News

Rusia ngemot virus H1N1 amarga panyebaran global terus

000r_24
000r_24
ditulis dening editor

Miturut Organisasi Kesehatan Dunia, Rusia isih ana ing kategori "negara-negara sing durung kena" karo pandemi flu babi.

Print Friendly, PDF & Email

Miturut Organisasi Kesehatan Dunia, Rusia isih ana ing kategori "negara-negara sing durung kena" karo pandemi flu babi. 187 kasus infeksi sing dikonfirmasi ora akeh, utamane ngelingi atusan ewu wong Rusia sing preinan musim panas ing luar negeri (sawise bali saka negara manca kabeh wong sing kena infeksi kasebut lara).

Umume sing wis pulih lan dibuwang ing rumah sakit. Ing Rusia, dadi praktik rumah sakit sing nandhang flu babi, amarga dokter ora percaya marang perawatan ing omah: pasien sing nginep ing omah kudu tuku obat sing larang banget, lan angel mriksa manawa dheweke tuku obat kasebut lan ngilangi obat kasebut. penyakit. Nanging ing rumah sakit, pasien entuk perawatan gratis.

Ing curiga flu sing paling sithik, wong dikirim menyang rumah sakit lan kabeh wong sing wis kontak karo dheweke diterusake. Miturut Badan Federal kanggo Hak Kesehatan lan Konsumen Rusia, meh 10,000 penerbangan lan udakara 800,000 penumpang wis dipriksa wiwit 30 April, nalika ngawasi.

Kasus sing paling serius yaiku ing wulan Juli ing Yekaterinburg: 14 saka 24 bocah sing bali sekolah sekolah ing Inggris pungkasane ana ing rumah sakit kanthi gejala flu. Reaksi Gennady Onishchenko, kepala petugas medis Rusia, langsung: dheweke nglarang klompok bocah sing diatur supaya ora pindhah menyang Inggris.

Iki diikuti karo perintah larangan sing padha karo Nikolay Filatov, kepala petugas medis kanggo Moskow, sing nggumunake perusahaan lelungan. Dheweke didhukung pengacara nalika nolak pamindhahan kasebut, kalebu wakil Duma Negara, Pavel Krasheninnikov, sing ujar manawa petugas medis ora duwe hak nutup tapel wates kasebut.

Nanging, Badan Federal kanggo Hak Kesehatan lan Konsumen nyebutake undang-undang babagan perlindungan epidemiologis ing taun 1999, sing menehi karantina yen disaranake dening layanan kesehatan masyarakat.

Ora jelas sebabe lelungan bocah wis dilarang, sanajan isih bisa lelungan menyang luar negeri kanthi individu. Wong tuwa uga duwe masalah mbayar mbayar plancongan sing ora bakal dibayar, amarga pembatalan dudu kesalahan perusahaan pariwisata. Miturut teori, lelungan kasebut isih bisa ditindakake, nanging mung yen perusahaan plancongan tanggung jawab kanggo kesehatan bocah.

Yen bocah lara sawise lelungan, perusahaan lelungan paling apik kudu mbayar dhendha, lan paling ora bakal entuk lisensi suwene telung wulan, ujare Irina Tyurina, petugas pers kanggo Asosiasi Industri Perjalanan Rusia. Industri pariwisata ora siyap njupuk risiko kasebut.

Panyengkuyung bal-balan Rusia bisa uga bakal didhasarake. Onishchenko ujar manawa dheweke ora bakal lunga menyang Cardiff kanggo pertandingan Wales-Rusia tanggal 9 September, ujar manawa perjalanan kasebut "ora perlu lan ora cocog sajrone epidemi flu".

Petugas pers Asosiasi Sepakbola Rusia, Andrei Malosolov, ujar manawa, mesthine, wong kudu ngrungokake saran saka pejabat medis kasebut, tim Rusia ora bakal ditinggalake tanpa dhukungan.

Tindakan kasebut bisa uga dianggep minangka reaksi sing berlebihan, nanging umume ahli yakin yen tumindak pejabat medis mbantu Rusia supaya ora kena wabah flu babi. Kajaba iku, Onishchenko tetep ngelingake wong yen isih sayah banget: musim gugur lagi suwe, kanthi penyakit pernafasan tradisional.

Miturut dheweke, epidemi flu babi bisa diwiwiti ing Rusia wiwit September, nalika mayoritas wong Rusia bali saka preinan lan bocah-bocah sekolah maneh.

Para ahli ngramal manawa, ing kahanan sing paling ala, Rusia bisa ndeleng nganti 30 pc populasi sing lara. Kanggo nyegah iki, layanan medis ngrancang vaksinasi massal - udakara 40m dosis bakal digunakake. Para ilmuwan ujar manawa vaksin Rusia nglawan virus H1N1 bakal siyap tanggal 1 Oktober.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.