Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments Warta Industri Rapat News Breaking Mozambik News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Presiden Nyusi: Mozambik reformasi sektor pariwisata kanggo narik investor

0a1-26
0a1-26
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden Mozambik Filipe Nyusi ujar, Kamis, ing sambutan nalika mbukak ing Konferensi Internasional Pariwisata Berbasis Alam, manawa pamrentahane wis ngleksanakake reformasi sing tujuane kanggo ngowahi sektor pariwisata lan nambah daya tarik investor.

Konferensi Internasional Pariwisata Berbasis XNUMX dina sing dianakake ing Maputo kaping pisanan, nglumpukake pejabat lan anggota institusi saka saindenging jagad.

Nyusi ujar manawa pamrentah Mozambik wis njupuk langkah-langkah kanggo ningkatake lingkungan bisnis lan ningkatake rantai pariwisata, kalebu akuisisi visa sing luwih gampang, rehabilitasi cadangan nasional lan layanan pariwisata sing luwih apik.

"Pamrentah ngilangi praktik korupsi lan birokrasi sing ngalangi investasi. Kita wis mbebasake ruang udara nasional kanggo penerbangan internasional, sing ngidini bisa mabur saka negarane langsung menyang Mozambik, ”tambah presiden.

Miturut presiden, sektor pariwisata saya akeh lan saiki nggunakake luwih saka 60,000 wong, kanthi kontribusi signifikan kanggo PDB negara kasebut.

Kanthi 25 persen wilayah sing dikuwasani wilayah konservasi, Mozambik nganggep pariwisata minangka salah siji saka papat prioritas strategis. Telung liyane yaiku pertanian, energi lan prasarana.

Mozambik minangka negara Afrika sisih kidul sing garis pantai Samudra Hindia dawa ditemokake karo pantai populer kaya Tofo, uga taman laut lepas pantai. Ing Nusantara Quirimbas, jembaré karang karang sing udakara 250km, Pulo Ibo sing ditutup mangrove duwe reruntuhan jaman kolonial sing isih ana wiwit jaman pemerintahan Portugis. Nusantara Bazaruto sing luwih adoh ing sisih kidul duwe karang sing nglindhungi kehidupan laut langka kalebu dugong.

Siji-sijine basa resmi ing Mozambik yaiku basa Portugis, sing umume digunakake minangka basa kapindho kanthi udakara setengah populasi. Basa asli umume kalebu Makhuwa, Sena, lan Swahili. Populasi negara kasebut udakara 29 yuta kalebu akeh wong Bantu. Agama paling gedhe ing Mozambik yaiku agama Kristen, kanthi minoritas pinunjul sing ngetutake agama Islam lan agama tradisional Afrika. Mozambik minangka anggota Perserikatan Bangsa-Bangsa, Uni Afrika, Persemakmuran Bangsa-bangsa, Organisasi Kerjasama Islam, Komunitas Negara-negara Bahasa Portugis, Gerakan Non-Blok lan Komunitas Pembangunan Afrika Kidul, lan minangka pengamat ing La Francofonie.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov