konteks iki, kabutuhan nggawe Kerangka Statistik kanggo Pengukuran Pariwisata Berkelanjutan (MST) ditangani. Kerangka Kerja iki kalebu komponen pariwisata lingkungan, sosial lan budaya sing diaspal kanggo nggayuh 17 Tujuan Pembangunan Berkelanjutan saka Agenda 2030 kanggo Pembangunan Berkelanjutan.
Rapat Komisi Afrika sabanjure bakal ditindakake sajrone kuartal kaping loro 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov