Airlines aviation Breaking News Internasional Breaking Philippines News Warta Breaking Travel News Teknologi transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Cebu Pacific nambah operasi kargo nganggo ATR-freighter kaping pindho

Pilih basa sampeyan
Cebu Pacific nambah operasi kargo nganggo ATR-freighter kaping pindho
Cebu Pacific nambah operasi kargo nganggo ATR-freighter kaping pindho
ditulis dening Harry S. Johnson

  Pasifik Cebu (CEB), maskapai paling gedhe ing Filipina, nampani tekane kapal angkut ATR sing nomer loro, sing luwih ningkatake operasional kargo. 

ATR 72-500 sing dikonversi gabung karo rong pesawat kargo khusus liyane ing armada CEB. CEB bubar ngowahi salah sawijining A330-300 dadi konfigurasi kabeh-kargo, ngilangi kursi supaya momotan bisa digawa ing dek utama. Pengangkut barang kasebut minangka bagean saka tanggepan CEB tumrap permintaan sing tambah akeh kanggo transportasi barang-barang penting lan komoditas sing terjangkau.   

Sanajan nyuda jumlah penerbangan amarga watesan perjalanan saiki, operasi kargo CEB tetep aktif kanggo njamin transportasi barang ora bakal terganggu. Sajrone sawetara wulan pertama karantina komunitas Filipina, mung penerbangan kargo sing diidini dioperasikake, lan saiki aliran iki ngasilake 66 persen penghasilan ing Q3 2020, dibandhingake karo 8 persen sajrone periode sing padha taun kepungkur.  

Nganti saiki, CEB nggawa luwih saka 43,600 ton barang menyang lan saka tujuan kargo domestik lan internasional wiwit pandemi kasebut pecah ing wulan Maret. Hong Kong, Dubai, Jepang, Thailand, Shanghai lan Guangzhou minangka salah sawijining tujuan utama operator kargo, komoditas utama sing diterbitake yaiku semikonduktor, suku cadang otomotif, produk akuakultur, barang-barang medis, woh-wohan lan kembang.  

Saliyane nambah operasi kargo, CEB tetep tetep prigel sajrone krisis COVID-19 kanthi nggoleki aliran penghasilan alternatif kanggo ngatasi pandemi kasebut. Sawetara upaya kasebut kalebu ngenalake penerbangan hibrida kanthi sektor sing beda kanggo penumpang lan kargo, Kursi Pendhudhukan Kursi (SOC), lan latihan penggalangan modal paling anyar kanggo nguatake neraca lan mesthekake yen posisi kasebut bisa pulih saka dampak kasebut. saka krisis sing durung pernah ana iki.  

"Ing pandemi iki, kita wis ngevaluasi bisnis lan bisa ngenali kesempatan kanggo inovasi lan tetep prigel nalika durung mesthi. Kita ngarepake supaya operasi kargo terus saya maju nalika nggunakake ulang lan nggunakake armada pesawat sing ana kanggo nanggepi permintaan sing tambah. Saliyane nggunakake fokus kanggo operasi kargo liyane, kita uga mobilisasi pesawat kanggo menehi bali menyang komunitas kanthi kerja sama karo agensi, organisasi, lan mitra pamrentah kanggo njamin dhukungan logistik ditutupi, "ujare Alex Reyes, Wakil Presiden Komersial, Cebu Pacific Air.  

Sajrone pandemi iki, CEB ngatur luwih saka 270 penerbangan penyapu ing njero negeri kanggo mbantu ngasilake warga Filipina sing terdampar supaya bisa bali menyang negarane - kabeh mau bisa digawe liwat kemitraan karo agensi pemerintah utama. CEB uga bermitra karo macem-macem organisasi kanggo nyedhiyakake transportasi obat, kit tes COVID-19 lan Piranti Protektif Pribadi (PPE) menyang sawetara provinsi.   

CEB uga terus mbantu panjaluk penerbangan kargo kamanungsan. Nganti saiki, maskapai kasebut wis ngangkut luwih saka 278 ton kargo penting, gratis, menyang tujuan utama ing negara kalebu Cebu, Bacolod, Puerto Princesa, Cagayan de Oro, Davao, lan General Santos.   

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.