Breaking Dominica News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Car Rental Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Dominica ngeculake pajak cukai kanggo kendaraan bermotor kanggo ningkatake pariwisata pulau

Dominica ngeculake pajak cukai kanggo kendaraan bermotor ing Upaya kanggo ningkatake pariwisata pulau
Persemakmuran Perdana Menteri Dominika, Roosevelt Skerri
ditulis dening Harry S. Johnson

Ing rapat majelis sing paling anyar, Persemakmuran Perdana Menteri Dominika, Roosevelt Skerrit, ngumumake manawa pamrentah bakal mbebasake bea impor lan mbayar pajak kanggo kendaraan bermotor. Miturut kabijakan anyar iki, operator taksi, sing mung bisa tuku kendaraan lawas amarga pajak impor sing dhuwur, saiki bakal bisa tuku kendaraan anyar.

Miturut Menteri Pariwisata, Inisiatif Transportasi Internasional lan Maritim, Janet Charles, langkah iki uga bakal menehi kontribusi kanggo nggawe Dominica dadi tujuan pariwisata paling dhuwur ing wilayah kasebut kanthi menehi resort kanthi sarana investasi ing kendaraan mewah.

"Penting kanggo nambah armada kendaraan bermotor, wong kudu diangkut kanthi nyaman nalika ngalami perjalanan saka bandara menyang hotel utawa ing endi wae negara," ujar Charles.

"Wiwit saiki, dheweke diijini entuk tunjangan kasebut ing rong kendaraan sajrone limang taun, lan dheweke bakal dibebasake saka pajak cukai 28% lan bea impor kanggo kendaraan mewah sing udakara 40%," ujare Perdana Menteri Roosevelt Skerrit jarene nalika rapat.

Ing taun-taun pungkasan, Dominica wis ngumumake internasional babagan upaya promosi pariwisata eko. Pulo iki minangka papan resort mewah saka para hoteler sing misuwur kayata Kempinski, Hilton lan Marriott, lan uga ndukung properti butik unik kayata Secret Bay lan Jungle Bay sing prioritas lingkungan alam. Pulo kasebut uga ngarep-arep dadi negara sing kuwat tahan iklim ing jagad iki, kaya sing dijanjekake Perdana Menteri Skerrit sawise Topan Maria 2017 lan didhukung dening Program Kewarganegaraan Dominica kanthi Investasi. Program kasebut ngidini investor asing lan kulawargane menehi kontribusi ekonomi kanggo negara kasebut liwat dana pamrentah utawa investasi ing properti real estate kanggo ngganti kewarganegaraan.

Dikenal ing taun 1993, Program CBI Dominica dianggep paling apik ing saindenging jagad kanthi laporan Indeks CBI taunan. Panaliten kasebut nyedhiyakake rangking lengkap kanggo kabeh Program CBI sing wis diatur ing pamrentah lan menehi peringkat Dominica minangka tujuan paling apik sajrone patang taun suwene. Laporan kasebut, sing dianakake dening para ahli ing majalah Financial Times 'PWM, nyebutake efisiensi Program, kemampuan, lan perhatian marang rajin amarga sawetara sebab rangking kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.