24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
aviation Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Guam News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Pariwisata Guam: Apa sabanjure?

Guam
Guam
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mung setaun kepungkur lelungan lan pariwisata berkembang ing Wilayah AS ing Samodra Pasifik Kulon.

Pejabat Biro Pengunjung Guam (GVB), Kamis, negesake luwih optimisme babagan pambukaan pariwisata wiwitan taun 2021, pandemi COVID-19 ditambah, uga ngelingake meh $ 579 yuta ing proyeksi kerugian pendapatan pariwisata amarga industri ganja.

GVB, jarene, tetep konsisten karo keprihatinan babagan pengaruh industri ganja ing pariwisata lan citra Guam minangka tujuan sing ramah kulawarga.

Ing rapat dewan GVB, Kamis, pejabat nyedhiyakake rincian lan statistik babagan pengaruh ganja rekreasi ing pariwisata.

Kelambatan ekonomi ing Guam umume minangka akibat saka pegaweane sektor swasta amarga pandemi, utamane ing industri pariwisata. Nalika pengangguran nambahake ing wulan Maret, umume kelangan kerja minangka PHK sementara, nanging saiki wiwit ganti.

Sangang wulan sawise pandemi COVID-19 nyusup ekonomi Guam, ekonomi sing wis janjeni saiki mandheg, nyebabake ewonan ora kerja lan ngancam bakal ngeterake ewonan liyane - utamane wanita lan imigran - metu saka tenaga kerja.

Departemen Tenaga Kerja Guam nglaporake tingkat pengangguran mundhak dadi 17.3% ing wulan Juni 2020, saka 4.6% taun sadurunge.

Ing presentasine, Perez ujar manawa Guam bakal kalah udakara 35% pasar pariwisata Jepang lan Taiwan lan 40% pasar Korea kanthi wiwitan industri ganja rekreasi.

Guam uga bakal kelangan 100% lelungan sekolah saka Jepang, Korea lan Taiwan, jarene.

Uga bakal ilang "pasar perak", utawa warga senior, lelungan saka Jepang lan Taiwan nganti 50%, lan Korea 100%.

Guam uga bakal kelangan 5% klompok umur turis sing kurang sensitif - sing umur 25 nganti 49 taun, tambah Perez.

Loro-lorone anggota dewan Perez lan GVB, Therese Arriola, uga anggota CCB, ujar manawa GVB mung "nggampangake" laporan dampak ekonomi sadurunge babagan industri ganja diwasa sing ditugasake CCB. Minangka laporan CCB, jarene.

Laporan dampak ekonomi sing dibutuhake, jarene, mung ngetung mupangate industri anyar lan ora nimbang-nimbang pengaruhe ing pariwisata.

Panaliten kasebut, sing ditindakake sadurunge pandemi COVID-19, diproyeksikan udakara udakara $ 133 yuta saben taun sawise industri kasebut lagi operasi, antara liya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.