Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News Lelungan Rel Resorts tanggung jawab Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pariwisata global bali menyang level 1990 nalika teka mudhun 72%

Pariwisata internasional bali menyang level 1990 nalika teka mudhun luwih saka 70%
Pariwisata internasional bali menyang level 1990 nalika teka mudhun luwih saka 70%
ditulis dening Harry S. Johnson

Kedatangan internasional mudhun 72% sajrone sepuluh wulan pertama taun 2020, kanthi larangan lelungan, kapercayan konsumen sing kurang, lan perjuangan global ngemot Covid-19 virus, kabeh nyumbang taun paling awon sing direkam ing sejarah pariwisata.

Miturut data pariwisata paling anyar saka Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), tujuan kasebut nampani 900 yuta turis internasional sing luwih sithik ing antarane Januari lan Oktober yen dibandhingake karo periode sing padha taun 2019. Iki artine kapitunan bathi ekspor US $ 935 milyar saka internasional pariwisata, luwih saka 10 kali kapitunan ing taun 2009 amarga ana krisis ekonomi global.

Adhedhasar bukti saiki, UNWTO ngarepake kedatangan internasional mudhun nganti 70% dadi 75% kanggo kabeh taun 2020. Ing kasus iki, pariwisata global bakal bali menyang level 30 taun kepungkur, kanthi 1 milyar luwih sithik wong sing teka lan kapitunan sawetara US $ 1.1 triliun ing pariwisata internasional kwitansi. Turunane pariwisata sing akeh amarga pandemi bisa nyebabake kerugian ekonomi US $ 2 triliun ing PDB donya.

Watesan lelungan terus ditrapake kanggo pemulihan

Asia lan Pasifik, wilayah pertama sing ngalami pengaruh pandemi lan sing watesan watesan perjalanan paling dhuwur nganti saiki, nyuda penurunan 82% ing sepuluh wulan pertama taun 2020. Timur Tengah nyathet 73% Kurangé populasi, nalika Afrika nyuda penurunan 69%. Kedatangan internasional ing Eropa lan Amerika mudhun 68%.

Eropa nyathet penurunan luwih cilik 72% lan 76% ing wulan September lan Oktober dibandhingake karo wilayah-wilayah jagad liyane, sawise pemulihan sithik sithik ing wulan puncak musim panas Juli lan Agustus. Muncul maneh virus ing saindenging wilayah kasebut nyebabake nggawe sawetara jinis larangan lelungan. Nanging, Eropa minangka wilayah sing tujuane luwih akeh (91% tanggal 1 November 2020) wis ngatasi watesan kasebut, utamane ing Negara-negara Anggota Schengen.

Ing pungkasan spektrum liyane, Asia lan Pasifik terus nyathet penurunan meh 100% ing wulan September lan Oktober, nuduhake penutupan wates ing China lan tujuan utama liyane ing wilayah kasebut. Amerika wis ngalami asil dandan kanthi bertahap wiwit wulan Juni kanthi penurunan sing luwih murah saka kedatangan internasional nganti wulan Oktober. Iki nggambarake mbukak maneh akeh tujuan ing wilayah kasebut, kalebu negara-negara berkembang pulau cilik ing Karibia.

Panjaluk tetep ringkih sanajan ana perbaikan ing sawetara pasar

Data babagan pengeluaran pariwisata internasional terus nuduhake panjaluk banget kanggo lelungan metu. Nanging, sawetara pasar gedhe kayata Amerika Serikat, Jerman lan Prancis wis nuduhake sawetara tandha pulih ing sawetara wulan pungkasan. Salajengipun, panjaluk pariwisata domestik terus tuwuh ing sawetara pasar, kalebu China lan Rusia.

Ngarep-arep, woro-woro vaksin lan wiwitan vaksinasi diharapkan bisa nambah kapercayan konsumen kanthi bertahap. Sanalika, akeh tujuan sing nyuda utawa nyuda watesan kanggo lelungan. Miturut riset paling anyar saka UNWTO, proporsi tujuan sing ditutup wis mudhun saka 82% ing pungkasan April 2020 dadi 18% ing awal November (ditulis kanthi persentase kedatangan internasional).

Skenario sing diperluas kanggo 2021-2024 sing disedhiyakake dening agensi khusus PBB kanggo pariwisata tumuju rebound ing paruh kaping loro taun 2021. Nanging, bali menyang level 2019 ing babagan kedatangan internasional bisa entuk udakara rong setengah lan setengah patang taun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.