News

1 yuta wong teka ing wulan Juli ing Libanon

eb29_lebanon_29_small
eb29_lebanon_29_small
ditulis dening editor

Bali industri pariwisata Libanon dikonfirmasi dening menteri pariwisata minggu iki, sing nglaporake nyathet sejuta pengunjung kanggo wulan Juli.

Print Friendly, PDF & Email

Bali industri pariwisata Libanon dikonfirmasi dening menteri pariwisata minggu iki, sing nglaporake nyathet sejuta pengunjung kanggo wulan Juli.
Saka 1,007,352 sing wis direkam turis, mayoritas kalebu udakara 325,000 wong asing Libanon lan kira-kira akeh wong Siria.

Angka kasebut uga kalebu sawetara wong Eropa sing sithik nanging saya akeh, kanthi udakara 79,000 wong teka ing wulan Juli saka Belgia, Prancis, Jerman, Italia, Walanda lan Inggris.

Menteri kasebut nemtokake tujuan kanggo hosting rong yuta turis ing pungkasan taun 2009, sing kira-kira padha karo setengah populasi negara kasebut.

"Pancen gedhe tenan - durung nate ndeleng iki," ujare direktur kementerian Nada Sardouk marang kantor berita AFP.

Arab Saudi lan turis saka negara Arab liyane uga wis siyap. Reservasi kanggo wulan suci Ramadhan, sing diwiwiti udakara tanggal 22 Agustus, "kuwat banget," tambah Sardouk.

Negara kasebut ngalami masa kejayaan ing taun suwidakan lan wiwitan pitung puluh nalika diterangake minangka wangsulan Timur Tengah kanggo klub pantai Med-kelas ndhuwur, klub-klub wengi lan promenade mewah.

Wiwitane Perang Sipil Lebanon ing taun 1975 mungkasi kabeh wisata ing negarane. Nanging saiki negara kasebut alon-alon mbangun maneh sawise kerusuhan pirang-pirang taun, lan turis manca negara saya akeh.

Umume kerusakan sing disebabake ing taun 2006 ing antarane gerilya Israel lan Hizbullah wis dibalekake maneh lan konsentrasi ing Beirut kidul lan Libanon kidul, wilayah sing biasane dihindari para turis manca.

Wilayah gedhe ing pusat kutha Beirut sing bersejarah, sing rusak banget nalika Perang Sipil taun 1975-1990, wis didandani kanthi akeh jaringan internasional sing dipindhah. Hilton lan Four Seasons bakal mbukak hotel anyar mengko. Resor iki uga dadi hotel kelas internasional, kalebu Le Royal Beirut, juara "Hotel Leading Lebanon" lan "Resor Leading Lebanon" ing World Travel Awards 2009.

Nanging bangsa kasebut isih tetep dirusak dening panularan kasusahan sporadis. Dina iki ana telung wong, kalebu bocah cilik, cilaka nalika ana bom meledak ing sisih lor Libanon, kutha pelabuhan Tripoli.

Ing taun-taun pungkasan, Tripoli kena penganiayaan sektarian sing mateni ing antarane komunitas Sunni lan Alawite ing kutha kasebut lan kanthi bom sporadis, utamane target tentara Libanon.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.