Dewan Pariwisata Afrika Ngubur Warta Eswatini Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Perdana Menteri Eswatini tilar donya amarga COVID-19 ing rumah sakit Afrika Selatan

Pilih basa sampeyan
Perdana Menteri Eswatini tilar donya amarga COVID-19 ing rumah sakit Afrika Selatan
Perdana Menteri Eswatini tilar donya amarga COVID-19 ing rumah sakit Afrika Selatan
ditulis dening Harry S. Johnson

Ambrose Dlamini, Perdana Menteri Eswatini, sing dianggep positif viruscorona patang minggu kepungkur, tilar donya nalika yuswa 52 taun sawise dirawat ing rumah sakit ing Afrika Selatan, rumah sakit monarki absolut kasebut pungkasan dina Minggu.

"Majine padha mrentah supaya dakwartakake marang Bangsa sing sedhih lan seda sadurunge ngilangake Yang Mulia Perdana Menteri Ambrose Mandvulo Dlamini. Wakil Perdana Menteri dina iki awan nalika lagi dirawat ing rumah sakit ing Afrika Selatan ”, Wakil Perdana Menteri Themba Masuku ujar ing sawijining pernyataan.

Dlamini dipindhah menyang Afrika Selatan tanggal 1 Desember, kanggo "nuntun lan nglacak pemulihan kanthi cepet," saka COVID-19. Nalika semana, Masuku ujar manawa Dlamini stabil lan nanggapi perawatan sing apik.

Dlamini diangkat dadi perdana menteri ing Nopember 2018, sawise dadi kepala pejabat eksekutif MTN Eswatini. Dheweke kerja ing industri perbankan luwih saka 18 taun, kalebu dadi direktur pengelola Eswatini Nedbank Limited.

Negara Afrika kidul udakara 1.2 yuta wong saiki wis nyathet 6,768 kasus positif saka penyakit pernapasan sing nular, kanthi 127 korban jiwa sing dikonfirmasi, miturut menteri kesehatan.

Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika ngaturake sungkawa kanggo kulawarga negarawan kasebut, kanthi ujar yen dina iki sedhih banget kanggo Afrika lan pariwisata. Dr. Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal UNWTO lan Panyokong kanggo ATB, nyuarakake iki bebarengan karo para pemimpin ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.